• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Fi
    Nej, det tycker jag väl inte. Men en hemsk känsla av att allt är på väg ut. Lider faktiskt mer av framväggen numera, den orsakar mer tryckkänsla eller hur man ska beskriva det. Som att man bara vill stoppa in fingrarna och trycka tillbaka allt.

    Om vävnaden helt är sönder och hänger i revor, dvs det är inte slätt alls. Som jag skrev för ett tag sedan, så liknar det typ motorsågsmassakern.

    Kommer ihåg att jag helt plötsligt upptäckte urinröret efter andra barnet och undrade vad det var, då jag inte sett det tidigare. Efter lite googlande upptäckte jag att det var just urinröret. Innan visste jag inte alls vart det satt, så troligen på insidan.Nu sitter det helt på utsidan.

    På måndag ska jag äntligen träffa Nina, så vi får väl se om jag gråter eller skrattar efter det. Troligen det förstnämnda

  • Hemligkvinna

    hibiscus
    Var det Nina du träffade?
    Fick nämligen lite den uppfattningen av henne när jag var där, även om hon verkade kunnigare än de i Uppsala.
    Har du opererat den främre väggen? För mig kom ju mycket av mina besvär när den främre väggen blev sämre, innan var det mest värk i ryggen och svårigheter att bajsa.

  • Hemligkvinna

    hibiscus
    ja, på måndag. Är rätt nervös nu när jag kämpat så för att få komma dit och har allt klart med betalningsförbindelse mm.
    Ska ge mig ut och springa så långt jag bara orkar i morgon, för att få allt i sitt lägsta läge och sedan även springa från tunnelbanan i danderyd och upp på mottagningen. Lika bra att hon får se hur det är när det är som sämst.. Ska försöka komma ihåg att hoppa lite också.

  • Hemligkvinna

    MsCaptaine
    Vart bor du, för jag får ju komma dit från Uppsala.Bad först om ett andra utlåtande och det gick de med på snabbt. Sedan lyssnade de på det utlåtandet och skickade mig ju till slut vidare helt till danderyd. Men allt har ju tagit sån lång tid. Det har snart gått ett år från det att jag bad om ett andra utlåtande. Hade helt klart redan fått rectocelet åtgärdat i Uppsala för länge sedan, men jag vill ju ha så mycket som möjligt fixat på en gång.

  • Hemligkvinna

    då har man träffat Nina då. Hon var fortfarande inne på sitt spår med att jag helt klart kommer att bli superhjälpt bara av att bygga upp en mellangård och fixa bakväggen. Så resten får jag kämpa för senare.

    Har fått tid för operation den 11April. Trodde ju att jag skulle behöva vänta till i sommar, så jag blev rätt ställd när jag satt hos operationskoordinatorn och bokade in tiden.

    Det känns inte som att jag kommer att få livmodern upphöjd först det är akut. Men däremot måste det utredas varför jag har så ont i livmodern. Nina ville dock göra denna operation först och sen fortsätta med livmodern.
    Dumt att höja upp den om det gör att jag får ännu ondare och kanske bör ta bort livmodern. Hon vågade inte komma i närheten av min livmoder nu i alla fall.

    Men jag kanske skulle ha frågat om hon inte kunde kapa livmodertappen lite.Typiskt att det ska vara så svårt att få tag i läkarna och att man inte bara kan skicka ett mail till de.

  • Hemligkvinna

    Jo just det. frågade hur tjock min mellangård var och hon sa "minimal, enbart väldigt tunn slemhinna som täcker och att musklerna i mellangården helt är borta"

  • Hemligkvinna

    jo, men övriga muskler är ju hela och de har jag superbra knip med

  • Hemligkvinna

    doughnuten har jag ingen aning om. hon sa att jag skulle ha den när jag tränade, men lär ju inte kunna ha den på lång tid efter operationen för att inte förstöra allt igen. Kan i och för sig ändå inte träna på bra länge sedan ändå.

  • Hemligkvinna

    hibiscus
    ja, jag har ju problem även med framväggen, men hon vägrade kalla det och livmodern för något framfall. Hon sa hela tiden liten sänkning när vi pratade om livmodern. Men framväggen tror jag mer har kollapsat för att livmodern åkt ner.
    Och istället för att göra något åt framväggen så fick jag nån medicin utskriven mot trängningarna som skulle lugna ner blåsan.

  • Hemligkvinna

    ang oregelbunden mens så läste jag att många som gjort bröstoperation och annan skönhetsoperation fick problem med mensen. Vet inte vad det är som orsakar problemen, men visst förekommer de efter alla sorters operationer, så håll ut.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder