Inlägg från: Det blåa huset |Visa alla inlägg
  • Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Haha, på tal om cykel. Min pappa köpte en liten batteridriven jeep åt Are. Både jag och maken sa nej till att de skulle köpa den (begagnad från vänner) för att Are inte kan kontrollera avstånd och styrning ordentligt. I fredags var vi där och såklart fick Are syn på bilen och pappa började putta omkring honom på gräsmattan. Det slutade med att sonen körde och vi gick bredvid. Den lägre av de två hastigheterna är snigelfart och Are kontrollerade rabattkanter och stolar bra. Han lyssnade på "stopp", "höger" och "vänster", bra det. Nu är vi inte lika skeptiska längre men samtidigt så är pojken bara 3 år gammal.

    I present blir det en tramptraktor från oss föräldrar (inget mer), riddarrustning, snickarbyxor (riktiga) och innebandyklubbor. Antar att det blir mer från andra men det vet jag inget om. Jättesvårt att komma på presentidéer.


  • Det blåa huset

    Åh, Are hade storlek 44 när han var alldeles ny och den första tiden. {#lang_emotions_heart}skrattmaja: Jag gjorde så (mest jag som toatränat med Are eftersom maken är iväg hela dagarna) att jag tog in Are på toa 1 gång i timmen i början för att få honom att förstå att toan är okej. Vi läste sagor eller sjöng för att det skulle vara roligt. Inte ovanligt att vi satt i 10-20 min för att få allt klart. Ofta ser/såg jag om han var kissnödig, då bara tog jag in honom och satte honom på toa - oavsett protester eller ej.
    När det gäller natten så har han fortfarande blöja, 9 av 10 nätter kissar han inte i den och han har börjat prata om hur duktig han är som håller sig. Mitt på dagen, vid vilan, sätter jag inte på blöja om jag vet att han har kissat precis före han somnar. Det är likadant där 9 ggr av 10 kissar han inte. Men det är skönt att ha blöjan redo om han sover länge. I helgen blev vår säng nerkissad för han somnade där mitt i spaningen av pappa som klippte häcken utanför fönstret. *S*
    Köp hem massor med trosor så att du slipper stå och tvätta hela dagarna. Det kommer att gå galant - även om ni gör på ett helt annat sätt än vad vi gör.


  • Det blåa huset
    Kreativ: Inte jämföra! Aja baja. Din pojke är precis lika med som alla andra. Det är bara olika vad de gör. Sen är vi mammor (säkert pappor också) VÄLDIGT duktiga på att berätta för andra vad deras barn kan. Vad de INTE kan är inte lika viktigt - såvida det inte handlar om trots. Are kunde räkna till 12 för några månader sen, nu är han helt förvirrad. 1,2,6,8,9,10,3... *s*
    Din pojke kan tugga tuggummi och är inte rädd för vatten!

    God natt!
  • Det blåa huset

    Hej!

    Are älskar också att kissa i naturen. På stenar, buskar, tegelpannor eller blomor. Vi gör som så att Are får svanka lite med hjälp av ett vuxen ben i ryggen (ni förstår att det är ett mjukt tryck) plus att han då får luta sig lite framåt. Snoppar är verkligen som vattenslangar med eget liv. Första gången var jag nervös men nu går det bra. Kommer ihåg när jag var liten och pappa fick hålla mig i famnen så att jag skulle kissa när vi var ute. Eller över relingen när vi var och fiskade. *s* Skönt att ha en pojke.

    Ha en fin dag hela högen!


  • Det blåa huset
    unsan! Wow, vilket läge, vilken fint hus och vilket trevligt utgångspris!!! Köp det med en gång, hota mäklaren...
  • Det blåa huset

    Hej!

    Kul att titta in en helg, det blir sällan det. Den här helgen är maken iväg på fest med sina forna högskolekompisar. Jag och Are umgås med min syster och hennes sambo. Bara trevligheter.
    Bortsett från att det hände en läskig sak idag. Jag och Are var nära himlen för en stund. En mötande bil i en skarp kurva, utan sikt, körde om ett långsamt gående fordon så att jag fick tvärnita. Den andra bilen var över på vår sida men som tur var hade jag för ovanlighetens skull 100% närvaro och blev inte ens rädd - just då. En halv minut senare, då syster stannat sin bil för att invänta oss, eller smällen, kom tårar i mina ögon. Jag grät tyst, Are sov i baksätet. Systern ringde och jag var lugn. Sms-ade maken - som ringde (såklart). Då blev jag stum och grät utan luft. Tänk så nära vi var att inte få vara med mer. Jag är oerhört glad för närvaron just då. Tänk om jag tittat ner, eller i backspegeln, plockat fram en cd... Det var inte vår tur. ♥


  • Det blåa huset
    Yollis: Jo, jag kör också ofta eftersom vi bor på landet. Det finns många rötägg i trafiken , varje dag förbannar jag dem. Dumma omkörningar i all ära - men i en kurva utan sikt!!? Hoppas gubbstrutsen mådde dåligt efteråt. 
  • Det blåa huset

    Vilken tyst dag det är i tråden! Jag saknar Kreativs mastodontinlägg.

    Tråkig kursdag, fick reda på saker som gör att mitt förtroende för FL-handledaren inte finns kvar. Som jag skrev i bloggen, mycket snack - lite verkstad.

    I bloggen finns det förresten lite naturbilder.


  • Det blåa huset

    Hej!

    Are sitter framför en ny DVD med Pingu, han behöver egen tid efter dagis och den jäättelånga dag vi hade igår. Vi åkte hemifrån kl 07 och kom hem 19:30 - snacka om att vara slut i rutan.

    Simon: Så tråkigt att din man inte fick stanna kvar. Jag hoppas att ni båda hittar något givande arbete, iaf till efter sommaren.

    jolan: Nummer 1, där är Manne verkligen en nyföding.

    polaris: Du blev jättefin i håret! Roligt att snofsa upp sig inför den kommande säsongen. Eller kommande, den har redan börjat fastna hos oss.

    skrattmaja: Det är samma coacher hela tiden, synd att de inte är så bra. Idag var det än tråkigare. Dessutom fick jag höra att fler av kursdeltagarna har haft kontakt med den AF-handledare jag har. Samma resultat för alla, hon pratar mycket (om sin egen situation också) men det händer lite. En månad kvar på kursen, sen är vi 2,5 månader äldre och säkerligen aningens mer förvirrade. Alla våra drömmar tar vi upp men att göra dem till verklighet är ljusår bort.
    Härligt att du kan pyssla i din egen takt och få klart det du vill. Tesse: Jag är avis på din fotokurs! Får vi se lite av dina alster?


  • Det blåa huset
    Den härliga framsidan, en dag i maj.
    Klicka på bilden så kommer den upp. Jag har försökt länka ihop två bilder snyggt men det blev inte alls bra, vyn är det viktiga.
Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13