• Minna72

    Minnas XII

    Tråd nr 12! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html

  • Svar på tråden Minnas XII
  • Minna72

    Jag tror att vi blev lite tagna på sängen, dvs inte räknat med att det skulle vara SÅ stor skillnad att åka på solsemester med ett barn jämfört med tidigare (utan barn). Sen så har det säkert också med personligheter att göra (det fanns ju gott om familjer med både två och tre och fyra barn på samma hotell där det inte verkade gnissla) och det var därför delvis som jag var irriterad på M. Jag tyckte han var så neggo och irriterad hela tiden (trots att jag tog så mycket ansvar för Öki och han kunde få sina stunder för sig själv) och då blev jag irriterad på honom. Droppen blev när jag näst sista kvällen pep iväg en liten stund på kvällen och han fick ta hand om Öki (annars min huvudsakliga syssla) och under de 20 (!) minuterna jag var i väg och kollade mejl och handlade lite ringde han 2 (!) ggr och undrade surt vart jag tagit vägen... Då blev jag helt vansinnig på honom och vi rensade luften. Vi visste ju att vi båda var trötta (och värmen gör sitt till) men det var skönt att få gorma lite.

    Jag tror att era lösningar, Maja att ni har en "lekfarbror" med (det saknade jag!) och Pess att ni åker runt och inte utgår ifrån att det skall bli en massa solstolsläsandetid, funkar bra. Det allra viktigaste är ändå attityden, och inte göra allt besvärligare än vad det är.

    Och JA, visst känns det att man varit iväg och fått byta miljö! Och lite klädsam bränna har det ju också blivit.

  • Minna72

    Hej på er andra i tråden också! Ett särskilt hej till Essi som jag tänkt lite extra på, på sistone. Var faktiskt på väg att messa dig från grekland då vi hade köpt Nan-pulver där alla instruktioner var på grekiska och det var omöjligt att lista ut vilka proportioner vätska och pulver det skulle vara (vi kör ju vanligvtis med tetra). Lyckades sedan luska ut det själv, men efter att Öki sagt "inte gott" och skjutit ifrån sig flaskan och jag sedan provsmakade den smakade den apa. Tror knappast det var samma Nan som vi har hemma i Norden... (Så det fick bli vanlig mjölk under resten av resan.) Hoppas att det snart skriks mindre hos er!

    Maja HA EN SUPERSKÖN RESA!! Så hörs vi mer n'är du är tillbaka.

  • Pess

    Minna, hur fungerade flygresan med en tvååring då. Jag har så svårt att tro att L vill sitta still mer än två minuter i sträck och värst blir väl start och landning (då jag själv är döende också ) Har även svårt att tro att L vågar sitta fastspänd på eget säte utan hon vill nog sitta i mitt knä. Får de det när de passerat två år och måste ha en egen biljett + säte?

  • Minna72

    Flygresan gick jättebra! Jag är jättestolt över Öki. Det viktigaste är att de sitter fastspända i eget säte vid start och landning men sedan är det nog inte så viktigt.

  • Pess
    Minna72 skrev 2009-06-01 18:05:28 följande:
    Flygresan gick jättebra! Jag är jättestolt över Öki. Det viktigaste är att de sitter fastspända i eget säte vid start och landning men sedan är det nog inte så viktigt.
    Jo, men det är just DET. Att sitta i eget säte. Känner jag henne rätt så kommer hon vilja sitta i mitt knä vid start och landning. Får hoppas att vi kan få ett extrabälte för mindre barn trots att hon fyller två samma dag vi reser ut
  • maja under eken

    Trist m M's attityd! I såna lägen e d ju så mkt smidigare om båda inser att ger man den andre space så vinner man så mkt - båda orkar ju mkt mer! Han e lite bekväm den där M.

    Jag har ju bara min "lekfarbror" m mig... Skalman får stanna hemma. Här uppstår friktionen vid hemkomst, om han drällt hemma i en vecka o inte gjort ett skit som jag hoppats att han skulle göra... Sätta lister, tapetsera, trösklar, olja golvet..... osv.....

    Elvira har ju inte fyllt 2 än så hon reser ju iofs billigt... men hon kommer sitta i knä hela tiden o jag kommer inte ha sådär jättemkt utrymme över mellan mage o stolen framför... D e nåt jag e orolig över. Jag får panik om man sitter som en sill..

    nehepp. nu har jag köpt bilbarnstol av Herus granne o överfört pengar. nu ska jag packa vidare... fan va grejor..


    Elvira - Livets Solstråle!
  • cirkel

    Grattis Theo på 2-årsdagen!

    Vilken solig härlig dag!
    Jag har fyndat lite på Tradera.

  • labilina

    halloj!
    heeeej minna, hallååå pess, tjena maja och hej-hej alla andra !!

    det var värst var alla far omkring nu i dagarna! så även vi. syrran gifter sig på lördag och jag och adam flyger till köpenhamn imorgon. tyvärr finns det inga direktflyg så det fördröjer resan (blä) men å andra sidan får han ju garanterat ett eget säte (jippi). ska faktiskt åka utan vagn, man får ju ändå inte den på vanliga väskbandet i CPH och i istanbul ska vi springa runt och tjoa så vi blir trötta till resa 2! återkommer med recension gällande detta senare.

    ha det gott!

  • cirkel

    Minna: Vad tråkigt att resan inte riktigt blev som ni tänkte er. Hur lyckas M med att ringa 2 ggr på 20 min?! Hoppas att ni har det bättre nu och att ni inte är sura på varandra efter resan.

    Pess. Underbart med Kroatienresa! Kul att se dig här igen också!

    Vi har inte planerat ngt fast alls inför semestern... Jag skulle gärna åka utomlands i höst, då kan S sitta på en filt i skuggan och Emma bada. Fast det kanske inte går att fylla en hel vecka med de aktiviteterna...
    Jag ser också fram emot när Sofia är tillräckligt stor för att kunna sova över hos någon så att vi kan åka på en weekend till ngn storstad eller spa...

  • Nafrung

    Tack för grattiset! Tänk att man har en tvååring!!! Han fick sin första radiostyrda bil i dag - Vilken SUCCÉ!! Han älskade den och visste på en gång hur den skulle köras framoch tillbaka, svänga var lite svårare.

    Imponerad över resa med tvååring Minna och Pess. Vi följde inte med på resa med mannens bror med familj pga av orken... ja, brist på ork alltså...

Svar på tråden Minnas XII