• tomcar1

    Vi transplanterade !

    Hej !
    Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
    /tomcar1

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
    Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
    Ny tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

  • Svar på tråden Vi transplanterade !
  • Grannen
    Svar på #242
    Läs inlägg 232 så får du svar!

    Stort grattis till din graviditet!
  • grapefruit73

    ovebrink:
     Og jeg skal forsöka få två på en gång ( tvillingar) om inte så all för länge :) Stort grattis till dej!

  • ovebrink

    Grannen skrev 2009-02-07 20:15:41 följande:


    Svar på #242Läs inlägg 232 så får du svar!Stort grattis till din graviditet!
    [/citat]
    grapefruit73 skrev 2009-02-07 23:22:29 följande:
    ovebrink: Og jeg skal forsöka få två på en gång ( tvillingar) om inte så all för länge :) Stort grattis till dej!
    tack så mycket! Sara
  • Marija79

    Hej!
    Jag har fött två barn med bara 18 mnaders mellanrum!
    Första var planerat men inte andra, dock minst lika välkommet!
    Första var en vaginal förlossning men eftersom den var mycket jobbig (du kan läsaom den i min blogg under förlossningsbetättelse) så var förlossning nummer 2 ett planerat snitt!

    Lycka till med graviditeten, vad roligt!
    Kram/Marija


    ovebrink skrev 2009-02-07 20:12:58 följande:
    Hej alla transplanterade!Jag är njurtransplanterad (sen -99) och fick en son -07. Han fyller två år idag... Nu är jag gravid igen! Helt underbart. Men jag funderar över om det finns nån mera transplanterad som har fått två barn här?Sara
  • Malounis

    ovebrink

    Grattis!

    Jag är njurtransplanterad och har en son på 2,5 år. Vi planerar ett syskon och nu bara väntar vi på att min mens ska komma tillbaka efter att ha slutat med p-spruta för ett tag sen.
    Fast vi är medvetna om att det kanske inte hinenr bli något. Jag har haft min njure i över sjutton år och jag fyller 35 i höst. Inte två helt perfekta saker med andra ord...Fast min njure fungerar utmärkt och det finns ju dom som är långt över 40 när de får barn så vi ska ju inte se loppet som kört .


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • ovebrink

    Hej, klart ni ska satsa på en till! Än är det ju inte för sent, inte med tanke på åldern iaf. Sen är det ju lite lurigt med njuren,Man kan ju aldrig säga säkert hur länge den vill vara med! Lycka till! Sara


    Malounis skrev 2009-02-09 11:46:43 följande:
    ovebrinkGrattis!Jag är njurtransplanterad och har en son på 2,5 år. Vi planerar ett syskon och nu bara väntar vi på att min mens ska komma tillbaka efter att ha slutat med p-spruta för ett tag sen.Fast vi är medvetna om att det kanske inte hinenr bli något. Jag har haft min njure i över sjutton år och jag fyller 35 i höst. Inte två helt perfekta saker med andra ord...Fast min njure fungerar utmärkt och det finns ju dom som är långt över 40 när de får barn så vi ska ju inte se loppet som kört .
  • Marija79

    Idag var jag hos läkaren på koll, gjorde ett EKG och ett ultraljud av hjärtat...
    Det gick väl sådär, min vilopuls ligger på 110slag/minuten vilket inte alls är bra...

    Infektionsproverna var också höga, sänkan låg på ett värde av 32
    Så vad ska göras?
    Jag har länge klagat på trötthet och andfådhet så nu ska vi ta om proverna om en vecka och antagligen göra en biopsi för att se vad som händer med hjärtat, så att det inte är en rejektion på G!

    Detta kommer vara en lååång vecka men jag ska väl se det som positivt att de inte tror att det är något akut...

    Jag är så trött på allting nu, har mått dåligt i 18 månader, sedan Matea kom till världen, jag vill inget hellre än att ha ork att leka och ta hand om mina barn! Jag gör ju allt detta ändå, men jag vill kunna göra det utan att behöva vila i 2 timmar efter en pulkafär eller hopp i sängen med flickorna!

    Ja, ja, jag kämpar på i vardagen som vanligt i alla fall och ger mig inte för mina flickor ska ha sin mamma kvar, de ska inte ha en repris av mitt liv med en massa styvmödrar som inte bryr sig... usch jag vill inte ens tänka tanken.
    Läkarens ord bara ringer i mitt huvud:
    -Gör det bästa av tiden du har, vi vet inte hur detta ska sluta Marija, vi kan inte garantera att du kommer att bli bra igen!

    Jag vill inte deppa ner er med mitt skit men det känns som att jag kan ta upp det här, ni förstår väl mig?

    Just nu är livet rätt så mycket skit!

    Trevlig helg!
    Hur mår ni andra,berätta gärna lite positiva saker som hänt er i dagarna även om det kan kännas trivialt för er men jag vill glädjas med andra om jag nu inte kan glädjas med mig själv!

    Tack för att ni finns!

    Marija med hjärtat!

  • grapefruit73
    Svar på #250
    Usch det var inga roliga nyheter! OCH du deppar inte ner oss med din skit.. Hoppas allt ordnar sej till slut och att dom hittar lösningen på vad som händer med dej. Holder tummarna!

    Kram
  • tomcar1

    Marija79...110 i vilopuls är lite väl högt förståss. Det låter och det har jag tyckt länge, som en avstötning. Bra att man tar tag i det nu, så att du får bli pigg till våren och sommaren.
    Hmmm...jag är en styvmamma och jag bryr mig om mina styvbarn jättemycket, så alla behöver inte bli som du tänker, men jag förstår dig och dina tankar. Vad ska hända med barnen och jag försvinner ? Samtidigt tycker jag att det är tufft att säga så av en läkare i ett så pass tidigt skede, innan man vet vad det är. En avstötning kan ju hävas med gott resultat och behöver inte vara lika med döden ! I värsta fall kan man ju transplantera om, men som sagt inte ska man måla fan på väggen redan nu ?

    Försök och tänkt positivt, jag vet att det kan vara svårt då oron maler i huvudet, men försök. Och ha en trevlig alla hjärtnas dag imorgon.
    Kram från mig, Carola

Svar på tråden Vi transplanterade !