Inlägg från: Det blåa huset |Visa alla inlägg
  • Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Hej!

    Har nyss klippt gräset, det doftar ljuvligt ute. De där gamla inför-skolavslutningskänslorna är på väg. Lagomväder i den här delen av landet idag. Grå himmel och 15 grader varmt.

    Tänk att Are blir 3 på tisdag! {#lang_emotions_heart} Tramptraktorn vi tänkte köpa åt honom var bara skräp, tråkigt. Hittade en trampbil men kom på att han kan inte köra fort med den någonstans här. Då är det bara elakt att ge en och be honom köra på innergården. Hmm, vad ska vi då ge? Tiden börjar verkligen rinna ut och i helgen åker maken iväg till Tyskland för att handla lite dricka. Jag och Are får väl ge oss ut på presentletning tillsammans, han kanske hittar något önskvärt själv. Jag funderade på en sån dator en del av er skrivit om - den är ju så dyr! Nästan 500:-! {#lang_emotions_surprised}

    Nu kallar duschen på mig, sen blir det en lugn stund med bok och te. Hoppas alla får en fin dag!


  • Det blåa huset

    Tack för alla idéerna Kreativ! Hmm, Are har redan alla de sakerna du skrev - betyder det att han är bortskämd? {#lang_emotions_wink} Det fanns en fundering på att köpa en lekstuga men de kostar ju lika mycket som en begagnad bil! Flera tusen kronor... Men å andra sidan ska de ju hålla lika bra som ett vanligt hus, om det inte är i plast förstås. Vi får fundera lite till. Kanske en större sandlåda?

    Alla de här testerna om vad barn ska göra ger ju oss föräldrar krupp! Antingen känner man att ens unge är överintelligent eller så är det nåt fel på den. Suck, det kommer fram för eller senare om det går åt ena eller andra hållet. Min unge är skitbra oavsett! *S*

    Yollis: Are älskar sin trehjuling som han fick förra året så den får hålla ett tag till. Jag tänker som så att han ska cykla tvåhjuling resten av livet och då går det med tre hjul ett tag till. Cd-spelare är nog kanon, Are sköter DVDn som om han inte gjort nåt annat. De lär sig så oerhört snabbt.


  • Det blåa huset

    God morgon!

    Här kommer jag in tidigt på morgonen för att hinna läsa ikapp vad som skrivits sen fredagen. Jaja? Alla har så mycket att göra i verkligheten att FL blir lidande. Det är ju BRA det!

    Vår helg har varit fin. Maken var i Tyskland i lördags så jag och Are åkte på egen tur och mös i blåsten. Det blev avslutning hos mina föräldrar där vi fikade och lekte en massa. På kvällen hade vi vänner över och åt pizza och tittade på både Robinson och Schlagerfinalen. Jag röstade på Norge och gladdes igår när jag såg på text-TV att de vann.

    Igår blev en produktiv dag, mycket städat och tvättat och storhandlat. Jag fick betala för det mot kvällen då kroppen sa stopp. Yrsel (som att vara full) med stillasittande som resultat. Det hände i bilen i lördags också. Maken sa att jag kanske skulle vila lite? Hehe, jag vilar aldrig numera, det finns inte tid för det. Dessutom är det här en vecka med massor på schemat. Kurs, kalas, svärföräldrarna kommer, utflykter osv. Antagligen för mycket för mig så det får väl planeras in lite vila. Lätt att glömma bort sig och återgå i det gamla...

    Ha en bra dag!


  • Det blåa huset
    tina: Jag ska verkligen tänka mer på mig själv igen, speciellt nu när kroppen visat vad den tycker. Tack!
    Jodå, Are berättar vad han vill ha i present och att han ska äta tårta. Han önskar sig ett svärd med tillhörande skida och det får han i helgen när farmorn och farfarn kommer. Imorgon får han ett fiskeset, han fiska gärna med fantasins hjälp, så det här leksaksetet blir nog kanon. Igår pratade han också om att åka till en kompis och köra tramptraktor - hehe, då kommer nog presenten väl till pass. Jag ska montera ihop hans traktor ikväll så att det inte tar upp dyrbar körtid imorgon.
    Ha en bra dag du med, Tina!

    Här regnar det också, vi är inte vana vid det. Alldeles nyttigt för växtligheten.
  • Det blåa huset

    Nu har du fel, Yollis! Rensa öronen och hör en gång till... {#lang_emotions_tongue_out} Smaken är som baken, jag älskar folkmusik och odesignade röster så Rybak är perfa för mig.
    Stackars du som har blivit sjuk när guben din är iväg. Krya på dig!

    Lyssnar på Sofia Karlsson och njuter. Mina pojkar är i vardagsrummet och busar innan det är dags för Are att krypa till kojs. Stor dag imorgon.


  • Det blåa huset

    ...fortsätter

    Det är till 100% säkerhet den bästa vinnarlåten i schlagerfinalen - ever!

    F*n, tramptraktorn vi köpte till Are var kass. Vi skulle nyss montera den och då var ena bakhjulet skevt. Ett drivhjul. Och dessutom saknades ett HELT ark med klistermärken, kul. Alltså får jag ta Are med mig till affären och byta traktor eller hitta en annan. Tur att han inte skulle få den förrän på kvällen. OCH att det finns andra presenter till morgonen.


  • Det blåa huset
    Are säger tack - på sitt vis (fula grimaser och underliga danser). Vi har lekt, myst, bråkat och varit på snabbshopping.

    Tina: Traktorn jag köpte var en sån för 600:- i lokala "har allt"-butiken. Idag lämnade jag och Are tillbaka den och åkte direkt till John Deere-återförsäljaren (ja, vi har en sån i Tomelilla ) och köpte en ordentlig, som du tipsade om. Fy för bövelen vad jag svor över monteringen. Are var helt överens om att vi skulle slänga allt i soporna. Nu står det iaf en färdigmonterad John Deere på ovanvåningen. Med skopa och allt!

    Tozza: Ska ni flytta? Det har jag missat helt. Berätta. Din man använder samma ord som min "det är bara att gilla läget". Eller så säger han "det löser sig". Gaahhh, jag blir tokig på de orden ibland.
    Lycka till med allt!

    Kreativ: Tråkigt för Ida med äggallergin. Hoppas den försvinner igen och att ni under tiden hittar bra recept och idéer.
  • Det blåa huset
    {#lang_emotions_flower} Stort Grattis i efterskott till Anton! {#lang_emotions_flower} Vilka fina pojkar du har, Tina!

    Lovis: Vad roligt att ni hade en trevlig kväll och att Stella tog det så bra. Vilken tur att det gick bra med ditt gallstensanfall i bilen hem.

    Jolan: Klockan 03:00? Jag hade kreverat av att vara uppe så länge med Are när han var en månadsgammal bebis. Var har du lyckats få alla energireserver ifrån? Så fint det blev i tidningen.

    Vi har haft besök av Ares farmor och farfar i helgen. Dessutom kalas och allehanda utflykter. Jag orkade inte med allt utan hamnade i soffläge en stund. Något i min kropp är lite galet just nu, ovanlig trötthet.

    Idag är jag hemma från kursen, får mer gjort vid min egen dator än i en konferanslokal utan uppkoppling. Skönt att slippa sitta av tiden där.

    Ares 3-årspresenter: Tramptraktor med skopa och släp, fiskespö och fiskar, såpbubblepistol, Rulle (Byggare Bob), badshorts, pengar, vattenpistoler, motorcykel med coola ljud, arbetsbyxor, Bamsebok, innebandyklubbor med boll och mål. Och så fick han en Rorri-bok av farmorn och farfarn när de kom hit. Alldeles lagom många presenter. Hade de varit fler hade han inte kunnat hantera dem.
Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13