• Minna72

    Minnas XII

    Tråd nr 12! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html

  • Svar på tråden Minnas XII
  • Essi73

    Snabbt inhopp as ever känns det som..!

    Flikar in till Kun och Seren - bejbs, här har ni hon få trodde skulle greja en vaginal, som sist hade en son vars huvud var alldeles för stor för att tränga igenom kanalen. Jag slår vad om att ni INTE kommer att krysta i 3 timmar, jag tippar på 15 minuter. Max!!

    Naffe, ståbräda. Babyland har till Buggan, inte enbart till Buggan men som passar prima till den, "Buggy Board". Boll älskar och vi rekommenderar. Sen finns det Buggans egna lite här och var på nätet, dessa vet jag tyvärr inget om.
    Blir ingen syskonvagn här, Luna hates the vagn - hon också.

  • cirkel

    Kun, Seren & Essi: Kul att se er!

    Sofia har blivit stora tjejen nu, hon har vänt sig från rygg till mage en gång och grejar med babygym och leksaken på babysittern. Hon har börjat jollra mer och är en riktig solstråle. ♥

    Gbg-träff vore jätteskoj!!! Skulle vara jätteroligt och spännande att träffa alla barnen (och mammorna också så klart!) !

  • cirkel

    Essi: Hur är det med Luna nu? Har hon blivit lugnare? När släppte det med Mio?

  • Essi73
    cirkel skrev 2009-05-28 11:38:53 följande:
    Essi: Hur är det med Luna nu? Har hon blivit lugnare? När släppte det med Mio?
    Nej det har inte släppt Lite bättre är det, det är framsteg och baksteg. Med Mio släppte det nånstans när han var 3 närmare 4 månader.

    Vad roligt att läsa om Sofia! Vad tiden har gått, känns som om det var förra veckan hon föddes.
  • cirkel

    Essi: Vad tråkigt och jobbigt. Då borde det väl släppa snart iaf. Hur länge får Mio vara på dagis nu? Här är det ju bara 15 timmar som man får och Emma gillar jättemycket att vara där.

    Ja, det är otriligt vad tiden går!
    Emma har förresten kommit in på det närmaste dagiset och börjar där efter sommaren! Jag är bara lite orolig över hur inskolningen ska gå nu när hon är lite mammigare. Men när hon kommer till dagis nu så är hon ivrig att komma in till de andra. Idag tog hon frökens hand och sa gå in. Tittade sig inte om alls efter mig.
    Förra inskolningen gick ju toppenbra utan ngn gråt alls så jag hoppas att det går bra denna ggn också.

    Titta här: www.alltombarn.se/bebis/sveriges-barnlakare-varnas-for-anna-wahlgrens-metoder-1.25745

  • Essi73

    Cirkel, ja det är andas andas andas som gäller.
    Mio får vara 20 timmar på dagis, det är samma här, han gillar sitt dagis Sen får han komma ifrån alla ljud här hemma en stund, det glädjer mig mycket att han får det. Frågar man honom vad Luna säger så svarar han högt "Aaaaarwwww!!"

    Klaaaart inskolningen kommer att gå prima!

  • Joffe

    Maja, hoppas verkligen inte på någon retsam förkylning under semestern, ignorera den totalt så kanske den ger sig på någonannan!

    Kun, så nära det är för er nu, spännande värre! Nej, klart att det inte blir så lång krystning nu men jag förstår din oro, jag fick ligga ca 2 tm 40 min sist men denna gång blev det bara 1½ krystvärk så kom han
    Ståbräda eller vagn kan jag nog ej säga bu eller bä om, det är nog upp till var o ens behov, jag behöver en syskonvang dels för att båda två sover i den när vi är ute och att jag behöver spänna fast Leon i bland om jag måste tex amma på ett mindre barnvänligt ställe
    Beror ju också på att båda mina barn verkar gilla vagnåkning, lata som sin mor

    Cirkel, toppen att komma in på närmaste dagiset, nu slipper du den jobbiga bilfärden! Önskar att jag också slapp det men tyvärr är närmsta dagiset 3 km bort.
    Vår nya granne är förskollärare och skulle vilja "öppna ett eget" så jag kanske ska jobba för det Har nämligen en kamrat som byggt en förskolan samt håller på med en till och sen hyr kommunen den av honom, ska kanske ligga på honom att bygga ett närmare mig

    Här växer barnen också, Leons språk verkligen exploderar och Eddie snackar mkt och väldigt högt, lyckas även han att rulla runt och rymma från filten
    Leon var ju ganska motorisk som liten, kunde ligga länge på mage och hålla huvudet stadigt tidigt men Eddie orkar inte det ännu men har verkar "prata" lite mer än vad L gjorde.
    Kul att se att de är så olika

    Hur har ni andra det med potträningen? Här går det trögt, det är bara ibland som han vill gå på pottan och då i samband med att han badar, annars är han helt ointresserad.

  • förväntan

    Är det lagligt att barn får vakna kl 5 pigga och glada??? Och inte kan jag dricka mig pigg på kaffe, halsbränna of hell.

    Maja hur mås det idag??

    Kun, vad kul att höra från dig. Ja nu närmar det sig. Alltid bra att ha en bild från hur man vill att förlosssningen ska bli. Tror inte heller att du kommer krysta speciellt länge.

    Även kul att se Essi oc hSeren.

    Seren, inte så långt kvar för dig heller

    Essi, vad lustigt att Luna också är en vagnhatare . Att barn ändå kan vara så lika men ändå olika.

    Cikel vad bra att ni fått plats på närmaste dagiset. Ohc vad tiden går fort och de utvecklas så mkt de små. Helt fantastiskt .

    Beställde en babytravel syskonvagn i´går. Blev en röd men liggdelen blev svart för det verkade inte finnas röda längre. Men det blir nog fint ändå .

  • Serendipity
    Essi73 skrev 2009-05-28 11:15:35 följande:
    Flikar in till Kun och Seren - bejbs, här har ni hon få trodde skulle greja en vaginal, som sist hade en son vars huvud var alldeles för stor för att tränga igenom kanalen. Jag slår vad om att ni INTE kommer att krysta i 3 timmar, jag tippar på 15 minuter. Max!!
    hoppas du har rätt!
  • cirkel

    Jffe: Pooträningen går inte så bra här heller. För ett år sedan bajsade hon på pottan varje morgon, nu kissar hon på pottan ibland men inte varje dag. Har blivit lite bättre det sista, men innan dammade pottan igen totalt.

    Förväntan: åååh, vad fint med en röd vagn!!! Har ni fått reda på vilken sort som finns i magen? Eller har ni någon känsla för vad det är?

    Maja: Hoppas att du mår bra nu!

    Kun: Det går säkert mycket snabbare denna gången! Håller tummarna för en fin upplevelse. Vet ni vad som finns i magen? Eller gissning?

    Idag har vi grejat i trädgården, grillat och tagit en promenad till en lekplats. Emma älskar att åka rutchkana. Sofia är förkyld, vill äta varannan timma och spyr ner mig totalt efter maten eftersom hon är förkyld...

Svar på tråden Minnas XII