Inlägg från: fruWasberg |Visa alla inlägg
  • fruWasberg

    Vi som väntar syskon till våra änglar

    Morgon! Lika bra att kika in på en gång så att ni vet var jag är...hihi

    Rockan: Så skönt att du fick ha din födelsedag ifred med 45 minuters marginal! Det låter som din svägerska hade en lätt förlossning, å andra sidan kan snabba förlossningar vara otroligt smärtsamma istället. Det är ju därför jag vill ta EDA denna gång, för att lugna ned förloppet lite, så man hänger med.. Trassel: Hurra för halvtid!!! Plussade inte du nyss? SkrattandeLilla Harriet: Tack igen för att du hejar på, jag får önska tillbaka att dina lugnar sig lite då...

    Skrutthumlan: Skönt att vara hemma, hoppas att du inte har ont så länge! Läskigt att svimma! Grattis igen till lilla killen!

    Idag har vi firat Elin på riktigt med glass och presenter på morgonen. Känns skönt att ha det överstökat. Egentligen fyller hon ju inte förrän på lördag, men risken är väl stor att vi inte är hemma då (hoppas jag)... Vi ville inte riskera att inte ha hunnit fira henne innan vi bllir tvungna att åka in, då hon vet att hon fyller på lördag och det känns inte juste att hon ska tvingas stå tillbaka... Kanske jag gör det jobbigare för mig än det behöver vara, men nu är det gjort i alla fall!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg
    Rasmus13: Måste ha glömt att adda dig.. Välkommen in!  Det blir Västerås för mig, mycket därför att jag gått på Klarasamtal där och dels för att jag behöver en ny positiv upplevelse! (Hampus föddes i E-tuna)

    Jag tror att du känner mindre rörelser just för att du är i den jobbiga veckan och kanske spänner dig och har allt fokus på vad som händer i magen. Våra bebbar snappar upp det där. Många kramar till dig iaf!
    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    Hej alla fina änglamammor..

    Humöret är labilt som vanligt... Jag och Anders har suttit och gjort iordning en fotoram som bara innehåller kort på Hampus. Totalt rymmer den 6 st kort, 2 normalstora och 4 at som är 1/4 av ett vanligt. Vi satte även in ultraljudsbilden samt hans pyttelilla fotband som han hade på BB. Ja, eller hade och hade, trots att det satt på minsta läget så ramlade det av hela tiden...

    Allt känns så fel, jag har nog inte fattat att jag förhoppningsvis ska föda ett nytt barn här nu vilken dag som helst (eller såklart att jag fattat det, men det är lätt att tänka att hans graviditet är samma som denna eftersom Hampus inte finns här. Lite som ängel1 tänker kanske...

    Vill ju så gärna tänka att allt ska gå bra, men vet ju att det inte finns några garantier.. Tänk om det är min "tur" nu att få ett barn som somnar in i min mage. Det är ju inte direkt så att den gruppen barn minskar, utan ligger ju på en konstant nivå....

    På ett sätt vill jag utmana och TRO på detta, men ångrar nästan nu att jag inte begärde igångsättning denna vecka. Så länge jag känner sparkar så vet jag ju att h*n lever, så kanske lika bra att sätta igång det medan jag vet... Så snurrar tankarna hos mig just nu och jag ser knappt vad jag skrivit eftersom jag grinar så mycket.

    Ursäkta för depp- och skrämselinlägg.

    Kram till alla bästa tjejer!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg
    Tulpan: Jo nu blev det ännu mer kalasande... Mn storasyster med fästman och hans mamma kom förbi och käkade lunch och lämnade över paket. Då var vi ju tvungna att fika igen; Vienetta, choklad chip cookies... Känns som om bebis nu väger 6 kg. Är lite låg som du ser av mitt tidigare inlägg. Vi gjorde iordning spjälsängen idag och det känns som om vi kommer få plocka ner den IGEN samt ta undan allt osv... *depp, depp*

    Underbara nyheter dock att allt var bra på UL!! Bra med optimistprojekt! *försöker sno din aura* kram
    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    Hej igen.. Har lite mer ork att kommentera nu..

    flisa: Kära vän, hoppas att förvärkarna börjar igen, men du..bara för att det är lugnt några dagar så behöver det inte betyda att du kommer att gå över tiden. Har själv haft en lugn dag idag emedan jag hade jättemycket förvärkar igår... Håller mina tummar hårt att hon INTE ska komma på Love och Hannes födelsedag!!!! Kramar om och hoppas att din värk kan mildras varefter skruttan sjunker djupare ned i bäckenet!!

    ängel1: Grattis till ny vecka!

    AnnLee: 27 grader! Det lär väl bli då jag åker in till förlossningen då... Ligga och föda i sådan värme..uäkh!

    Skrutthumlan: Kram tillbaka! Jag har tid för bedömning om igångsättning nästa måndag (28/7). Har börjat fundera dock om jag ska ringa till Klara enheten imorgon och försöka få till det tidigare... Bebis har varit lugn i magen under em/kväll. Visst får jag respons och det kan ju också betyda att förlossningen är på g.. Vet inte hur jag ska göra.. Får sova på saken...

    Lilla Harriet: Kramar tillbaka! Så skönt att veta att man inte är ensam på ett sätt, men det är också tråkigt att vi är många som måste gå med denna ångest! Finns det möjlighet för er att få låna andningslarm på sjukhuset med tanke på er bakgrund? Vi har köpt en Respisense som vi tar med oss...


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg
    Flisa: PRECIS sådär känner jag mig!! Kunde inte sagt det bättre själv som man brukar säga. Vissa har skriftens gåva Vet du om du tänker försöka få till igångsättning eller...?
    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    God morgon tråden...

    Fortfarande här....

    I natt har somnade jag till slut sittande. Jag hade en del kraftiga förvärkar, men inget regelbundet. Däremot är bebisens rörelser i magen så kraftiga att jag inte kunde sova för att det gjorde så ONT. Huvudet pressade så att jag nästan tänkte att nu kommer h*n, och blev så påmind om att när huvudet kommer så gör det ÄNNU mera ont, hjälp! Att stå raklång var det enda som hjälpte och det är ju en lätt ställning att sova i, eller hur...Fundersam

    Efter några turer och upp ned i sängen så somnade till slut som sagt och vaknade några timmar senare att att det gjorde ont i nacken, men kunde då sjunka ned i sängen och sova fram tills nu, när h*n har börjat igen. Det är nog en 6-kilos därinne för så här har jag inte känt på slutet av mina tidigare graviditeter, mendet slår väl fast en gång för alla att varje graviditet är unik..... Jag tar mig nog en lur lite senare..GÄÄÄSP!

    flisa: Nu blir jag lite peppad av att höra hur du resonerar! Jag vill ju egentligen också helst att det kommer igång av sig självt. 28/7 (din BF-dag ) har jag en tid bokad för bedömning, så får man se..är det inte moget så kanske jag orkar vänta lite till.. Det är ju en pärs att bli igångsatt också med lååång väntan om det inte är moget...

    Tulpan: Kan dina känningar vara livmodern som växer? Svårt att svara på om det är sd, men hoppas att någon som är i samma vecka som du kanske har känt liknande!

    AnnLee: Precis som du skriver att du känner dig.. så känner jag. Att alla ni andra kommer att få med er levande barn hem, men att jag blir den enda på BF-listan som tyvärr drabbades två ggr. Känns skönt att du (och ni andra) tror på mig!  Bordsfläkt var ju en bra idé, tack! Idag känns det lite bättre eftersom det var fullt ös i magen igår och jag trodde nog att det skulle komma igång..Man får väl ta en dag i taget och det kanske är bra att ringa och höra iaf på hur kort varsel man kan få igångsättning. Vad kul det låter med mini-golf!

    Sanne78: Tänkte på dig häromdagen..kul att du kikar in! Vad bra att allt såg bra ut hos läkaren. Grattis till ny vecka och lycka till på UL idag!

    Lilla Harriet: Vet du varför han vaknar? Är han ledsen eller pigg..? Jobbigt att inte få sova och just under de timmarna är väl då man ska ha din djupsömn... Hoppas att det går bra att träffa ny BM idag och att du kan lägga dig och vila efter mammas kalas!

    Peva: Kram tillbaka! Ja, oron kommer nog aldrig att försvinna helt...

    Ha en bra dag alla!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    God kväll!

    Idag blev det en förmiddag på stranden. När det senare under dagen började kännas otrevligt lugnt i magen runt kl 14 så ringde jag till Spec. Mödravården och fick tala med en jättegullig BM. Hon sa att jag självklart var välkommen in och att hon kunde göra en ctg. Hon sa även att hon kunde kolla om jag var öppen något. BM berättade också att läkaren skrivit i anteckningarna att jag inte skulle passera 40 veckor och att det var viktigt att detta respekterades. Å andra sidan hade läkaren inte bokat upp någon tid, så hon ordnade så att jag kan komma in runt 10 på måndag om inget hänt innan dess.

    Jag velade fram och tillbaka om huruvida jag skulle åka in på koll. Efter samtalet kände jag bebis som vanligt och det kändes faktiskt onödigt att åka in, för även om de kör en ctg då, vad vet jag om hur bebis mår imorgon?? Känslan av att nu får det f*n gå bra denna gång tog över för tillfället!

    BM sa i alla fall att hon jobbade hela veckan, så om jag ändrade mig så behövde jag bara ringa och fråga efter henne. Samma sak om jag kände att jag inte orkade vänta mera. Då var det bara att ringa! Jag tror jag blev lugnad av att få ett sådant fint bemötande.

    Så jag hänger kvar hemma ett litet tag till... Svengelsk: Hurra för lyckat BM-besök! Duktig bebis som ligger nedåt!

    Trassel: Hoppas att besöket med svärisarna var trevligt!

    Rockan: Impad av ditt gräsklippande! Förstår att du hade ont sedan. Hoppas att ni hade det trevligt hos svärfar och att du fick i dig något att äta.. flisa: Men vad är det för fasoner! *tittar strängt på bebisen i magen* Vad tokigt att hon hoppat ur fix läge. Hon hoppar nog dit igen snart, det har hon ju gjort förr.. Vad bra att du fick en tid för igångsättning. Då har du iaf ett alternativ! Många kramar!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    God morgon på er alla fina mammor!

    Ingen bebis har velat titta ut ännu och imorgon har jag tid för besdömning om igångsättning. Det känns bra att få komma på koll, fast innerst inne vill jag att det ska komma igång av sig själv som ett bevis på att kroppen fungerar liksom.. Mitt humör har varit väldigt upp och ner och pendlat mellan nu SKA det gå bra och shit bebis är nog död. Var inne på förlossningen en sväng i torsdags kväll för at köra en ctg och stämma av läget. Jättefin kurva med pigg bebis, tyckte BM. Skrattande 

    Det kändes även blandat att ligga inne på ett förlossningsrum.. Självklart vill jag inget hellre än att ha bebis i min famn, men jag vet att vägen dit är smärtsam och jobbig. Jag har jobbat mycket mentalt med mig själb under tiden jag varit borta härifrån och hoppas väl att det ska ge resultat när det väl är dax.

    Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska tro om bedömningar för igångsättning. Tänker på flisa som ena dagen fick höra att tappen ABSOLUT inte var mogen och nästa dag föder hon. STORT GRATTIS GUMMAN förresten!!!

    Detta inger dock hopp att oavsett vad de säger på måndag så kanske jag orkar härda ut lite till och vänta....

    Annars har dagar vi inte gjort något varit superjobbiga. Då har det funnits alltför mycket tid att tänka och älta. Nu har vi försökt att göra åtminstone någonting varje dag, men det har inte varit så lätt i värmen samt att vi inte velat åka för långt bort utifall att det sätter igång.

    Blev nästan bara ego nu.. Håller tummar för Lilla Harriet imorgon!

    Kramar till alla!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • fruWasberg

    Kikar in igen efter att ha varit i V-ås och shoppat. Att vara i en bil med AC och gå i affärer med AC är nog det bästa att göra en sådan här varm dag om man tröttnat på stranden.. Det blev lite prydnadskuddar, en STOOR pajform samt lite leksaker till barnen medan vi väntade på att pappa skulle botanisera klart på biltema. Han skulle "bara" ha en fläktrem..mmmm de andra sakerna i kundvagnen då...? Har lärt mig att det ALLTID tar lång tid inne på Biltema, så det är lugnt..

    På hemvägen blev det McDonald´s och sedan hem till isglass och så har jag slängt ungarna i poolen. Ska försöka vila lite om en stund...

    Tack AnnLee och MaLu för era ord! AnnLee: Fy vilken natt.. ska kolla in dina bilder straxt..Skrattande

    Tack MaLu för drickat!

    Vi ställde faktiskt om vår luftvärmepump till kallt igår. Struntar i om det drar lite mer el, vår övervåning var som en bastu och där ska man tvinga ungarna att sova.. inte snällt.

    Jag har lagt in lite bilder ifrån graven under starka bilder. Senare under dagen kommer magbilder.

    Ha det så gott tills dess!


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar