Inlägg från: Pippil8 |Visa alla inlägg
  • Pippil8

    Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 13

    Tack Plutto för ny tråd! Roligt med ditt lokalsinne

  • Pippil8

    Men nej vad trist Sole Hur nygjorda är badrummen då? Men vad coolt att lilla V äter macka i bitar, hjälp vad fort det går!

    Zul, Sole, jag följer inte med i morgon tyvärr, hade gärna velat träffa er!

    Varit på Astrid Lindgren med A idag. Vi fick inga direkta besked och blev inte helt klara med undersökningarna eftersom sjukgymnasten var sjuk. Men däremot fick vi väga honom och han väger redan 7kg, trots att han bara är 2 månader och en vecka! Värsta michelin-gubben är han nu.

    Plutten - har du kvar ditt gula kort för A? Hur mycket vägde han vid ca 2 månader? E var ju också stor men inte Så Här Stor...

  • Pippil8

    Plutten - ojojojoj! Alvar är lite kortare än Alvin men han är inte i kapp i vikt Vilka knubbiga barn vi har Är A fortfarande lång för sin ålder? E är ganska lång än.

  • Pippil8

    Jag har lyckats lägga båda barnen själv idag Vi kör ett nytt race med att E ska somna själv nu. Först saga och sång och mys i sängen, sedan somna själv. Det gick helt ok. Fick bära tillbaka rätt många gånger men kändes ändå rätt ok. Hoppas detta hjälper mot alla gånger han vaknar på natten och har svårt att somna om bara, för nu börjar jag bli lite trött...

    M fyller år i nästa vecka och jag har absolut inga idéer på present. Kan tyvärr inte få barnvakt så om vi ska hitta på något så blir det några veckor senare. Vad fasen ger man till sin älskling som fyller 43 och inte vill ha nåt om man ändå vill ge någon liten grej i alla fall??? God middag hemma ska jag i alla fall fixa.

    Hellur - jag mådde väldigt mycket likadant första och andra graviditeten faktiskt. Tröttnade på magen och klumpigheten lite tidigare bara Och var nog tröttare på slutet den här gången. Gick upp ungefär lika många kilo (20...). Återhämtade mig snabbare från snittet andra gången tycker jag, hade i princip inte ont alls.

    Kul att höra om allas olika vikter. Och rätt kul att de vägde så olika första året men nu är det nog inte så stor skillnad.

    Zul - även E tycker sniglar är spännande! "Nigel, mamma, nigel" säger han ofta när vi är ute och går

  • Pippil8

    Klippa håret? E har haft så lite hår så vi har inte behövt klippa mer än att klippa bort några tovor Men nu skulle det faktiskt behövas. Lär bli stora mutor om det ska funka..

    Basse - å vad spännande... Jag tror lillebror föds i morgon

    Plutten - låter som en fiffig sovkur! Vi är ju också trötta på de tidiga morgnarna oh framförallt uppvaknanden på nätterna. Hoppas bli av med dem nu när han ska somna själv.

  • Pippil8

    Grattis Bassekatt med familj!! Vad skönt att allt gått bra Ser fram emot att få höra mer och få se lite bildbevis

    Grattis även till Pluttens föräldrar som fått en mysig natt för sig själva! Låter ju fantastiskt bra!

  • Pippil8

    Hoppas alla har en mysig midsommarhelg! Alvar firade den med att för första gången hoppa över ett mål på natten -jihaaa Och E firade med att sova till 07.15 (efter att ha varit uppe vid 4-snåret och terroriserat sin pappa ca 45 minuter, men ändå!)

    Plutten - hur har det gått med As morgnar? Har det blivit bättre av "rumsarresten" ? Vi funderar på att göra samma sak eftersom E fortfarande vaknar vid 5, trots att han numera somnar själv vid 20.30-tiden och bara sover en timme på dagen.

    BasseKatt - vad kul att höra av er! Om du får ork får du gärna lägga in några bilder, vore roligt att se den lille plutten.

    Oj, nu matdags för A. Hej så länge!

  • Pippil8

    Plutten - tack för info - håll mig gärna uppdaterad om sovandet... Ang att somna själv så försöker vi få E att somna själv. Det blir ett antal gånger vi får bära tillbaka honom varje kväll men han är inte ledsen utan följer villigt med till sängen. Efter mellan 5 och 15 gånger så somnar han sött kramandes sin kanin. Det känns helt okej just för att han inte är ledsen.

  • Pippil8

    Jag är inte rätt person att ge tips om nattning i alla fall... Nu ikväll har vi burit tillbaka E så många gånger att jag sedan länge tappat räkningen. Han har fortfarande inte somnat och vi började vid ca kl 20 (klockan är nu 21.38)... Jag säger som Hellur - några tips?!

  • Pippil8

    Jag ångrar också att vi tog bort spjälisen för E. Men nu har ju A den och jag orkar inte heller krångla... Igår somnade E typ 21.30 (mot normala 20.00)... Idag gick det bättre - han var väl toktrött, så vi bar nog inte ens tillbaka honom tio gånger idag

    Swe - komiskt att du kommer ihåg att jag var ifrån E (när han och M och farfar var i Turkiet en vecka). Det gick faktiskt över förväntan, hoppas det gör det för dig också!! Låter kul att åka iväg själv

    Oj vad många av era "stora" barn som kan prata mycket nu E säger många härliga saker men inte så avancerat som många av era andra verkar göra. Men supermysigt är det med allt gulligt som sägs med den där söta lilla rösten.

    M sitter med A i knät bredvid mig och A skrattar ett så gulligt kluckande skratt. Minns inte att E gjorde det så här tidigt (snart tre månader gammal). Det låter så sött

    Sole - tack för pepp, vi fortsätter lägga tillbaka E på kvällarna Ska inte ge upp än

Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 13