• Poppy Lee

    Konstiga saker hemma hos andra människor

    Satt och tänkte på hur mycket konstiga saker andra familjer har för sig, kanske framför allt såsom det märktes när man själv var barn. Som till exempel:

    - Kompisen vars familj hade ett helt våningsplan i sitt pyttelilla hus obebott och endast bestående av möbler övertäckta med vita lakan.

    - Att man inte blev bjuden på mat hemma hos vissa kompisar när man var där och lekte, utan fick sitta kvar med tom mage på kompisens rum medan den åt med sin familj

    Vad säger ni, har ni några underliga historier eller inblickar i andras familjer ni vill dela med er av? Nyfiken!

  • Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor
  • Eshka
    moonweb skrev 2008-06-12 10:50:16 följande:
    Jag hade en kompis som jag lekte med ofta. Nästan alltid var vi hemma hos mig, eftersom hennes mamma var psyksjuk och hennes lillebror hade autism, så jag tror hon skämdes över att visa upp sin familj och sitt hem, som inte var så fint. Mina föräldrar bakade allt bröd själva på den tiden, och kylskåpet var alltid knökfullt av olika pålägg. När kompisen var hos oss kunde hon äta två hela bröd och en hel ask leverpastej, för hon fick aldrig någon mat hemma. På lunchen i skolan åt hon alltid 3-4 portioner, för hon åt aldrig någon frukost hemma.Men de få gånger jag var hemma hos dem, så satt alltid mamman inlåst på toa tills jag gått hem, och pappan låg i soffan och sov, snarkade så det ekade i hela lägenheten. Kompisen fick inte lyssna på någon annan musik än Carola, allt annat ansågs skadligt!
    Fy vad hemskt... Ledsen
    Hoppas det ordnat sig med din kompis nu på "äldre dar" eller vad man ska säga..
  • Carro W
    Fru Bergman skrev 2008-06-11 22:23:21 följande:
    haha... Vad underliga folk kan vara.Har en familj i våran klubb som tvättar plastpåsar efter att deras skitiga orienteringskläder legat där i. Och saken är att dem är goda för fölera miljoner...
    Det är väl därför de har så mycket pengar
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Poppy Lee

    Ja, rika människor är ju i regel snåla! Har släktingar som har väldigt gott ställt, som ändå kör över halva stan för att köpa gladpack på Willys och tvättmedel på Ö&B.

    Mycket bisarrt det här med att flera familjer verkar ha "stjärt-handdukar" , det har jag aldrig hört talas om tidigare!

  • Kajsan

    Poppy Lee skrev 2008-06-12 13:42:37 följande:


    Ja, rika människor är ju i regel snåla! Har släktingar som har väldigt gott ställt, som ändå kör över halva stan för att köpa gladpack på Willys och tvättmedel på Ö&B. Mycket bisarrt det här med att flera familjer verkar ha "stjärt-handdukar" , det har jag aldrig hört talas om tidigare!
    Kan man köpa handukar och brodera "Stjärt" på? Så man inte tar fel ?
  • Poppy Lee

    Kajsan: haha, det är ju en bra affärsidé! Man kanske kan tillverka en handdukshållare också, i form av en stjärt, och sätta i lämplig höjd bredvid toaletten

  • Carro W
    Kajsan skrev 2008-06-12 13:44:30 följande:
    Poppy Lee skrev 2008-06-12 13:42:37 följande: Kan man köpa handukar och brodera "Stjärt" på? Så man inte tar fel ?
    Poppy Lee skrev 2008-06-12 13:47:56 följande:
    Kajsan: haha, det är ju en bra affärsidé! Man kanske kan tillverka en handdukshållare också, i form av en stjärt, och sätta i lämplig höjd bredvid toaletten
    Åh herregud
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • mångmamma

    Vilken underbart galen tråd.
    Jag hade en kompis som skulle få stanna hemma på semestern och sommarjobba istället för att följa med sin familj till landet, hon var 17, då låste föräldrarna ut henne från vardagsrummet där tv.n stod bara för att hon inte skulle kunna ha "fester och förstöra något".
    Förutom tv.n var det nog bara 2(!) pianon som stod där. Och en soffgrupp som sett sina bästa dagar...

  • Myran68

    Rolig tråd det här är!

    Kan säga att vi är konstiga. vi var väl först i Sverige att ha en plast-jultomte med lyse i på -70-talet. Den satt året om, så vi brukade tända den på midsommarafton...herregud..Hade annars en pedantisk mamma,så hur hon stod ut med det där fattar jag än idag inte alls.

  • prinses leia

    camillaD; ja jusst det, jag håller med dig. våran familj består av 6 personer o skulle dom två äldsta ha en kompis var skulle vi ju bli 8 styckn,,,fasiken jag skickar hem dom och så får dom leka igen efter maten.
    Men när jag var liten så fick kompisen gå upp och vänta medans den andra åt. jag skickar iaf hem dom för att ätaGlad


    Jag älskar mitt liv!
  • OopsyDaisy
    Poppy Lee skrev 2008-06-11 22:03:11 följande:
    Oopsy: varför plastade de in fjärrkontrollen? Rädda för att den skulle pajja eller?Hulla: vidrigt med tuttarna i maten!
    Haha, jag vet inte! De kanske inte ville att den skulle bli smutsig!
Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor