Forum Humor - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Konstiga saker hemma hos andra människor

  Mån 9 jun 2008 20:27 Läst 200372 gånger Totalt 1812 svar
  Poppy Lee
  Visa endast
  Mån 9 jun 2008 20:27

  Satt och tänkte på hur mycket konstiga saker andra familjer har för sig, kanske framför allt såsom det märktes när man själv var barn. Som till exempel:

  - Kompisen vars familj hade ett helt våningsplan i sitt pyttelilla hus obebott och endast bestående av möbler övertäckta med vita lakan.

  - Att man inte blev bjuden på mat hemma hos vissa kompisar när man var där och lekte, utan fick sitta kvar med tom mage på kompisens rum medan den åt med sin familj

  Vad säger ni, har ni några underliga historier eller inblickar i andras familjer ni vill dela med er av? Nyfiken!

 • Secret Societ­y
  Visa endast
  Mån 9 jun 2008 20:37 #1

  När jag var barn tyckte jag att det var konstigt att:

  Liksom du, att man fick sitta på kompisens rum och vara hungrig, medans kompisens familj åt.

  Att en av mina kompisar nästan aldrig fick sova över hos mig eller att jag nästan aldrig fick sova över hos henne, för att hennes föräldrar nästan alltid sa nej, utan förklaring.
  (Kanske inte jättekonstigt, men jag blev lika besviken varje gång, jag förstod aldrig varför de sa nej, vad är så farligt med att sova över hos varandra. Mina föräldrar sa ALLTID ja om jag ville ha kompisar som sov över eller om jag ville sova över hos någon).

  Hm kommer inte på nått mer just nu

 • Mån 9 jun 2008 20:40 #2

  Jag hade en granne i min ålder (vi var 7 då) som fick gå å lägga sej jätte tidigt. Detta berodde enligt henne på att hennes mamma inte ville att hon skulle gå upp för tidigt på morgonen (?!)

  Sen har jag en annan granne som bjöd på två olika diper på en fest, den ena var fjällfil och de andra fjällfil med ketchup

 • Poppy Lee
  Visa endast
  Mån 9 jun 2008 20:44 #3

  whisperer: fjällfil , den borde man kanske införa här hemma!

  Har också en kompis nu som endast låter sin son på 1,5 år vara inne i sovrummet och vardagsrummet av deras lägenhet. Han får inte vara i badrummet, köket eller gästrummet. Lägenheten är en litenliten trea, tycker så synd om honom, men för henne är detta helt normalt!

 • Mån 9 jun 2008 20:45 #4

  En vän till mig hade också "barnfri" övervåning. Deras familj var lite "pretto", hennes föräldrar var lite stela och strikta men ändå trevliga. På övervåningen hade de en vit, långhårig heltäckningsmatta som var förklaringen till att vi inte fick vara där. Men fika fick vi, mandelkubb och jordgubbssaft.

  Sen blev jag alltid lika förvånad när mina vänners mammor bredde smörgåsarna åt sina barn. Vaddå, var de handligsförlamade eller??

 • Mån 9 jun 2008 20:49 #5

  Inte får vara i vissa delar av huset/lägenheten? Är de hundar eller? Usch...!

  Själv tyckte jag det var konstigt med mammor eller pappor hemma hos kompisen som rökte vid köksbordet när man åt frukost där, jag visste ju att de inte var bra! Dessutom tyckte jag de luktade äckligt så jag åkte alltid hem så fort jag vaknade.

  Sen de där med att när DE åt fick man vänta på rummet, varför gör de så igentligen? Jag skulle tycka de var pinsamt att göra så mot mina barns kamrater. Som att vi inte skulle ha råd att ge dem mat eller så.

 • Poppy Lee
  Visa endast
  Mån 9 jun 2008 20:53 #6

  Ja, visst är det snålt att låta bli att bjuda barnens kompisar på käk - och i vissa fall fick man verkligen intrycket av att familjen snarast blev störd över att man var hemma och lekte. Min ensamstående morsa bjöd alltid mina kompisar på mat, skulle nog aldrig falla henne in att köra in någon liten stackare på mitt rum.

  Men jag minns också att en del kompisar "inte fick" äta hos oss. I synnerhet en tjej på vår gård som ofta var hemma och lekte, och som alltid såg jättehungrig ut men ändå stammade fram "nej tack, jag får inte", när mamma frågade om hon skulle ha mat. Prilliga föräldrar till den tösen!

 • Poppy Lee
  Visa endast
  Tis 10 jun 2008 09:02 #7

  Några fler konstigheter måste väl finnas? Kanske i den egna familjen då, haha?

 • Tis 10 jun 2008 09:08 #8

  När jag var barn, så hade jag en konstig granne som brukade sova på balkongen. Året om. På en gnisslande extrasäng. Det tyckte jag var väldigt märkligt.

 • Tis 10 jun 2008 09:38 #9

  När jag var runt 10 så hade jag en bästis som jag ofta lekte med. När vi var hemma hos henne så skulle hon alltid hjälpa till med en massa, tömma diskmaskinen, städa mm. Jag hjälpte också till hemma i den åldern men mina föräldrar tvingade mig inte att hjälpa till när jag hade kompisar där.

 • Tis 10 jun 2008 09:46 #10

  Samma bästis hade föräldrar som drack väldigt mycket vin. Hela källaren var full av tomma vinflaskor. Jag och kompisen fick då och då i uppdrag att plocka upp alla vinflaskor från källaren, stuva in dem i bilen och sedan skjutsade pappan oss till systembolaget. Väl där satt han kvar i bilen medans vi sprang fram och tillbaka för att panta alla flaskorna. Detta var ett uppdrag som tog oss en hel dag och det var ett väldigt svettigt och smutsigt arbete. När vi hade utfört arbetet så tog han hälften av panten för flaskorna och vi fick dela på hälften. Detta tycker jag nu i efterhand var väldigt snålt, så som vi jobbade och slet så borde vi fått dela på hela panten!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll