• Anonym (torri­s)
    Äldre 30 Dec 17:07
    32273 visningar
    167 svar
    167
    32273

    Prattråd för oss med psoriasis

    Skönt att ha em egen snacktråd och gärna här där man kan vara anonym tycker jag ...

  • Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis
  • Anonym (torri­s) Trådstartaren
    Äldre 21 Jan 09:09
    #51

    Anonym skrev 2009-01-21 08:36:14 följande:


    Jag har psoriais sedan 3 år tillbaka . Nu är jag värre än någonsin men det kan nog bero på all stress och krav som finns i min omgivning nu när jag pluggar och har flera småbarn hemma. Jag mår inte så bra heller... Använder dagligen Canoderm över hela kroppen och elocon på de värsta fläckarna. Nu har jag över hela ryggen, smalbenen, bröstet och någon enstaka liten fläck på armarna och låren. Kliar i hårbotten så jag har säkert där också. Brukar sola på hudkliniken men den tiden och lusten finns inte alls nu. Mina uttslag börjar också med små prickar som sedan växer och blir större och större. Men jag märker ingen större skillnad kring mens. Jag äter inga hormoner alls vilket är skönt. Brukar ni sola i solarium? Det är konstigt för även om fläckarna inte försvinner så känner man sig lite piggare och snyggare. Jag har testat BUS men det funkar ju inte när man har torra fläckar överallt
    Har läst att solarium inte ska hjälpa, men förstår vad du menar om att känna sig snyggare. Jag solar dock aldrig solarium, mest för att jag typ inte hinner. Hur solar du på hudkliniken? Är det någon speciell "sollampa"? Jag gick på Bucky för några år sedan. Vad är BUS?

    Elocon fick jag utskrivet för sisådär 5 år sedan, då hade jag det med duodermplattor ovanpå. Men nu har jag Daivobet, vilket funkar bättre för mig. Man ska ju varva med Daivonex, men det gör inte jag för den salvan verkar varken göra från eller till på mig ...
  • kanga7­6
    Äldre 21 Jan 09:35
    #52

    Men varför går ni inte på behandling på klinikerna som finns, solar och smörjer er?
    Det hjälper ju dem flesta jättemycket.
    Jag använder Daivobet samt solar, jag har blivit mycket bättre och känner att det finns hopp inför sommaren. Att få hjälp med att behandla hårbotten är toppen och känns nästan lite lyxigt.

  • Äldre 21 Jan 09:38
    #53

    Jag har också solat i dessa speciella solarier för hudproblem och jag kan säga att det är den bästa beh för mig! Psoriasis brukar försvinna efter ett tag eller i alla fall bli mycket mycket mindre och bättre. Sedan blir man ju brun också Vi har sån tur att vårdcentralen på min ort har ett solarium där, förr fick jag åka till Hudkliniken och det är 3 mil enkel resa och med tanke på att solningen ska ske minst 3 ggr/vecka för att ha någon verkan så fungerade det inte rent praktiskt.

  • Anonym (fläck­isen)
    Äldre 21 Jan 10:01
    #54

    Det var jag som skrev tidigare i tråden som har haft det i 3 år. Jag kan inte åka och sola på hudkliniken då det är drygt 2 mil från mig med två bussar (enkel resa) och jag har inget körkort + tiden fram och tillbaka 3ggr i veckan.
    Daivobet ska jag däremot prata om jag kan få!Har även början till magsår så jag ska ta det lugnt och inte försöka stressa vilket inte är så lätt, har ont dagligen i magen och har jättejobbigt med kosten vilket säkert också påverkar min psoriasis.

  • Äldre 25 Jan 22:51
    #55

    Hej! Ny här i tråden. Har inte läst bakåt än...
    Jag har levt med psoriasis i drygt 20år. Och jag lovar, det har varit dryga år.. Värst var när jag var 16. Fick ätstörningar och min psoriasis ballade ur totalt. Sedan jag fick min barn har det blivit lite bättre. Under mina grav. har det nästan varit helt borta. Men det senaste halvåret har det varit mycket; mannen har blivit av med jobbet, jag började plugga och den lilla började på dagis. Så det har inneburit att det blivit värre igen.

    Har inte gått på behandlingar på de senaste 5åren. JAg har inte orkat helt enkelt. Ringde för att få en tid och de har inga förrän i månadsskiftet april/maj!??!

    Ska ligga på och ringa för att se om de har några återbud. Vill ju inte köra land och rike runt.

  • Anonym (fläck­isen)
    Äldre 26 Jan 08:43
    #56

    älsklingsdockan skrev 2009-01-25 22:51:51 följande:


    Hej! Ny här i tråden. Har inte läst bakåt än... Jag har levt med psoriasis i drygt 20år. Och jag lovar, det har varit dryga år.. Värst var när jag var 16. Fick ätstörningar och min psoriasis ballade ur totalt. Sedan jag fick min barn har det blivit lite bättre. Under mina grav. har det nästan varit helt borta. Men det senaste halvåret har det varit mycket; mannen har blivit av med jobbet, jag började plugga och den lilla började på dagis. Så det har inneburit att det blivit värre igen.Har inte gått på behandlingar på de senaste 5åren. JAg har inte orkat helt enkelt. Ringde för att få en tid och de har inga förrän i månadsskiftet april/maj!??!Ska ligga på och ringa för att se om de har några återbud. Vill ju inte köra land och rike runt.
    Oj det var lång tid att behöva vänta. Jag fick tid knappt en vecka senare, ringde i förra veckan och ska dit på onsdag och ska få börja sola samma dag
    Jag pluggar också, en man som knappt är hemma och som inte gör mycket alls av markarbetet, tre småbarn så min psoriasis är extrem nu . Har även en psykisk sjuk mamma som är väldigt påfrestande dagligen.
  • Anonym (fläck­isen)
    Äldre 28 Jan 11:10
    #57

    Idag ska jag íväg till hudkliniken för att jag behöver börja på solbehandling...det är bara att inse fast att det är stressigt och ont om tid att åka dit 3ggr/v.
    Men jag ska först bli bedömd av en läkare som ska titta på mina fläckar som är som värst nu på bröstet. Förra gången som jag var där så fick jag ligga helt naken raklång på en brits medan den manliga läkaren gick igenom fläck för fläck
    Tyckte att detta kändes kränkande och ser inte fram emot dagens besök..
    Men brukar man alltid få visa sig naken och har ni några salvor att rekommendera då jag nu bara har kört med Canoderm. Har tidigare kört med Daivobet så jag måste be att läkaren skriver ut det också.Tittar läkaren igenom håret också? Jag har nämligen fått klåda och torr hårbotten men ser ju inte själv om det är ps.

  • Anonym (fläck­isen)
    Äldre 28 Jan 12:19
    #58

    puffar

  • Äldre 28 Jan 13:01
    #59

    Anonym (fläckisen) skrev 2009-01-28 11:10:56 följande:


    Idag ska jag íväg till hudkliniken för att jag behöver börja på solbehandling...det är bara att inse fast att det är stressigt och ont om tid att åka dit 3ggr/v.Men jag ska först bli bedömd av en läkare som ska titta på mina fläckar som är som värst nu på bröstet. Förra gången som jag var där så fick jag ligga helt naken raklång på en brits medan den manliga läkaren gick igenom fläck för fläck Tyckte att detta kändes kränkande och ser inte fram emot dagens besök..Men brukar man alltid få visa sig naken och har ni några salvor att rekommendera då jag nu bara har kört med Canoderm. Har tidigare kört med Daivobet så jag måste be att läkaren skriver ut det också.Tittar läkaren igenom håret också? Jag har nämligen fått klåda och torr hårbotten men ser ju inte själv om det är ps.
    Va! Helt näck! Skulle jag aldrig gått med på. Som mest har jag dragit upp tröjan och dragit ner byxorna en bit. Varför i hela fridens namn ska de gå igenom varenda fläck? Jag menar, de ser ju ilkadana ut nästan. Be dem titta i hårbotten också om de inte gör det.
  • Anonym (fläck­isen)
    Äldre 28 Jan 17:11
    #60

    Det fanns 4 kvinnliga läkare och förstås fick jag den enda manliga läkaren som var i 35+ åldern. Jag behövde denna gång bara visa bröstet och hade bh:n på mig . Men efter att jag har gått klart min solbehandling i slutet av februari ska han se på mig igen. Sköterskorna skrattade åt det på solbehandlingen...är det också vanligt att de gör det? De andra ggr har jag aldrig behövt visa mig igen.
    Läkaren frågade också personliga saker som inte ens har med min psoriasis att göra tex utbildning osv.
    MEN nu har jag fått Daivobet utskrivet men jag tog aldrig upp min hårbotten för jag ville bara därifrån.

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis