Inlägg från: Det blåa huset |Visa alla inlägg
  • Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Kreativ: Jag brukar baka muffins från Sju sorters kakor, de är lätta och smarriga. Sen stoppar jag ner vad som finns i fruktform, ex äpple, rabarber, morot (frukt?).
    Hoppas du inte tagit dig vatten över huvudet nu när du är krasslig. Duktig är du, lycka till! Krämbullar = vaniljbullar för mig. Nr 1 på kak- och bullistan.

    Kram till Casa, du är saknad!

    Simon: Förstår att du vill ha semester med maken. Hoppas det blir som du vill med jobbintervjun så att det inte känns som pest och pina.
    Jättetråkigt att det inte ger med sig med din makes barn och hans ex.
    Krya på dig!

    Bad: Are badar var 3:e dag. Han klämmer ner sig i badbaljan (en sån blå från IKEA) och sen är han nöjd. Duschning är bara okej i extremfall, okej för mig alltså. *S* Are vrålar högt.

    Jag är alldeles slut i skallen. Det är som att jag har blivit sympatisjuk med Are. Han ser Byggare Bob i soffan nu och jag passar på att smita iväg en stund.


  • Det blåa huset
    Muffins med frukt ca 20 st
    125 g smör/margarin
    2 dl socker
    2 ägg
    1 tsk vaniljsocker
    4 ½ dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 ½dl grädde eller mjölk
    1-2 äpplen, skruna i tunna skivor
    Kanel att strö ovanpå

    Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten omväxlande med vätskan. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. 200 g i vanlig ugn, 175 gader i varmluftsugn.

    Det verkar inte vara rätt recept, hmm, har jag hittat på eget?
  • Det blåa huset

    Kreativ: När du har hällt upp smeten i formar så trycker du ner äppelskivorna så att det ser bra ut. Du kan ju bara hacka jordgubbarna lite smått så att det blir lite motstånd istället för att mosa dem helt.


  • Det blåa huset

    Äntligen regnar det! Jag har väntat på regn ett tag för att växtligheten ska få sig en ordentlig rutch framåt. lillAa: Jag är nybliven guide här på FL. Finns till för de som undrar över något eller om man är ny FL-are och känner sig vilsen. Jag vet ju själv hur det var i början - eller så som det känns när de byter utseende.
    Men oj, har du bara två månader kvar? Tänk på att du har full koll på bebis nu, snart är det två att se efter.


  • Det blåa huset
    skrattmaja: Härligt att du är fin i håret och på fransarna. Nu kan fredagen komma så du får visa upp både in- och utsida.
    Gott med tacos, det hade jag gärna ätit till middag. Synd att vi inte har en kock i skafferiet som kunde komma fram och fixa till lite. Vet inte vad det blir till middag hos oss, ingen är i läge att ställa sig vid spisen.

    Are hade 40,3 i temp kl 16:00. Tråkigt värre. Dessutom har jag fått skallebank, kan vara av att inte göra något mer än passa upp och sitta här. Tänkte dammsuga men det är inte snällt mot Are.

    Yollis: Mums, det låter gott!
  • Det blåa huset
    Yollis: Blä för att ha sin andra hälft så långt iväg - så länge. Jag förstår att du köper färdiglagat åt er, bättre det än mackor och fil. Kul att han kommer hem på fredag, är det över helgen?
  • Det blåa huset
    Kreativ: Nej, jag kollade bara in vad som händer här på FL och hittade Guide-ämnet. Inboxade Roisin Dubh (stavn?) och sa att jag var intresserad, varit medlem länge och känner att jag kan ge något som guide. Vips, så var jag ok!
  • Det blåa huset

    God morgon!

    Vi vågade oss på att lägga Are uppe i sin egen säng igår. Det blev hämtpizza till middag och sen dammsög jag nedervåningen. Allt lugnt bortsett från att Are frös som tusan när jag kollade hans blöja vid 22-tiden. Strax före midnatt vaknade han och var jätteledsen och törstig. Jag kollade tempen som visade på 41 grader!!! Ner med honom i sängen och i med Alvedon - som han kräkte upp igen. Ny dos i honom och sen låg jag vaken i två timmar för att se vad som hände. Världens skrik kom från Are, mardröm som skrämde oss alla. Halv två kollade jag tempen igen och den var nere i 39,8 och sen sov vi ganska bra till strax efter åtta.

    Nu är febern borta (konstigt) men Are fryser fortfarande och säger att han har något i halsen. Stackars lille skrutt, febern kanske kommer mot kvällen igen.

    Duktiga du Yollis! Maskrosor är ganska skoj att dra upp, det ger en mening.

    lillAa: Tråkigt när tjejerna inte kommer i tid fastän de sagt det.
    Sen kan jag tycka att det är lite ert ansvar att se till att Axel kommer i säng som han ska, med blöja på. Tjejerna verkar vara lite disträ och de är ju i åldrar då andra saker kommer före i hjärnan.


Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13