• Anonym (torris)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Skönt att ha em egen snacktråd och gärna här där man kan vara anonym tycker jag ...

  • Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis
  • Anonym (torrbollen)

    Hej!
    svar till #145 fläckarna borta ,det är skönt.
    Har inte varit "fläckfri" sedan 1994,det är så skönt.

  • Anonym (H)
    Anonym (torris) skrev 2009-03-11 19:20:45 följande:
    Anonym (H) skrev 2009-03-11 13:52:10 följande: oj såpass! vad jobbigt!!
    jao inget kul alls
    Anonym (Torrisen) skrev 2009-03-11 19:32:09 följande:
    Tror att jag också har börjat få nagelförändringar. Har pyttesmå gropar på ett par fingernaglar och grova ränder på tumnagel och stortånagel. Tånaglarna har också börjat kännas väldigt torra och ömtåliga på nåt sätt. Någon som känner igen det?brukar det bli sämre fort eller kan det hålla sig så här?
    den hand där jag har min nagelpsoriasist e torrare än den andra handen, groppar e ett tecken på det, jag har lite groppar på någon nagel o min ena tumme har jag grova ränder på
  • Anonym (fläckisen)

    Solade igår efter att inte ha varit där på drygt en vecka. Senare på dagen var jag ute med barnen och lekte och på kvällen brände det och sved i ansiktet. Var helt röd och har säkert bränt mig i ansiktet. Är nästan lika röd idag. Imorgon är det tänkt att jag ska sola igen men jag kanske då får skydda ansiktet eller vad tror ni?

  • Anonym (prickig)

    Anonym (fläckisen) skrev 2009-03-18 10:15:08 följande:


    Solade igår efter att inte ha varit där på drygt en vecka. Senare på dagen var jag ute med barnen och lekte och på kvällen brände det och sved i ansiktet. Var helt röd och har säkert bränt mig i ansiktet. Är nästan lika röd idag. Imorgon är det tänkt att jag ska sola igen men jag kanske då får skydda ansiktet eller vad tror ni?
    Jag brukar bränna mig när jag får ljusbehandling, speciellt i ansiktet och på öronen(!) :) Så jag brukar ha med en tunn handduk som jag lägger över ansiktet. Lite knixigt är det allt, för jag vill få ljus i hårbottnen.
    Så länge det bara är ansiktet du bränt dig i så rekommenderar jag att du solar ändå, fast med skydd för ansiktet. Resten av kroppen behöver ju få ljuset.
  • Anonym (Glad ändå)

    Hej!
    Jag fick en liten torr fläck på sidan av bålen efter en semesterresa till Cypern. Det spred sig snabbt till fläckar på hela ryggen och i hårbotten. Diagnosen hos två olika läkare var psoriasis.
    Ja, det är ju inte KUL att ha psoriasis, men jag tröstar mig med att man ju faktiskt inte dör av det. Det är flera i min släkt som har gått bort i hudcancer och annan cancer, så "lite" psoriasis känns tacksamt!

  • Anonym (fläckisen)

    Var iväg och solade i torsdags och fick ha handduk över huvudet. Hon tyckte att jag hade klarat mig väldigt länge utan att ha bränt mig i ansiktet?!
    Det kommer ständigt nya röda fläckar så det känns så otacksamt att försöka gå och sola Hur är det med er hud nu?
    Längtar till i sommar och då att det blir en riktig bra sommar i år med mycket sol och varmt och inte som förra sommaren.

  • cachew

    Ett tag sedan jag skrev i tråden.

    Jag försöker hålla mina fläckar i schack med Zona-salvan. Funkar bra, så länge jag är duktig med att smörja in mig.

    Längtar också efter en solig sommar, så att det kan bli bättre.

    Kram på er!

  • Anonym (torrbollen)

    Hej!!!
    Det var länge sedan jag var inne,längtar också efter sommar och sol.
    Men åker till sol och värme snart.Är det nån som har sökt klimatvårdresa,genom landstinget?
    Det var ett tag sedan jag var iväg på ett sådan,2003,till Gran canaria.Det var underbart.
    Ha det gott,tjejer!

  • eileme84

    hej.. någon som vet hur man gör för att få tabletter som man kan äta mot psoriasis? och även hur man går tillväga för att få sola?
    solade för flera år sedan men då försvann dom o nu har jag det kommit tillbaka..
    vad kostar det?

  • Anonym (fläckisen)

    Nu har jag solat 17ggr sammanlagt och jag ser bara lite bättre ut då det hela tiden dyker upp nya illröda prickar överallt !
    Jag blev jättebra sist jag gick på solbehandling 2007 men nu hjälper det knappt alls?
    Visserligen så lever jag väldigt stressigt och har stora krav och prestationsångest över allt som ska hinna med med studier,hem och barn. Har även problem med hälsan men det blir väl bättre får vi hoppas. Så nu är det ganska så deppigt.
    Undrar om jag kan börja om att smörja med Daivobet varje dag nu då det hela tiden kommer nya fläckar? Använder ni parfyrmerade duschkrämer och blir ni sämre av det? Skulle vilja använda brun utan sol typ Dove men jag tycker att jag blir så flammig av det pga min torra hud. Har någon av er här i tråden använt Dove och har ni några tips för att få det fint och jämnt?
    Hoppas att ni alla mår bra och inte har så många fläckar nu när det äntligen börjar bli vår!!

  • Anonym (fläckisen)
    Emlan84 skrev 2009-03-31 00:14:32 följande:
    hej.. någon som vet hur man gör för att få tabletter som man kan äta mot psoriasis? och även hur man går tillväga för att få sola? solade för flera år sedan men då försvann dom o nu har jag det kommit tillbaka..vad kostar det?
    Du måste kontakta hudspecialist på sjukhuset som skriver ut tabletter mot psoriasis..men då måste du ha ganska grav psoriasis har jag för mig då biverkningarna är stora. Har du tidigare använt salva?
    Hudspecialisten ordnar också så att du får gå på solbehandling. Här där jag bor så kostar det 100/gång och när du har kommit upp i 900kr så får du frikort och då blir det gratis.
  • Anonym (antar jag med)

                              hej
    jag har alltid trott jag haft mjäll i hårbotten tills jag kom till en frisör som sa jag hade psoriasis jaha tänkte jag och ringde vc och fick komma dit till läkare men dum som jag va så sa jag till läkaren att jag trodde jag hade psoriasis och till läkare får man ju inte yppa vad man har för fl för då har man minsann inte det felet.

    iaf fick jag nån kortison som inte hjälpte ett dugg,sedn nån olja med men inte orkat göra detvarje dag och tvätta håret varje dag,

    men alla tecken tyder ju på psoriasis men törs ej ringa läkaren igen och säga att man har det då blir man ju idiotförklarad

    så vad ska man göra?

    fler som har det i hårbotten?jag har mest bakom öronen i nacken och pannan är för i övrigt mörkhårig så det syns så väl

  • Anonym (fläckisen)

    Har inga råd och ge dig då jag sitter själv i liknande sits. Jag misstänker att jag också har psoriasis i hårbotten då den är extremt torr och kliar. När jag har inpackningar i håret så smetar jag även in i hårbotten. Hela tiden så rasar det som små hudflagor vilket inte känns så fräscht. Frissan har aldrig sagt något mer än att jag har röda fläckar på något ställe. Trist att det inte hjälper för dig men ring igen och fråga läkaren och säg som det är. En kompis till mig som har det färgar sitt hår ljust för att hon inte vill att det ska synas lika väl.

  • Kantarellenn

    Hej! Jag har psoriasis. Fick min diagnos när jag var 10 år, min psoriasis har blivit lite bättre på sommrarna. Jag har på fötterna, benen och på armbågarna. (Och lite i hårbotten) Är det någon som vet om det är bra att andvända hårspray eller färga håret när man har lite psoriasis i hårbotten? Tacksam för svar :) 

  • Pappatill2

    Hej!


    Min fru har psoriasis och hon har tipsat om den här bloggen:


    https://itsitchy.com/sv/blog

    Den har hjälpt henne och gett tips om hur hon kan hantera och lindra sin psoriasis. Tyvärr finns det ju inget botmedel mot psoriasis, men det finns mycket saker man kan göra och undvika för att dämpa symptomen.

    Hoppas den hjälper er också! 

  • Chica D
    cachew skrev 2009-01-05 12:48:14 följande:

    Glömde skriva :) att numera finns Zona även som schampo och som spray man kan spraya i hårbotten.


    kan du länka till produkten?
  • Chica D
    eileme84 skrev 2009-03-31 00:14:32 följande:

    hej.. någon som vet hur man gör för att få tabletter som man kan äta mot psoriasis? och även hur man går tillväga för att få sola?
    solade för flera år sedan men då försvann dom o nu har jag det kommit tillbaka..
    vad kostar det?


    Jag tror man kan bli steril av dom så ska nog bara ta det efter 50+
Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis