• Meryl

    Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8

    Livet är inte rättvist...
    Här samlas vi som förlorat våra älskade små och som nu kämpar för att få syskon till dem. Vi har av olika anledningar svårt att bli gravida och sorgen över det förlorade barnet blandas med sorgen över barnlösheten.

    Det är hemskt att se hur många vi är som är "dubbelt drabbade" på detta sätt och det enda positiva är att vi inte är ensamma i vår kamp! Här samlas vi för att dela med- och motgångar.

    Varmt välkommen!

    ...alla ni som kämpar och ni som äntligen har lyckats.

    Våra gamla trådar;
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26463287.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29386988.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m32881987.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35424384.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m38580899.html


    Jag har haft en ängel i min famn
  • Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8
  • Centurion
    mojsan skrev 2009-05-08 16:25:43 följande:
    Tack!!Idag har jag saknat min lilla Alice ännu mer & det gör så ont!!Under dom här veckorna med IVF:et har man varit så fokuserad på D,och idag så bara kom allt över mig igen & fullständigt nockade mig.Vill bara lägga mig ner & inte kliva upp mer!!!Varför ska allt va så j-la svårt & jobbigt?!!Centurion: Ursäkta att jag frågar, vad hände med ditt snitt?När jag gjorde UL sist så pratade han om att jag hade lite tunnslemhinna & undrade om jag blivit skrapad nån gång och så!!men jag vet inte hur tunn den va,ska kolla D?!!Dom skrapade mig när jag fick ett missfall -07!!Fjärilsmamma:Välkommen hit,tråkigt att du åxå är drabbad av detta!!D är så jobbigt att uppbringa kraften & hoppet om&om&om igen!!men här får man förståelse&kraft till att fortsätta!!!Kramar till er alla......
    Det visade sig att moderkakan vuxit fast i livmodern (placenta accreta), jag förlorade enorma mängder blod och blev visst sydd väldigt mycket innan de fick stopp på blödningen. I efterförloppet fick jag endometrit, infektion vilket senare visade sig ha bidragit till grava sammanväxningar som jag opererats flertalet ggr för. På den bästa sidan har jag aldrig lyckats få slemhinnan mer än 6mm på den dåliga sidan blir den kanske 3mm
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Centurion
    Centurion skrev 2009-05-08 17:11:10 följande:
    Det visade sig att moderkakan vuxit fast i livmodern (placenta accreta), jag förlorade enorma mängder blod och blev visst sydd väldigt mycket innan de fick stopp på blödningen. I efterförloppet fick jag endometrit, infektion vilket senare visade sig ha bidragit till grava sammanväxningar som jag opererats flertalet ggr för. På den bästa sidan har jag aldrig lyckats få slemhinnan mer än 6mm på den dåliga sidan blir den kanske 3mm
    Glömde ju. Obduktionen på moderkakan visade muskelceller så när han plockade lös moderkakan så följde delar av slemhinnan med, dvs nästan alltihop!
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Jaxon
    Centurion skrev 2009-05-08 17:12:36 följande:
    Glömde ju. Obduktionen på moderkakan visade muskelceller så när han plockade lös moderkakan så följde delar av slemhinnan med, dvs nästan alltihop!
    Men fy, sånt där känns ju så himla onödigt o orättvist.. pga allt de där så är din slemhinna för tunn alltså.. blääää. Tycker verkligen synd om dig.

    Du förresten får jag komma in till dig?

    Kram alla kämpare!
    ღ ღ De sparkar i min mage....BF 090927 ღ ღ
  • Amis

    Puttelina: Kramar till dig. det är så orättvist och svårt att börja igen på ruta 1. Hoppas ni kan ladda om ordentligt under sommaren så ni orkar med nytt försök till hösten.

    Centurion: Har inga ord..... Det är bara för j..ligt orättvist. Finns det inget man kan göra medicinskt för att förbättra slemhinnan. Förlåt den korkade frågan, du behöver inte svara. Vad har ni för planer nu? Vad blir nästa steg för er?

    Fjrälismamman: Välkommen till tråden. Hoppas du kan finna stöd här.

    Ego: Har sprayat i 3 dagar nu och har ÄP inplanerat v. 23. Det känns ok och jag har flytt till böckernas värld och skapat mig en bekväm bubbla för att klara av kommande period.

    Kram till alla

  • Centurion
    Amis skrev 2009-05-09 12:12:27 följande:
    Puttelina: Kramar till dig. det är så orättvist och svårt att börja igen på ruta 1. Hoppas ni kan ladda om ordentligt under sommaren så ni orkar med nytt försök till hösten.Centurion: Har inga ord..... Det är bara för j..ligt orättvist. Finns det inget man kan göra medicinskt för att förbättra slemhinnan. Förlåt den korkade frågan, du behöver inte svara. Vad har ni för planer nu? Vad blir nästa steg för er?Fjrälismamman: Välkommen till tråden. Hoppas du kan finna stöd här.Ego: Har sprayat i 3 dagar nu och har ÄP inplanerat v. 23. Det känns ok och jag har flytt till böckernas värld och skapat mig en bekväm bubbla för att klara av kommande period.Kram till alla
    Mja verkar inte gå att göra nåt annat! Funkar inte med progynon eller dylikt iaf. Såg någon som fått viagra? Måste höra med läkaren om det.

    Vet faktiskt inte hur man går vidare eller om vi faktiskt orkar vidare, börjar bli rejält trött på detta nu
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Amis

    Jag förstår dig Cent. Måste verkligen vara svårt att inte veta hur nästa steg blir. Kan bara skicka dig en massa kramar och hoppas att det blir bra oavsett vilket beslut ni tar.

  • Cat79

    Blir så ledsen när jag är inne här då jag inte förstår hur man kan förlora ett barn och även kämpa för syskon? VARFÖR? Vi som kämpar o kämpar o sen äntligen lyckas men och sen går det inte hela vägen.... Sen när man är redo för syskon så har man svårt att bli gravid. Kommentaren jag ej gillar är: det flesta bli gravida snabbt andra gången....

    Tack alla änglamammor för allt stöd!

  • Amis

    Cat Jag fick också den kommentaren efter mitt första missfall (tidigt) när vi hade försökt mer än ett år. "Det brukar gå fort att bli gravid på nytt efter ett mf". Yeah right, det tog 9 månader och en hormonbehandling andra gången. Och nu hardet gått 14 månader och fortfarande inget. Ibland kännsdet som att vi bär på en dubbel sorg.

  • Cat79

    Håller med dig Amis att det är dubbel sorg, räcker det inte med att man förlorat sitt efterlängtade barn. Hoppas att ni snart plussar med hjälp av IVF och jag hoppas att det räcker med lite hormoner....

  • Meryl

    Hej tjejer!
    Välkomna, Cat79 och Fjärilsmamma, till tråden där alla vet hur det känns att kämpa.
    Puttelina - vad tråkigt att det inte gick vägen, peppkramar!
    Amis - kul att ni hann med ett försök till innan sommaren! Håller tummarna för lyckat ÄP v 23!
    Centurion - jisses vad du har råkat ut för många tuffa grejor! Stor kram till dig!
    Jaxon - kram i efterskott på årsdagen!
    Kyoko, Cachet, Mera och alla andra - kram på er! {#lang_emotions_flower}

    Ego - har kommit till v 15+0 idag och var på läkarbesök. Man mår alltid bättre efter en koll där allt ser bra ut tycker jag. Är tacksam för varje dag man kommer framåt!


    Jag har haft en ängel i min famn
  • mera

    Meryl, va härligt att med ett bra läkarbesök!

    Centurion, helt obeskrivligt det du fått gå igenom.

    Jag håller helt med Amis, att det är dubbel sorg.

    Cat - ja man bara önskar att folk kunde hålla tyst ibland tycker jag. Det bästa är om de bara lyssnar om de nu vill prata/göra något tycker jag det är bättre att bara lyssna än att komma med massa försök till uppmuntran som inte känns uppmuntrande alls...Förstår att de vill väl men det kan ändå bli så fel.

    Ego: Har börjat med sprutor idag. Vågar knappt hoppas att det ska fungera en gång till att bli gravid och att det sen kan gå hela vägen. Blir mer ångestfyllt denna gång måste jag säga.

  • Cat79

    Min mens kom 4 veckor efter förlossningen och det kändes skönt att den var på plats. Hoppas din kommer inom kort! Kram

  • Cat79

    Vi kämpar på men än har det inte hänt något... Hur går det för er alla andra, tar ni hjälp av hormoner som jag eller IVF eller försöker helt på egen hand? Alla som är i denna tråd har verkligen blivit dubbelt drabbade och det är så grymt. Jag hoppas snart att det bara ploppar upp massa plus i denna tråd och nu är det snart sommar med semester och förhoppn.vis blir det en hjälp på traven.

    Bamsekramar till er från änglmamma till Mio

  • mojsan

    Hej!!

    Vi har bestämt oss för att vänta lite med nästa försök!!
    Vi ska försöka må lite bättre inför nästa försök!!
    Under tiden kör vi väl lite på egen hand!!!
    Ha D gott & ha en riktigt skön sommar,
    kramar till er alla.....
    /maria

Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8