Inlägg från: Cashew |Visa alla inlägg
  • Cashew

    Bruttorna med tokungar - del 12!

    morrn morrn!

    ska till apotket idag. har varit förkyld i över en månad nu så jag ska köpa lite slemlösande och sen ska jag köpa minaderm till Lova då hon har torrexem på ryggen.

    ilogtt
    åååh, jag är grymt avundsjuk på eran snö jag vill åka pulka

    jessi
    ja Lovas kort blev jättedåliga hennes fröken slet henne från leken så hon började gråta och sen va det ju kört. ska ta upp det med dom. trodde de visste vid det här laget att Lova är ett barn som behöver mycket tid på sig, det va ju en av annledningarna till att jag stannade kvar.

    kidA
    jag har absolut ingen "åh gud man måste vaccinera för annars dör dem"-attityd. däremot har jag en "extremt onödigt att utsätta ett barn för en sjukdom som är onödig (oavsett om man väljer att vaccinera eller inte) som kan bli allvarlig och riskerar att få bältros-attityd"
    tycker det är rätt fånigt av dig att be mig hänvisa till fakta och sen själv lägga in en ren åsiktstext och sen inte kunna göra det samma.

  • Cashew

    va på bvc igår som sagt och Milian dalar på kurvorna men han ligger fortfarande bra till. har för mig han ligger över på längden, mitt på på vikten och strax under på huvudet. 69cm och 8,55 kg. men så som han kryper omkring här hemma är det inte konstigt att fettreserverna ryker en liten racer-bäbis är han. ställer sig numera upp mot ALLT och ALLA han till skillnad från Lova är inte särskilt försiktig av sig så han har trillat ett anatal gånger om jag säger så han reser sig och släpper både en och två händer utan att tänka sig för, sån va ju inte Lova alls.

  • Cashew

    jessi
    näe precis. och Lova är ju en rätt allvarlig tjej så det gör inget om hon inte ler men hon har tårar i ögonen ser jättebutter ut så det tänker jag inte betala 400:- för

  • Cashew

    Lova ska ha en röd klänning och strumpbyxor och en röd/blårutig klänning från polarn. jag räknar med att hon inte kommer kunna ha samma outfit alla 3 dagarna Milian fick en jättefin tröja från Zara som han ska ha. annars hade jag tänkt att köpa till honom också på polarn för de hade jättefina skjortor och västar och så. titta där är mitt tips, de har så man kan matcha olika klädesplagg med samma mönster och färg.

  • Cashew

    jessi
    vad ni myser loss då
    stackarn filip han brukar vara lite hård i magen eller? är inte första gången jag hör detta om jag inte minns fel. hoppas det hjälper med det du gett honom, man vet ju själv hur ont det gör.

  • Cashew

    hej hej

    här hemma bakas det pepparkakor så julstämmningen är på topp

    jessi
    Lova har också snappat upp ett svärord, f*n som hon säger lite då och då. jag brukar inte svära men det händer nån gång så om jag blir riktigt förbannad och de snappar ju upp nya ord med ljusets fart försöker inte göra nån större sak av det och hoppas på att hon glömmer bort det snart.

    lilla
    Lova somnar numera lätt även om vi rubbar på tiderna. det händer att hon somnar i bilen nån gång på eftermiddagen men oftast märker vi ingen skillnad och ibland får hon vara uppe lite längre bara, ingen big deal.

    kidA
    kul, grattis! trodde iofs redan att det va klart, men va det poängen att söka in som va klara sist, eller bara ett premeliärt besked?

    adelisa
    det finns vaccin men inte för "allmänheten" på de vanliga sjukhusen/bvc. tror de har en studie i malmö bl.a. men vill man vaccinera sig mot det så kan man gå till t.ex. Resevaccin och sånna ställen. han visste nog att det finns men orkade nog inte dra hela harrongen om att det bara används i studier i sverige idag och till infektionskänsliga..... o.s.v.

  • Cashew

    morrn morrn!

    jag och Milian vaknade 8.32 idag så Lova fick bli lite sen till dagis då hon börjar kl 9. Milian vaknade runt 3 och va vaken i ca 1 timme så jag antar det va därför han sov så länge. annars brukar han alltid vakna mellan kl 6-7.

    de skulle baka lussebullar idag på dagis

    lilla
    själva vaccinet är i fullt bruk i flera länder och det blir bara fler och fler länder som tar efter, så det är inte det att vaccinet inte är utprovat. sverige har inte infört det än eftersom de vill se att effekten är tillräckligt god kontra kostanden. det har än så länge "bara" haft en 75-80% verkan (efter en vaccination) i de länderna man har det. och som sagt även i sverige ger man det till infektionskännsliga t.ex. så det är inget farligt är skadligt på något sätt. man räknar med att om 5-10 år kommer det vara obligatoriskt även i sverige. som du säkert vet så tar ju alla sånnahär beslut evigheters evighet i sverige, på gott och ont. samma med det där gardasil som nu äntligen finns för tjejer mellan 13-17 (eller nått sånt) Jag tycker det borde finnas till reducerat pris för alla som vill. det va väl du som funderade på att vaccinera dig mot de va? (vet att det har diskuterats i tråden tidigare i allafall.)

    usch då, hoppas inte det är magsjuka bara, inte kul såhär innan jul.

    adelisa
    ja jag tycker det låter mycket underligt om han inte skulla känna till det alls.

  • Cashew

    lilla
    hoppas ni klarar er då. fattar inte varför det ska vara som värst mitt i julruschen varje år.

    som jag fattat det så minskar verkningsgraden med åren och ligger alltså totalt på 70-80% efter 1 gång. men likadant som med flera vaccin så kan man ju vaccinera igen efter ett antal år och får då bättre imunitet.
    det är ju bl.a. detta jag vill prata mer med någon om innan jag bestämmer mig. med risk för att det blir försent snart då jag hört att det går vattkoppor i grannkommunen nu.

Svar på tråden Bruttorna med tokungar - del 12!