• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • DaJoDe

    okej... nu vet jag hur man gör .

    Vad gillar ni för övrigt Naimis skrapsår under näsan... Ser ut som en liten halv Hitlermustach! Hon liksom lever upp till det till fullo vår lilla minihitler .

    Men hallå, jag har ju missat att dela med mig av värsta amnings/blondinsgrejjen jag gjorde i Nolhaga i fredags... Medans Åsa åkte till BVC med Sixten så åkte jag till Nolhaga och pormenerade. När Åsa kom dit efter ca 30 minuter så ringer hon från parkeringen och frågar om jag har en blå Golf med regnr SXB... Japp svarar jag och då meddelar Åsa mig att ena bildörren står på vid gavel!!! Hmmm, men jag hade låst i alla fall... Och som tur var så hade ingen rört nåt... Puh... Men fy fasiken vad lite halvrädd man blir för sig själv...

    Och lite halvimpad blev jag av mig själv igår och det måste jag också dela med mig av! Jag satt och ammade Ian när jag ser VÄRLDENS STÖRSTA gräshoppa hoppa in genom altandörren! Jo, men den var verkligen stor, typ 10 cm och den hoppade låååååångt! Min spontana reaktion var ju att skrika högt, men som tur var så slog hjärnan om och jag sa lugnt och stilla till Naimi "titta gumman en sån fin gräshoppa" och Naimi tyckte att det var jätteskoj med den hoppandes i Ians gym. Men samtidigt var hon lite rädd för den eftersom den hoppade rätt långt när den väl rörde sig. Men pedagogisk som jag var så sa jag "den är inte farlig, men visst är den fiiin". När jag ammat klart så åkte Ian ner i babystolen och jag sa åt Naimi att ropa på D. Men tyvärr hörde han inte hennes "pappa, en stoooor gräshoppa" eftersom han klippte gräset. Jag önskade att vi hade haft en hov, men det hade vi ju inte så jag tog en sil och slängde över den. Sen drog jag silen över golvet mot altandörren med Naimi ropandes "nej mamma, nej mamma inte ta gräshoppan".... "Jo Naimi, gräshoppan vill hellre vara ute" - fortfarande väääldigt pedagogiskt lugn... Lyfte på silen och gräshoppan hoppade ut och jag tog ett djupt andetag och satte mig i soffan och tja, kände mig lite stolt faktiskt, men även aningens skakis. . Är det inte älgar som livar upp här så är det gräshoppor - välkommen till landet .

    Nä, nu ska jag väl ta och gå och lägga mig jag! Kram på er!

  • Anarcha

    Grattis Jenny! Hoppas ni mår bra hela familjen. Skönt att vara av med gravidmagen nu? Minns att jag kände mig lätt som en fjäder efteråt, även om vågen visade nåt annat .

    Jaana> Tråkigt att höra om din pappa. Hoppas du får det stödet du behöver!

    Jo> Läskigt med barn som vandrar iväg sådär, man får ju panik direkt. Och det där med bildörren var ju lite kul, hjälper det att låsa bilen om man inte stänger dörrarna eller?

    Själv jobbar jag fortfarande några nätter till innan praktiken börjar i september. Är trött dygnet runt, svårt att vända på sömnen fram o tillbaka. Men det är bara att vila och leva med att man inte orkar så mkt.

    Skulle nog gärna tagit över stafettpinnen i tråden, men jag har ju 3 terminer kvar i skolan, har precis kommit ur en depp-period och trivs alldeles för bra med att bara ha en lugn liten två-åring att ta hand om just nu. Men man vet ju aldrig när suget sätter in!

    Jag gissar på Elisabeth som nästa barnmakare i tråden .

  • DaJoDe
     Grattis på namnsdagen Elly

    Hahaha - klart det hjälper att låsa dörrarna även om man lämnar de öppna . Ville väl bara poängtera att jag inte är heeelt blåst . Och sen behövde ju Åsa bara stänga dörren och jag slapp gå tillbaka till parkeringen och låsa .

    Och vet ni vad jag har hemma idag då? Jo, en förkyld Naimi... Tog inte många dagar på dagis förrän första förkylningen satte klorna i henne... Suck... Hon är pigg och så, näsan rinner aningens, men i morse hörde vi en tråkig hosta så då fick hon stanna hemma. Hon är ju för söt när snoret rinner, då säger hon "mamma, snoret är vaken nu"...

    Tror också Elisabeth tar över stafettpinnen .

    Men nu får nån annan ta över skrivarpinnen också...
  • blonde redhead

    Kikar in snabbt. Har just nu fullt upp (som vanligt fast värre).
    Jag jobber heltid tills jag börjar skolan den 1:a september. Idag gick P in i studion och nu komer vi inte ses på en månad. Han är "ledig" några timmar varje dag när jag slutar sent för att hämta barnen, men sedan sticker han så fort jag kommer hem. Undrar hur vi kommer fixa den här månaden?

    Jag kommer inteta över stafettpinnen i alla fall
    Även om jag är sugen imellanåt, så är jag mest nöjd just nu. Två räcker med den stressiga tillvaron vi har nu (i och för sig hade det ju blivit lugnare om jag gått hemma, hmmm) Men nej, ny start med ny skola, det får helt enkelt vänta ett tag. Jag är ju fortfarande ung

    Och stort grattis Jenny!

    Återkommer när jag hittar orken igen.

  • Southern Belle

    Åh... Visste inte ens att Elly hade nån namnsdag... *skyndar mej in och ger henne en grattispuss innan hon somnar* Tack tack!

    Haha, hoppas snoret somnar snart igen!

    Jenny - Vad skönt att det gick så bra den här gången! Ser fram emot att få träffa nytillskottet!

    Ja, jag tänker då inte ta över nån stafettpinne...............!!!!!! 

    Johanna - Förstår att du inte är så intresserad av pinnen (hehe... ) just nu... Låter onekligen som att du kommer att ha fullt upp den närmsta tiden... *styrkekramar*

    Nu ska jag slänga min store kille i säng! Ses!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Jackson

    Grattis Jenny! Skönt att allt gick så bra och smidigt!

    Jaana, kramar till dig! Åh vad tråkigt det är med liv som tar slut...
    Hoppas verkligen du får det bättre snart. Styrka skickas till dig.

    Grattis på namnsdagen Elly
    Du delar namnsdag med min pappas födelsedag!

    Johanna, det låter som om schemat är fullt...

    Ellinor, typiskt att du som har haft problem med sömnen ska jobba nätter... det är alltså inte så långt kvar, nattarbetandet alltså?

    Vi har snart ett nytt kök! Åhhh vad härligt! Jag älskar nya kök!
    Så nu måste jag in dit igen! Vi hörs!

  • Risgrynet

    Grattis än en gång Jenny och grattis Elly. Fast nu ser jag att det slagit om till Magnus(!) på denna sidan midnatt.

    Kramar till er som har det jobbigt på ett eller annat sätt.

    Joanna - ja här är en till som är nyfiken. Fortfarande nyfiken på barnens rum också...

    Nu är dagis igång igen och det blev inte tal om nån ny-inskolning, han bara rusade iväg första dan. Vinkade hejdå mamma med ett leende och tänkte bara på alla bilarna han hade saknat hela semestern Men nån slags ångest verkar det ha fört med sig för han har varit lite ur gängorna ett par dagar. Men det går väl över hoppas jag. Fasar annars inför treårsfasonerna...

    Med Lukas är det fint. Han sitter mycket bättre nu så snart kan vi nog börja mata honom lite korta stunder i matstolen. Ja och apropå mat så har jag äntligen nått framgång på den fronten. I förrgår testade jag att byta till 6månaders-mat och då plötsligt funkade det. Lite mer smak (lasagne) och inte den där äckliga gryniga smaklösa joxen som är med potatis och nötkött från fyra månader. Så idag åt han faktiskt knappt en halv liten burk till middag. Jag har ingen brådska men jag börjar faktiskt längta efter den tiden då det bara är amning morgon, kväll och natt plus som nödmål när man är iväg. Inte för att det är jobbigt med amningen i sig men faktiskt så längtar jag efter normala underkläder och att slippa klä sog amningsvänligt. Jösses vilka i-landsproblem liksom

    Imorgon ska vi träffa vår sjukgymnast efter sommaruppehållet, ska bli skoj. Sen börjar vi snart bada/simma igen - mysigt. Men inte bara myspys inte. Om ett par veckor ska det tas prover och göras ultraljud på njurarna och senare röntgen. För det visade sig att det faktiskt var en UVI han hade när han var så sjuk. Märkligt men jaja, vi utreder så vet vi om allt är ok sen i alla fall. I vinter ska Lukas sövas för att få sina öron rensade och undersökta och nu snart ska han filmas för att sen träffa tandläkare och få gomplatta. Det blir en pysslig höst verkar det som. Skönt att jag slipper sitta här och rulla tummarna

    Nu ska jag lägga ut vår syskonvagn på blocket och lägga upp lite nya bilder på barnen (Filip, Lukas och syskonmappen). Är förresten så himla sugen på en ny barnvagn, en Emmaljunga cangaroo hade varit fint lite längre fram. När lillemannen sitter redigt. Hm, undrar hur han ska få plats i liggdelen nu när det snart är dags för overaller och sånt Får väl ha honom liggandes i åkpåsen direkt i sittdelen.

    Ah, idag damp det ner en inbjudan till me&i-visning. Nån som sett höstkollektionen live? Är sugen på en del saker och rackarns att det alltid finns så mycket fint (och dyrt).

    Nä, annons var det.

    Hej så länge.

  • Frankan

    Hej alla DaMamas!

    Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Hemma renoveras det för fullt. Mina föräldrar är uppe o hjälp till med renovering (pappa) o barnpassning (mamma). Vi håller ju på med ett duschrum i källaren som jag vill ha kaklat o fint till P´s förtret eftersom det är han som måste göra det.

    Nästa vecka börjar inskolningen på det nya dagiset. Jag skulle tro att det går jättebra, men denna gången vill jag vara med o skola in. Typiskt bara att förkylningar alltid sätter klorna i de små så fort de kommer tillbaka till dagis. Krya på dig Naimi.

    Det här med stafettpinnen, det känns som alla runt om oss blir gravida utom vi. Grannen hade en liten kula på magen nu sa P som träffade dem igår. Det har vi givetvis väntat på men... Min bästa kompis ska ha sitt första i november...
    Jaja, det får väl ta den tid det tar.