• Poppy Lee

    Konstiga saker hemma hos andra människor

    Satt och tänkte på hur mycket konstiga saker andra familjer har för sig, kanske framför allt såsom det märktes när man själv var barn. Som till exempel:

    - Kompisen vars familj hade ett helt våningsplan i sitt pyttelilla hus obebott och endast bestående av möbler övertäckta med vita lakan.

    - Att man inte blev bjuden på mat hemma hos vissa kompisar när man var där och lekte, utan fick sitta kvar med tom mage på kompisens rum medan den åt med sin familj

    Vad säger ni, har ni några underliga historier eller inblickar i andras familjer ni vill dela med er av? Nyfiken!

  • Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor
  • Namaste72

    Stjärthanduken skulle användas efter tvätten i bidén, helt riktigt. Hängde ofta precis inom räckhåll och var gärna lite mindre.

    *från en som var med på 1970-talet*

    En sak: Mina en granne var så himla rädd om sitt hus och sin gräsmatta att deras barn alltid fick leka hos oss. Vilket naturligtvis ledde till att de röjde järnet så till slut fick de gå hem sig...Snipp snapp snut så var leken slut


    {} Allt har en mening {}
  • dellelgarin
    Mimmicry skrev 2008-06-10 14:12:13 följande:
    Jag hade en kompis vars föräldrar var väldigt stränga.Vi var ute och cyklade och skulle vara inne kl 18.00 för att äta middag. Vi kom in vid 18.03 och då var hennes föräldrar rasande. Vi fick värsta utskälningen innan vi blev skickade till hennes rum utan mat.
    shit man kunde tro att det var hemma hos mig när jag var liten, jag var en sådan som fick städa när kompisarna var hemma och som inte fick äta hos andra, mest för att mamma inte ville att vi skulle snylta på andra har hon förklarat.

    Hon var knepig min mamma men är en bättre mamma idag när hon mår bättre.
    Jag har det bra här på åkern
  • Änlamamma

    Min sambo sa ngt jag garvade gott åt.
    Hemma hos dem, när det fanns godiset after eight i huset så sa hans pappa alltid att de ej fick lova att äta dessa.
    Förrens efter åtta.
    Hans pappa höll stenhårt på denna regel.

  • mästerkattenistövlar

    Haha, min mamma var också en sån som tyckte att en kompis hemma räckte. Kan dock ha något att göra med att vi blev rätt livliga när vi var fler, och hon var nog rätt trött som det var...

    Hon gör dock andra roliga saker! Exempelvis så tvättar hon (och hela hennes familj, alltså min morfar osv.) fryspåsar, torkar dem på diskstället och använder dem igen. Mycket märkligt. Och HEMSKT pinsamt när man är tonåring och ens kompisar skrattar åt att vi har en massa fryspåsar hängandes på diskstället.

    När jag var liten fick vi inte sudda med suddgummin hos min bästa kompis, för hennes mamma tyckte det blev så stökigt. (alltså, på skrivbordsunderlägget...)

  • dellelgarin

    Något jag förundrades över och fortfarande gör, är hur vissa människor aldrig gör rent nere i kröken på toan, jag tyckte det var alldeles vidrigt när jag var liten och tycker fortfarande.

    Ser det fortfande hos folk ibland som annars har ok hem.....

    Min mormor diskade oxå plastpåsar.
    Hos min ena kompis som jag var jämt hos, där var det ok när man städade efter leken att gömma allt under sängen, gud vad jag avundades henne.
     Min mamma blev vansinnig när man försökte sig på det tricket..


    Jag har det bra här på åkern
  • Casino chick

    Kul tråd! Jag hade en kompis vars mamma och styvpappa "samlade" på möbler. När folk gjorde sig av med möblerna så tog de över det. De hade typ fem soffor, tre vardagsrumsbord, två bokhyllor osv. Och de bodde i en lgh. Ett rum var så fullt med möbler att man knappt kunde gå in där. Vi tyckte dock det var skitkul att klättra in där och kolla vad som fanns därinne, det var som en skattjakt.

    Föresten, fan vad jag garvade åt Jannes "stjärthandduk"!

  • Knytets mamma

    Den här tråden var ju bara för kul.

    Dessvärre kan jag inte alls komma på något kul att bidra med, har nog förträngt alla konstigheter.

    Minns avslutningen i nian, var där en kille jag träffade. Vet inte varför han berättade det, men i vart fall så hade hans mamma vart enda avsnitt av Dallas på videoband.

    Bra raggningsreplik:
    -Vill du följa med mig hem, min mamma har alla avsnitt av Dallas. *S*

  • bitte67

    Gud vilken rolig tråd!

    Kommer med några egna grejer: Min faster diskade också plastpåsar. Hon tog tillvara på alla möjliga påsar, brödpåsar, fruktpåsar, etc. Min kusin och min farbror fick inte komma in i köket knappt. Kusinen tyckte att det var himmelriket att vara hemma hos oss där hon fick diska, baka, laga mat, etc. Själv tyckte jag att hon var konstig som gillade att diska...

    Fö var min faster extrempedant och sprang omkring med trasa i handen hela tiden och hon kom ofta i min kusins rum för att bara rätta till böckerna i bokhyllan eller skolböckerna på skrivbordet som skulle ligga i en prydlig hög. Min kusin brukade slänga skolböckerna lite nonchalant på skrivbordet bara för att reta sin mamma en aning.

    Apropå att inte låta barnen vara i hela huset/lgh, som jag läste på ett par ställen här i tråden. En väninna till mig köpte för ett tiotal år sedan en äggskalsfärgad skinnsoffa för åtskilliga tusenlappar. Barnen som tidigare knappt fick vistas i vardagsrummet blev mer elle mindre totalförbjudna att vara där. Hon låste dörren dit på vardagarna och barnen fick bara vara där och titta på barnprogram men då fick de sitta på golvet!

  • Leah1
    Svar på #75
    Jag gör det, skurar där, men det går inte bort. hadde handskar och skurade med en "svamp" men gick inte bort ändå.... ser äckligt ut men vad göra?
  • MammaHela
    ÄlskarMorgan skrev 2008-06-11 13:31:16 följande:
    En sak jag reagerade på hemma hos en kompis var att det luktade så illa ur deras dricksglas, oavsett vad man drack ur det... Kunde knappt dricka hemma hos dem.Hos en annan kompis fick man inte på några villkor gå in med stallkläder på, knappt ens för att gå på toa, så man fick stå i hallen och byta om, oavsett vem som var där.Kommer säkert på mer sen...
    Fast det där med stallkläder är väl inte så konstigt.

    Jag har två barn som är hyperallergiska och ett barn som inte är det. Så om hon varit med sin kompis i stallet så får hon byta om ute, för om hon går in med de kläderna på sig så har jag 2 barn som knappt kan andas. Skitsamma om hon bara ska gå på toa måste hon ta av sig alla kläderna.
    ?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:? Nova, Viggo & Liv ?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor