• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    hibiscus
    mina blygdläppar är ihopsydda utanpå, så det går inte att missta sig. Hon har använtd e till att bygga upp mellangården.

    läkaren har inte ringt än. 
     

  • Hemligkvinna

    aj vad jag har ont i hela nedre delen av magen nu efter att ha stått så mycket. Fick be om att få lägga mig ner på sjukhuset.

    jag hade inte nån infektion, men att det delat sig ungefär 2cm och 1cm djupt bak mot ändtarmen. inte något man gör något med nu, utan hoppas att det läker av sig självt ändå.   

  • Hemligkvinna

    suck, där kom mensen också

    vad less jag är på detta efter bara en dryg vecka.  Dessvärre så har ju stygnen lossnat riktigt dumt till.  det har lossnat så att det är ett snitt öppet bakåt ändtarmen, ca 2 cm upp i slidan och 1-2cm in i mellangården, vid slidmynningen. detta gör även att den yttre mellangården har svårare att läka och fästa ihop med den inre mellangården, som nu dessutom är delad. vet inte om ni förstod detta. min rädsla är dessutom att det stygn som håller ihop den yttre mellangården ska lossna så att hela yttre snittet på kanske 3-4cm ska öppna sig helt. då är den yttre mellangården borta. 

  • Hemligkvinna
    MsCaptaine skrev 2013-04-21 09:30:30 följande:
    Bra info om olika suturer! Men, hu, nu börjar jag bara bli nervös inför min operation....ser inte fram emot all den där oron över vad som kan bli fel.

    Hoppas, hoppas att det ordnar sig för dig HK iaf, du som har lidit så mycket redan!

    oj, förlåt. Tänkte inte alls på att jag skrämde er andra som snart ska opereras. i mitt fall tror jag att alla nysningar har lirkat upp knutarna, för trådarna har liksom bara gått upp. tråden är alltså inte sönder.

    nyser flera gånger om dagen och funderar på om jag plötsligt blivit allergisk  
  • Hemligkvinna

    jag har ju bara vanliga knutar. tror att fortlöpande är bättre, för även om de knyts upp, så lossnar ju inte allt på en gång.

  • Hemligkvinna

    tänk om jag hade vetat detta innan, då hade jag bett om fortlöpande stygn och längre hållbarhet på stygnen, samt oresorbara utanpå. Går hellre och tar bort de senare och vet att de sitter.

  • Hemligkvinna

    Vet inte om Nina gjorde mer än hon sedan berättade, men nu har jag helt plötsligt fått tillbaka de okontrollerbara muskelreflexerna kring ringmuskeln.
    Nu när jag ska tömma tarmen så gör det fortfarande förbaskat ont, eller ja, det svider och bränner. Men sen så kniper kroppen själv i typ skitsnabbt, ungefär som att den triggar tarmarna att pusha på. Var väl därför jag hade så himla svårt att tömma tarmen innan. Så vad betyder det? Att även sfinkern var påverkad?

    Upptäckte igår att det var helt vitt längst in mellan blygläpparna. Blev skiträdd och tänkte bara vävnadsdöd. Men efter lite googlande kom jag fram till att det var svamp, som lättare kommer efter operation och antibiotika.  Brukar inte ha sånt och det såg skitläskigt ut. Hade pevaryl hemma som jag smörjde med igår kväll och redan nu på morgonen såg det nästan helt bra ut.  

  • Hemligkvinna

    så ni som har koll hur anmäler jag detta som vårdskada?

    Jag har nu bestämt mig för att göra det  

  • Hemligkvinna

    mscaptaine

    nej, inget analt ul, men proktoskopi. kan det inte synas på defekografin annars? lite sent nu att begära ett analt ut.  

  • Hemligkvinna

    Räcker detta som bevis för att musklerna inte fungerade som de skulle;
    Patienten idag bedömd på inkontinensrond. Har således rektala tömningsprobelm och digiterar via vagina. Defekografi visar rektocele och en mindre invaggination som sannolikt saknar betydelse. EMG är utan anmärkning. Manometri visar något låga tryck. Rekommendationen bör bli biofeedback i första hand men om inte detta hjälper eventuell operation av rektocelet.

    Manometri är nervmätning av ändtarmen. 
    http://www3.svls.se/sektioner/ga/Gastro/om_gl.htm

     

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder