• Anonym (torris)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Skönt att ha em egen snacktråd och gärna här där man kan vara anonym tycker jag ...

  • Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis
  • Anonym (pricken)

    En fråga till "er som kan". Jag har fått två fläckar på, en på varje ankel. Tror att det är psoriasis. Har haft på armbågar och knän tidigare. Men jag undrar: är det vanligt att man får så "parallellt", dvs på samma ställe på båda kroppshalvorna?

    Konstig fråga men jag hoppas på svar

  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (pricken) skrev 2009-02-15 20:07:14 följande:


    En fråga till "er som kan". Jag har fått två fläckar på, en på varje ankel. Tror att det är psoriasis. Har haft på armbågar och knän tidigare. Men jag undrar: är det vanligt att man får så "parallellt", dvs på samma ställe på båda kroppshalvorna?Konstig fråga men jag hoppas på svar
    Det är typiskt psoriasis faktiskt att det blir så!Jag har själv det.
  • Anonym (gravid)

    pricken, jag får oxå parallella fläckar. tycker det är lite lustigt!!

    torrbollen, jag fick psoriasis i hårbotten när jag var 5 år. när jag var 18 kom det på kroppen, och det var 10 år sedan nu.

    och tack för svaren ang. salvor under graviditet. jag ska definitivt boka ny tid för ljusbehandling för nu har jag inte varit där på nästan 2 år. har haft en period då jjag varit otroligt less på sjukdomen och har väl mest ignorerat den... har resulterat i att jag fått städa mycket oftare, men oftast orkar jag inte smörja smörja smörja...
    önskar jag kommit lika långt som fläckisen när det gäller acceptansen

  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (gravid) skrev 2009-02-16 00:12:23 följande:


    pricken, jag får oxå parallella fläckar. tycker det är lite lustigt!!torrbollen, jag fick psoriasis i hårbotten när jag var 5 år. när jag var 18 kom det på kroppen, och det var 10 år sedan nu.och tack för svaren ang. salvor under graviditet. jag ska definitivt boka ny tid för ljusbehandling för nu har jag inte varit där på nästan 2 år. har haft en period då jjag varit otroligt less på sjukdomen och har väl mest ignorerat den... har resulterat i att jag fått städa mycket oftare, men oftast orkar jag inte smörja smörja smörja...önskar jag kommit lika långt som fläckisen när det gäller acceptansen
    Jag har "tur" på så sätt att jag har ganska ytliga röda psoriasisfläckar och inte så tjock torr skorpa på dem. Men jag är fåfäng och vill inte att det ska synas att jag har psoriasis men benen visar man ju inte så ofta .
    När solbehandlingen är slut så ska jag köra på med solarie innan sommaren så känns det bättre att visa sig i bikini
    Idag skulle jag ha varit iväg och solat men jag har så mycket att plugga in till imorgon så jag hinner inte idag. Men det borde väl funka att få gå 2 ggr denna vecka eller går de ner i tid då som man har kommit upp i? Hoppas att ni förstår vad jag menade nu
  • Anonym (torris)

    Pricken - jag har verkligen också parallella utbrott. På båda armbågarna och båda knäna. och båda fotknölarna. och i båda öronen. och på bägge tummarna en sväng häromsistens. Lustigt.

    Har haft sjukdomen sen typ 17 årsåldern.

    Har väl typ accepterat att jag har den, men är jätteorolig för att få värsta skoven, pga av fåfänga. Sen är man ju orolig för artrit också.

    Jag har dock aldrig kortärmat eller korta kjolar så att fläckarna syns, inte heller uppsatt hår, eller svarta kläder pga av flagorna ...

  • Anonym (pricken)

    Tack för alla svar. Märkligt att det kommer parallellt!!!! Jag menar hur tänker kroppen? "Lika bra att fläska på på båda sidorna så det inte blir orättvist???"

    Jag har ju verkligen haft "tur" om man jämför med er. Jag har bara pyttelite. Haft ett skov där armbågarna kliade så jag höll på att gå i bitar...

    Tack igen för era svar!

  • cachew

    Anonym (pricken) skrev 2009-02-16 20:41:51 följande:


    Tack för alla svar. Märkligt att det kommer parallellt!!!! Jag menar hur tänker kroppen? "Lika bra att fläska på på båda sidorna så det inte blir orättvist???"
    *skrattar* Ja, man undrar ju hur kroppen fungerar eller funderar :) Har aldrig tänkt på det där med parallella utslag, men nu när jag tänker efter så är det ju så på mig också :)
  • Anonym (torrbollen)

    Just nu så går jag och solar på hudmottagningen 3 gånger i vecka,det var många år sedan jag kunde det.Så jag är fin nu,tycker jag iallefall. Har på benen,låren navel,armar,rygg och hår botten.Så man har inte sett för rolig ut.
    Håller med trådstaren,jag går heller inte i kortbyxor,bikini,kortärmad pga detta.

  • Anonym (gravid)

    jag har väl överallt tror jag, ben, armar, mage, rygg, hårbotten, navel, underlivet, under/mellan/på brösten, i näsan, i öronen, i mungipan, i pannan... jaaa det är nog bara händer och fötter som klarat sig ännu, men det är jag å andra sidan jäkligt tacksam för!! jag har dock inga större fläckar än 6-7 cm som störst, och de i/runt ansiktet är bara 0,5 cm, så det låter överdrivet när jag räknar upp men så är det iaf.
    önskar ibland att jag hade EN stor på magen istället för så utspritt...

    jag har svarta kläder, uppsatt hår oh bikini på sommaren, men inte när jag vill vara fin... då blir det lockigt hår som fångar upp det mesta raset, ljusa kläder och så mycket tyg som möjligt. och mycket smink

  • Anonym (torris)

    Wohoo, måste bara få jubla lite. Jag har gått utan behandling alls under ca ett och ett halvt år nu, och började med Elocon, ljusbehandling och bucky för ca 2 veckor sedan - vilken skillnad!! Det går verkligen åt rätt håll! Känner mig jätteglad och lättad, för när man är mitt i ett skov känns det verkligen som att man alltid kommer att ha det, men nu med behandling känns det hoppfullt igen. Kram och trevlig helg på er andra ps-pinglor!

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis