• Anonym

    Min 8 åring har oralsex!

    Har inte läst hela tråden men kan inte barnen leka i vardagsrummet? Det är väl midre chans då. Men jag har nog minnen av att vi lekte doktor i den åldern, jag och mina tjej kompisar och det var fingrar väldigt mycket i...ja men jag har inget minne av att det var sexuellt utan nyfiket och förbjudet.

  • Anonym

    Ser inget NATURLIGT i detta beteende! Skulle jag råka ut för något sådant med min 8-åriga son hade jag blivit skitledesen!

    Tycker att TS ska prata med någon barnpsykolog/kurator för att se om detta är "normalt"! För barnets skull!!

  • Anonym

    Jag hade också avanserade sexlekar från det att jag var 6 till ca 10 års ålder! Jag tror att jag var det pådrivande kraften för dessa sexlekar!! Jag själv har ansett mig som ett lyckligt barn med bra barndom.... tills den dagen jag blev vuxen och började få panikångest, vilka jag till slut var tvungen att söka psykologhjälp för!

    Självklart kom vi in på min barndom och jag berättade om mina sexuella lekar, det psykologen sa fick mig att hamna i ett chock tillstånd! Hon sa att min berättelse om mina sexlekar är ett typiskt exempel på barn som blivit utsatta för övergrepp!

    Naturligtvis blev jag jätteledsen och tyckte att OM jag nu blivit utsatt för sexuella övergrepp att jag MÅSTE komma ihåg någonting?? Men hon sa att det måste man inte, det var kroppens sätt att skydda sig själv.... Så än i dag vet jag inte ifall jag blivit utsatt för sexuella övergrepp Tycker att det är konstigt att en psykolog kan ta en slutsats bara på grund av min berättelse om mina sexlekar som liten....

  • Anonym

    Näää jag fattar heller hur folk kan skriva att det är NORMALT!!

    För att jag ska tycka att det ÄR normalt vill jag höra ett uttalande från en barnpsykolog!!

    När man är 8 år är man ju inte sådär jätteliten och man vet eller bör veta vad som är rätt eller fel!

  • Anonym

    Näää jag kan inte hålla med om att denna 8 åriga kille skulle vara sjuk!! För det tror jag inte att han är!

    Jag tycker bara att det inte är normalt!

  • Anonym

    Är det ingen av er som minns hur det var? Jag och mina kompisar stannade ganska långt innan det blev så anvancerat, eller vad man ska säga, men visst pillades det både här och där.

  • Anonym

    Förstår att det är svårt TS och jag hoppas det kommer att gå bra. Jag har inte läst riktigt alla inläggen men en hel del. Någon skrev något om att ifall ett barn inte vill vara med på sexuella lekar med sina kompisar så säger dom ifrån. Det där stämmer inte och det hade oroat mig som förälder faktiskt. När jag var liten, tror jag var 7 år ca, så lekte jag såna här lekar med två grannbarn. Vi var nakna och vi turades om att ligga på varandra och utforska varandra. Jag gillade inte det och ville egentligen inte men jag var ett ganska ensamt barn, hade inte så många att leka med. Så jag hängde på för att få vara med dom här två andra. Det är med mycket starka olustkänslor jag minns det.

    Som så många har skrivit är sexualitet något helt naturligt och ska inte skuldbeläggas. Att utforska sin egen kropp är absolut inte fel. Min tvååring ligger och dra i snoppen och tycker det är jätteskoj. Men för mig är sexualitet (alltså sexeulla handlingar tillsammans med andra) ihopkopplat med respekt för den / dom man är med. Att kunna känna gränser, att kunna läsa av den andra personen och veta att nu kanske det går för långt. Med sexuella handlingar kommer man ju väldigt nära den andra personen och för att det ska bli bra tycker jag att det kräver respekt och förståelse för känslor. Oralsex är ju något som vissa tycker är helt ok medan andra inte alls gillar och det måste man ju respektera och veta när man ska stoppa. Det jag undrar över är om barn kan det? Att onanera själv är ju en annan sak. Då är det bara jag som är inblandad och jag styr takten och vad som ska hända.

    Så jag tycker TS gör helt rätt som försöker förklara för sin son att han är för ung suga på kompisarnas penis. Jag hade också tagit kontakt med en barnpsykolog bara för att få prata med en professionell person om barns sexualitet och kanske få en annan synvinkel på hur man kan lägga fram det för sitt barn.

  • Anonym

    Jag tycker inte att det ar nagot fel i att barn utforskar sin sexualitet i sig, men det din son och hans kompis agnar sig at later lite val avancerat i mina oron. Jag skulle nog ha konsulterat en expert (kurator, barnpsykolog eller liknande) bara for att vara saker pa att det inte lag nagonting annat bakom an ren upptackarlust. Det hande ju tyvarr att barn spelar ut pa kompisar det de sjalva blivit utsatta for av vuxna, sa en liten varningsklocka skulle ringa i mitt huvud angaende att en av dem mojligtvis kan ha blivit utsatt for sexuella overgrepp. Jag sager inte att det nodvandigtvis maste vara sa, men jag skulle kolla upp det for att vara pa den sakra sidan.

  • Anonym

    Dorian Ertymexx skrev 2008-06-17 22:09:08 följande:


    Säg det till alla rökare...
    VA??
Svar på tråden Min 8 åring har oralsex!