• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    minnie
    okej, jag hade ju inget på insidan bakåt, men en massa uttöjd hud på utsidan. Tack vare huden på utsidan så sa alla andra läkare att jag visst hade mellangård, även om det bara var lös hud och inte nån vävnad och muskler.   

  • Hemligkvinna

    hibiscus
    jag fick inte nån återbesökstid till nina. Hon sa att hon inte trodde att det ingick i överenskommelsen med ackis och att jag skulle vända mig dit istället OM jag tyckte att det behövdes, men det trodde hon inte.
    Som att de på ackis vet om operationen blev lyckad, när de inte ens såg felet innan op.

    vi skulle istället kanske höras på telefon i juni och om jag ville prata med henne, så skulle jag ringa mottagningen som då skulle meddela henne.

    Hon sa att hon skulle gå under om hon hade så att man kunde kontakta henne per mail, då sköterskorna kan svara på de flesta allmänna och enkla frågor och sedan tar svårare frågor vidare till henne.

    Tänker boka in en tid hos den läkare jag träffade sist här på ackis, som då verkligen förstod mig och tyckte synd om mig, även om hon inte kände sig tillräckligt bra till att operera mig och verkligen få ett bra resultat.

    så om livmodern fortsätter att göra ont kommer jag att utreda den här i uppsala. De har ju faktiskt gjort ordentliga och grundliga undersökningar av både urinvägar, tarmar mm. Nu återstår bara livmodern

    Nu efter operationen har jag kunnat tömma min blåsa helt och hållet och innan op hade jag alltid lite kvar i blåsan. När jag gjorde urodynamisk undersökning visade den på ca 60ml efter att jag gått på toa och då även tagit i för att försöka tömma. Nu känner jag verkligen att det blir tomt, för jag behöver inte gå på toa lika ofta och även träningarna har upphört. Hoppas nått otroligt att det inte beror på svullnaden så att det sämre igen när svullnaden lagt sig.

    Däremot så verkar jag läcka lite avföring, eller ja bara vätska. Vet inte om det kommer när jag pruttar eller annars också. Är ju rejält gasig i magen och inte bajsat normalt efter operationen än. Jag har ju stygn nästan ända bak till ringmuskeln.

    Sen tycker jag att det svider en del från såret och det brukar väl bara mest göra ont och sticka när det läker?

  • Hemligkvinna

    hibiscus
    jag har ju gjort mätningar som redan tidigare visat att jag ligger i riskgruppen att läcka avföring.

    Hoppas verkligen att det blir bättre

    Jag har stygn på utsidan i mellangården som går hela vägen från slidan till ringmusklen. Hon tog däremot inte bort huden, utan sydde bara ihop så att det inte blir lika stort hål. Innan hade jag lös hängande hud i mellangården och sedan den lösa hunden från mellangården som täckte själva slidmynningen tillsammans med de stora läpparna.

    NU har hon byggt upp hela mellangården, men vad som nu ser ut som flera cm(typ mer än 2cm). Enorm skillnad, kanske fanns det väldigt mycket vävnad som hon kunde dra åt för att göra det mindre. 

    Det även ihopsytt  nertill. Vet inte varför hon sytt ihop nertill. Kanske klippte hon där för att komma åt att bygga ihop slidan invändigt och sedan sydde ihop. Eller så är det för att fästa ihop vävnaden inifrån i själva mellangården på utsidan, så att det inte bara blir vävnad på insidan och sedan fortfarande lös hud som bara hänger på utsidan och inte sitter ihop med själva mellangården invändigt. hmm svårt att förklara.        

    Det jobbiga är att de yttre trådarna fastnar i trosskyddet 

  • Hemligkvinna

    gusta
    jag tycker att det känns för otroligt för att detta ska vara mer än tillfällig förbättring. Är övertygad om att det beror på att den främre väggen åkt ner. 

  • Hemligkvinna

    gusta
    min livmoder hänger ner en bra bit och den främre väggen har du åkt ner. Livmodern hålls upp lite grann baktill, vilket gör att livmodertappen är vinklad bakåt. När livmodern åkte ner mer och den främre väggen kollapsade, så hände det sakta något med urinblåsan också. Därför tror jag att detta bara är tillfälligt att det har blivit bättre.

    Nina byggde upp mellangården rejält, så vi får väl se om det blir nån skillnad på livmoderns läge. om bara livmodern åker upp lite så blir det nog bättre med den främre väggen och urinblåsan.

    Jag är däremot inte så sugen på att operera den främre väggen, då det är mycket vanligare med komplikationer och missnöje vid en sån operation och att många blir sämre igen redan första året efter operation.
    Problemet ligger ju på livmodern och om de då drar åt och förstärker den främre väggen, så lär ju slidan bli på tok för trång istället.

  • Hemligkvinna

    åh, jag blir snart tokig. Har känt sedan operationen att även hemorrojderna svullnade upp igen, men det har inte varit så olidligt som det senaste dygnet. Svider oh kliar så att man blir tokig. Fan det får hellre göra ont, för det kan jag hantera, men inte detta. Man vill liksom bara klia sönder hela rumpan så att det slutar haha

    Har nyss både smörjt med salva (så gott det gick) och sedan tagit ett stolpiller. Hoppas att det blir bättre snart.

    Det konstiga är ju att jag har stygn typ hela vägen bak till ringmuskeln och sedan ser det ut som att området från ringmuskeln och fram är ca 5cm långt, dvs att hon verkligen har byggt upp mellangården rejält. I alla fall på utsidan. Blygläpparna är ihopsydda baktill en liten bit.

    Det känns verkligen som att den jobbiga perioden börjar nu när det sticker, drar och kliar i trådarna när det ska läka ihop. Hur länge brukar trådarna vara kvar?

    Inser nu att jag typ knappt fått någon info alls om hur det är efteråt, mer än vad man inte får göra.           

  • Hemligkvinna

    nä, usch vad jobbigt om det är så, i alla fall med de yttre stygnen. fick ju inte ha sex s det kanske är sån tråd.

  • Hemligkvinna

    ja, det är klart. menade mer att hon sa 2 månaders väntan med sex, då tråden höll så länge

  • Hemligkvinna

    anledningen till att man inte vill operera innan man fått alla barn är ju för att slemhinnorna inte klarar av att opereras för många gånger, då blir resultatet inte lika bra.

    Jag kände också att det var å hemskt med ring, innan jag testade den oh faktiskt kände hur mycket den hjälpte. Sen skulle jag ju inte velat ha den hela livet.

    Min bäckenbotten led nog mest av själva graviditeten, men det bakre framfallet kom helt klart av förlossningen.    

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder