• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jag hade fått min operation även om jag velat ha ett till barn, men de har verkligen avrått mig att operera mig innan. Det är inte för att de struntar i än, eller att de tycker att man kan leva med det, utan ENBART för att man inte kan operera hur många gånger som helst, ju fler operationer desto fler komplikationer. Kroppens vävnad håller inte, den blir tunn, skör, får ärrbildning mm

    Se bara vissa plastikopererade som ser värre ut efter fler operationer och som aldrig kommer att se normala ut igen. 

  • Hemligkvinna

    nr de har frågat min om jag vill ha fler barn, så har jag sagt att jag inte vågar. Men de har sagt då att det inte behöver bli så farligt en 3e gång och att man kan föd med ks.

    Ja, tänk om de bara hade sytt oss alla på förlossningen. Jag tänker inte lägga ner detta med att det inte är vårdskada, för jag anser det. Hade hon bara undersökt mig ordentligt så hade hon ju sett att hela jäkla mellangården var bortsliten, även om det inte fanns nån yttre bristning. Men jag hade faktiskt en lång reva i slidan bakåt, så jag tror visst att jag hade en ytlig bristning också. Även om inte ens denna syddes ihop.   

    Jag ska prata med läkaren här i uppsala, som kanske inte är lika partisk.   Det är ändå 4½år de har tagit från mig och inte så konstigt kanske att jag fick sitta på gynakuten efter 2 dygn, då jag plötsligt fick en hemsk smärta i nedredelen av magen. kanske var tarmarna som gled ner redan då, eftersom att ändtarmen inte hade något stöd från mellangården.

    Jag vill sterilisera mig, men de vill helst inte det. Fick ett nej om att göra det samtidigt som denna operation. Visst 2 olika operationssätt, men det är ju bara att byta instrument.   

  • Hemligkvinna

    ringde till gyn och frpgade vad de använt för suturer. Den innersta hette polysorb sutur och verkar hålla 90-110 dgr innan den är helt absorberad och håller ordentligt i bara 3 veckor

    den andra hette biosyn sutur och är helt absorberad efter 56-70 dgr och även den håller ordentligt i 3 veckor.
    Det verkar finnas en annan sutur som håller längre, 6veckor.

    har kollat lite mer noggrant nu på hur det ser ut där nere och ser att nina har dragit in en del av mina stora blygdläppar och byggt upp mellangården med. inte konstigt att hon kunde bygga upp det så mycket. hoppas nu bara att det håller. fan så skönt att inte behöva ha så mycket blygdläppar i vägen och så fick man ju lite mer användning av de också.

    jag sa de vid utskrivningen att det var svullet och det lär ju även de stora blygdläpparna vara. då sa hon att man måste ha blygdläppar som sticker ut, annars kissar man sig på låren.

  • Hemligkvinna

    Har ni något tips på vad man gör när sårvätskan gör att mellangården fastnar i trosskyddet? Är ju nästan omöjligt att få loss det och det sliter ju på såret

  • Hemligkvinna

    problemet är att jag bara har ljusa trosor. sen kommer det en del blod ibland också

  • Hemligkvinna

    dessvärre så rensade jag hela lägenheten på en massa onödigt skit dagarna innan operationen Då åkte dessvärre 22 par gamla slit och släng trosor. Nu har jag bara nya fina kvar.
    Har ju även kronisk foglossning som ställer till det i val av trosor. Måste ha med en mjuk resårkant upptill och då brukar de inte finnas lika billiga

    Dessvärre så släppte ett inre stygn nu när jag var på toa. Är inte det lite väl tidigt? kanske kan vara därför det plötsligt kom lite mer blod i går kväll och under natten  

  • Hemligkvinna

    åh suck. nu lossnade ett till stygn. Tycker att det ser ut som att det håller på och öppnar sig där det är sytt nertill på utsidan. Bara ett stygn som håller ihop lite grann. Undrar om det r jag som reagerar på stygnen eller om det dessutom börjar bli infekterat. Det kliar ju en del.

  • Hemligkvinna

    Jag har bestämt mig för att åka in till gynakuten. Det ser ju ut som att det håller på att öppna sig

  • Hemligkvinna

    bm som svarade sa att en bm kunde titta på mig. Tycker inte alls att det känns bra, då de inte är lika kunniga och inte ens såg felet från första början. Dessutom bryr de sig ju uppenbarligen inte så mycket om att det ska bli ett bra resultat för mig som patient.

    Hon sa att man inte bara kan sy ihop det så här lång tid efter operationen.

    Jag sa att jag ville träffa en riktig läkare och då sa hon att det ju inte är så enkelt med tanke på att det är helg.

    Hon sa att jag skulle komma in 13.30 för en koll hos bm. Varför vänta så länge? Då kommer jag väl verkligen inte få nån riktig läkarundersökning utan bm kommer att säga att man inte kan göra så mycket eller typ åk hem och avvakta.

    Så vad ska jag göra? åka till ds istället och säga att jag befann mig i sthlm och då hade närmre dit?         

  • Hemligkvinna

    Det är 9dgr sedan op och första stygnet släppte i går.
    Men det värsta är väl att det ser ut som att de ihopsydda blygdläpparna håller på att öppnar sig och att ett stygn håller ihop en skåra på kanske 3 cm. När det stygnet släpper så är en stor del av mellangården öppen rakt in.

    Kanterna ser ljusa och uppmjukade ut helt plötsligt.

    Ringde avd 14 på ds också och de skulle prata med läkaren när den kom upp vid 9-10 och se vad läkaren tyckte att jag skulle göra, ifall att jag skulle komma till de istället. 

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder