• Miss Scorpio

    Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel

    Jag retar mig nåt otroligt på folk som inte kan kliva åt sidan i slutet av rulltrappan.
    Om man nu inte vet åt vilket håll man ska så ska man ABSOLUT stå mitt i vägen och titta sig omkring så att dom som kommer efter packas i rulltrappan *ironi*

    Samma sak i dörrar in och ut i affärer, där blir det ju jättebra att klä på barnen ytterkläderna, eller hur!?

    Stå gärna i vägen, för all del, ni är ju ensamma i hela världen, varför ta hänsyn?

    Ställ dig gärna och räkna igenom ditt kvitto MITT I GÅNGEN irekt efter kassan, på det viset kommer ingen fram, Haha

    och justja, gå gärna i sicksack framför fötterna också, helst sakta så att alla måste vallas bakom dig i DIN takt, det blir jättebra det.

    Ska vi säga så då? Fint!

    Ååååh,jag blir så arg!!

    PUCKON!
    *morr*

  • Svar på tråden Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel
  • Cavatine

    Instämmer till fulla med TS.

    Jag har flyttat runt en hel del i Sverige, bott i hålor, småstäder och i Sthlm, och min upplevelse är att det finns ett samband mellan utvecklande av vidvinkelsyn och stor folkmängd.

    Är man van att gå på stan utan att möta så många så går man på det sättet oavsett var man befinner sig, medan personer som ideligen får möte (och som därmed utvecklar "folkvett", "trafiktänk" eller en "förmåga att läsa oskrivna regler", beroende på vad man vill kalla det) lär sig hur de ska göra för att vara i vägen så lite som möjligt. För andras och sin egen skull.

    Försök krocka med någon i rusningstrafik i London eller NY: alla viker undan hur smidigt som helst genom små, små manövrar. Försök krocka med någon i Kungsbacka och liknande ställen, jag lovar du kommer att bli stående ansikte mot ansikte med folk för att ingen lärt sig det där supersmidiga väjandet. (Och nej, jag har inget emot Kungsbackabor, har bara fastnat bakom och mittemot dem och andra småstadsbor lite för ofta.)

    Sedan kan man ju tycka vad man vill om stockholmstempot, det ändrar liksom inte att det är som det är, eller att det faktiskt finns ett system som gör att det funkar. Om man sedan är tondöv eller beredd att lyssna på tongångarna är en annan sak.

  • 6 Små Älsklingar

    Jag är likadan, därför ser jag alltid till att den som är före mig går flera trappor före mig om jag har vagnen, så att jag inte riskerar att köra vagnen i rumpan på dom.

  • OMWF

    färgglad regnbåge skrev 2009-02-28 14:54:00 följande:


    Varför springer man i en trappa som rör sig? *Kliar mig förbryllat i huvudet*
    För att man vill hinna till bussen/tåget/affären innan bussen kommer.

    Det är ju inte som att rulltrappor rör sig speciellt fort.
  • Pelargonen

    färgglad regnbåge skrev 2009-02-28 14:54:00 följande:


    Varför springer man i en trappa som rör sig? *Kliar mig förbryllat i huvudet*
    Därför att man bor i en stad där man har fått lära sig att tid är pengar och att väntan på nästa buss (som kommer inom 1-10 minuter) är en katastrof?
  • LaFontaine
    Pelargonen skrev 2009-02-28 15:10:30 följande:
    Därför att man bor i en stad där man har fått lära sig att tid är pengar och att väntan på nästa buss (som kommer inom 1-10 minuter) är en katastrof?
    Eller för att missad anslutningsbuss i slutändan innebär en sen ankomst på sisådär en halvtimme och således ganska mycket missad tid (och pengar).

    Det kan kanske te sig underligt, men Stockholm är ganska stort och innefattar långt mer än tunnelbanenätet.
  • Tant Green

    färgglad regnbåge skrev 2009-02-28 14:54:00 följande:


    Varför springer man i en trappa som rör sig? *Kliar mig förbryllat i huvudet*
    Vardagsmotion
  • Pelargonen
    LaFontaine skrev 2009-02-28 15:33:44 följande:
    Eller för att missad anslutningsbuss i slutändan innebär en sen ankomst på sisådär en halvtimme och således ganska mycket missad tid (och pengar).Det kan kanske te sig underligt, men Stockholm är ganska stort och innefattar långt mer än tunnelbanenätet.Nej, det ter sig inte underligt egentligen. Jag har själv bott många år i "Fjollträsk", maken är därifrån, och jag har full förståelse för att man faller in i den stress som många lokaltrafikåkare innehar. Därmed inte sagt att det alltid måste innebära en halvtimme, även folk som bor i innerstan stressar för att slippa vänta 2 minuter på nästa T-bana. Det är inget okänt fenomen, även om det förstås är osunt.
  • Pelargonen
    Tant Green skrev 2009-02-28 15:39:28 följande:
    Vardagsmotion


    För övrigt är rulltrappan en underbar plats att stretcha hälsenorna och vaderna i. Man ställer sig längst bak på steget och släpper ner hälarna, underbart skönt.
Svar på tråden Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel