• Minna72

    Minnas XII

    Tråd nr 12! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html

  • Svar på tråden Minnas XII
  • förväntan

    God morgon!!

    Grattis T i efterskott. Kan tänka att radiostyrd bil var en hit .

    Har varit iväg och vacc Melvin mot TBE. Han var så duktigt och grät bara en liten skvätt . Har även hunnit med en sväng till BM. Mitt bt har börjat stiga igen, me ninte jättehögt, me nmåste gå på kontroll varje v. Magen ligger typ överst på kurvan . Verkligen snyggt när man är kort . 30 dagar till bf. Längtar ihjäl mig!!!

    Minna, välkommen tillbaka. Hoppas ni har njutit lite och fått lite återhämtning.

    Maja ha det så underbart på eran semester.

    Pess vad härligt med kroatsien.

    Vi planerar en resa till varmare breddgrader till hösten, men har itne bestämt vart ännu.

    Nu ska jag vila lite, var ute med några kompisar igår, så mysigt, men trots att man itne dricker blir man väldigt trööööötttt.

  • maja under eken

    Kikar in o säger "Hej då"!! Vi ses om en vecka go´vänner, nu åker vi till varmare breddgrader o solar o badar o njuter!!

    Grattis i efterskott Theo!!!

    Kanske har d fötts nåt litet Minna-syskon när jag kikar in nästa gång?

    Kram kram!!


    Elvira - Livets Solstråle!
  • JJ 75

    Kort hej till alla och grattisar till tvååringarna!

    - trevlig resa till Maja.

    Även vi ska ut och prova att sysselsätta de små på annan ort, åker m J på jobb här en månad, ska bli kul att ses varje dag men oroar mig lite för hur jag ska sysselsätta oss när han jobbar. Tar med Minnas tips om många böcker!

    Hoppas allt är bra med alla, kramar så länge och hoppas synas här lite mera framöver!

  • Rossy

    Gratulerar till alla stora nyblivna tvååringar i efterskott!

    Minna, välkommen hem. Jag förstår att ni blev irriterade på varandra. När vi var till Kap Verde tidigare i år så hade vi med oss P´s föräldrar och syrra. Trots att vi inte fick den hjälpen/avlastningen som vi trott så insåg vi i alla fall vilket "jobb" det skulle bilvit om vi åkt själva. Trots allt hade vi extra ögon som höll koll, och extra händer som kunde gräva i sanden, dra vagnen och hjälpa till med mat och så.... Att åka själva är en utmaning. Om vi gör det någon gång kommer jag envisas med att göra upp med P innan att vi då och då turas om att ha huvudansvaret för barnet/barnen, så den andra får lite skön tid för sig själv. Även om det innebär att den som tar barnet blir tröttare, men det jämnar ju ut sig. Annars skulle jag och P med säkerhet hamna där du och M hamnade sista dagarna (det gör vi ju ändå mellan varven här hemma ).

    För oss funkade den tolv timmar långa flygresan med Tim över förväntan. Han sov, bläddrade i böcker, såg på dvd, lekte med klistermärken och gick omkring lite i flygplansgången. Men jag tror att det verkligen är individuellt hur man fixar en flygresa. Kan säga att det var mer en ett barn på vårt flygplan som testade sin lungkapacitet under resan .

    Meleah, ser att du har ett inplanerat snitt. Hur kommer det sig? Fint och coolt namn också, Silas.
    Vad många juli-syskon vi väntar på. Förväntan, Meleah, Seren och jag själv. Men först ut är Kun om tio dagar. . Spännande!

    Hoppas Maja får en supersemester. Detsamma önskar jag Pess, Labi och JJ som också ska ut och resa.

  • Joffe

    Hej alla!

    Vad ni far runt! Skulle också vilja ha ett miljöombyte, får se om vi kommer någon vart i sommar, det blir dock ingen flygresa, det får vänta tills barnen är större.

    Minna, skit att det blev lite gruff men jag hoppas att det är en engångsföretelse och att nästa semester blir en semester utan suraminer!

    Grattis till alla nyblivna 2 åringar
    Jag skulle vilja se mer kort på alla stora och såklart de små

    Betty det var inte jag som tävlade Lyssnar sällan på radio numera...tyvärr.
    Antennen i bilen har pajat och härhemma har jag urkass mottagning.

    Bilens antenn pajade pga att min sambo "lånade" och åkte till en kamrat som jobbar med att serva biltvättar, de var tvugna att testa biltvätten så de använde min bil som testbil för att få doseringen på schampoo rätt osv och den blev tvättad 3 ggr ganska grundligt, bilen blev strålande ren och efter det funkar ej radion, jag hade hellre åkt i en skiten bil med radio.
    Är det bara för mig som sånt händer?
    AC-jä... är fortfarande kass eftersom det var en till del som var sönder så nu ska den in igen på fredag = ännu dyrare!

    Förväntan, jag trodde man inte fick vacc så småbarn mot tbe?

    Önskar alla som ska i väg en trevlig resa!!

  • Meleah
    Rossy skrev 2009-06-02 14:07:27 följande:
    Meleah, ser att du har ett inplanerat snitt. Hur kommer det sig? Fint och coolt namn också, Silas.Vad många juli-syskon vi väntar på. Förväntan, Meleah, Seren och jag själv. Men först ut är Kun om tio dagar. . Spännande!
    Jag valde ett planerat snitt den här gången eftersom Vilyas förlossning slutade med ett akutsnitt. Det planerade snittet är mest för all min oro som jag har haft den här graviditeten, fysiskt är det mycket möjligt att jag kan gå igenom en vaginal förlossning.

    Ja, vi tycker mycket om vårt valda pojknamn. Däremot har vi fått utstå mycket mer elaka gliringar den här gången än vi fick när vi valde att Vilya skulle heta Vilya. Båda namnen är ju ganska ovanliga.  Min svärfars nya flamma sa första gången hon fick höra: "nej men fy vilket fult namn" och när vi nu fick bekräftat på riktigt att det blir en pojke och vi fortfarande stod fast vid valet av namn utbrister hon: "har ni fortfarande inte tänkt om?". Jag har även fått höra att det skulle vara ett "turk-namn" som från personen i fråga då skulle vara i negativ mening, men det fattade jag inte riktigt. Det är ju ett bibliskt namn så det kan ju vara alla möjliga nationalitets-namn om man ser det så. Men jag förstår bara inte hur man kan ge såna kommentarer? Jag tycker inte att alla namn i världen är vackra, men jag vet vilken enorm kärlek och eftertanke man har när man väljer namnet till sitt barn och då spelar det ju ingen roll vad andra tycker. Men man vill samtidigt inte höra vad andra tycker heller. Då är det för fanken bättre att inte säga någonting alls. Morr!
    ★ Vilya 070529 ★ Pl Snitt 090715 ★
  • Joffe

    Men vilken kommentar Att man kan med!!
    Håller precis med dig ang namn på barn.

    Fast först ut är en icke trådmedlem, fick ett sms från en kamrat att vattnet gick i går så nu blir det igångsättning senast tors om inget händer

  • förväntan

    Rossy visst är vi många .-). Men jag hoppas på att denna vill komma i juni *önsketänkande*.

    Meleah, tycker också att Silas är ett fint namn. Folk är verkligen helt knäppa. Det är väl tur att inte alla heter samma. Kommer säkrt att passa jättebra på eran lilla son oc h han kommer bära upp namnet. Våran föräldras generation gillar väl johan och martin ect . Vad skönt att du fick ett snitt beviljat så du inte behöver känna sådan oro. Känns det bra att veta när det blir ect?? Häftigt ändå att man vet att vilken dag man ska få träffa den lille knodden.

    Joffe, eftersom vi bor i ett riskomårde så vacc från 1 år. De var lite sura först, men när de insåg vart vi bor så fic kvi plötsligt en bokad tid. Det är väldigt få biverkningar på den sprutan. Annars rekomenderar man från 3 år.

    Och jag har en kompis som fick barn igår, bf +22 dagar. *pust*

    Melivn har badat i havet både igår och idag . Han är ingen badkruka.

  • Joffe

    Ingen badkruka där minsann

    Man blir lite orolig över alla fästingar och riskerna, Leon har haft 3 st och fler lär det bli!

    Min kamrat vars vatten har gått har BF 6 /7 men verkar ha brådis, spännande väntan är det i alla fall
    Synd bara att hon missar möhippan/svensexan vi ska ha för ett annat par på lörd

  • cirkel

    Nu behöver jag råd.
    JAg ammade ute igår och har fått ont i ena bröstet, det som jag itne ammade. Nu är det en öm knöl i undre delen i bröstet och jag lyckas inte få bort den. Jag duschade varmt och länge igår och mjölkade ur det och under natten och morgonen har jag låtit Sofia suga ordentligt på det men det försvinner inte... Vad ska jag göra?

    Hur fort kan det bli allvarligt? Nu har jag båda barnen och lite svårt att komma in i duschen.
    Ska till tandläkaren kl 11.20 också...

Svar på tråden Minnas XII