• Anonym

    Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!

    Jag tror att jag är helt unik angående min känsla för sommaren.
    Jag är inte som alla andra. Jag älskar hösten, julen, vintern, jag avskyr våren. Jag kan tycka om sommaren om den inte är för varm. Jag har antidepresiva som jag tar när våren börjar och fram till hösten.
    Jag mår jätte dåligt nu. Jag hatar när det är så mycket ljus. Jag känner mig bländad. Bara att vakna upp coh se att: AH NEJ, ännu en dag med sol, klibb och värme. Jag mår väldigt dåligt. Min kropp fungerar inte alls, inte mentalt heller. Det kanske är något fel på mig men jag börjar fundera på en lösning som att vistas utomlands, på ett kallare ställe under sommaren var det nu skulle kunna vara. Jag blir förvirrad och mår jätte dåligt av detta ljus och denna värme.

    Är det fler som känner som jag? Antagligen inte, men jag gör ett försök.

  • Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!
  • Eisa
    Anonym skrev 2009-07-04 16:22:15 följande:
    OJ, oj oj!!!!!!!!!!!!! Är detta sant?? Jag var verkligen inte ensam om att tycka så här om sommaren. Jag känner precis som ni också skriver att det finns en massa måsten, man ska vara så glad, brun, osv. Jag känner nästan att jag vill trotsa emot också. Jag vill vara den jag är. Tvinga inte mig att sola och att våndas på stranden. Vi var iväg idag med sonen en stund här på stranden. JAg låg i skuggan, och lät det blåsa på mig för fulla muggar. tyckte inte alls om det. Det är ju ett tvång bara för att man har barn känns det som. I bilen tvingade jag sedan mannen att ha airkondition på det absolut kallaste. Sonen tyckte det var ok och han frös inte, det var väl inte så kallt, men helt underbart. Jag blir så himla trött också på sommaren. Nej hösten är mysig. Den bästa tiden på året är julen. Jag älskar den!!!!!!!!!!!!!!! Jag myser, njuter och lever fullt ut. Jag tycker om september fram till mars. Mars börjar jag tycka att det känns otäckt, tråkigt och jobbigt igen. Just nu lever jag på att det ska bli kallare f.o.m nästa vecka och att det snart går mot hösten igen. Leve hösten och vintern!!! Kram på er
    Samma här! I mars-april får jag mycket ångest och har under dessa månader börjat med antidepp, inte alla år dock. Mår jättebra på hösten och runt julen. 
  • RiaRa

    Åh här finns det likasinnade.


    Jag gillar iofs alla årstider, men sommaren är den jag gillar minst. Särskilt då temperaturen stiger över 25°.
    Jag gillar inte att sola då jag efter en dag i solen kan göra en kokt kräfta avundsjuk på färgen. Jag avskyr getingar och andra jäkla kryp som vill stickas, bitas eller suga blod.
    Älskar julen och tiden fram till jul. Hösten är fantastisk med klar luft och vackra, i både  färger och temperatur, dagar. Våren då allt vaknar till liv= underbart.
    Nu är den förbannade sommarn här, en obeskrivlig plåga
  • Anonym (L)

    Här är en till som inte gillar sommar så mycket. Blir bara stressad av alla människor som ska ha kul varje dag, hitta på saker, grilla, festa osv osv osv. Och man ska vara glad och fin och brun. Och sitta hemma och ta det lugnt är förbjudet helt enkelt! Usch! Blir bara less!

    Och speciellt nu. Jag är gravid i v. 30 och orkar helt enkelt inte med allt som man MÅSTE göra när det är sommar! Känner mig bara deprimerad!

  • Anonym

    mår också väldigt dåligt av värmen

    över 17 grader så där och jag kokar på insidan

    hatar värme...finns det ingen hjälp att få

    det är ett enda lidande från april till september

  • Anonym (liknande)

    Låt oss väcka den här tråden till liv igen!

    Jag är också trött på sommaren, men det är på ett lite annat sätt.

    Förut älskade jag sommaren. Bodde på landet, hade kor, får och andra djur. Höbärgningen var något av årets höjdpunkter, även om det var ett skitigt och svettigt jobb. Jag älskade det, och alla andra på gården oxå. Det var härligt! Man hade fester ute om helgerna, drack och rökte i smyg med kompisar, cyklade eller körde moppe till stranden och hoppade i saltvattnet. Det var kärlek. Jag jobbade t.o.m. hemma ett helt år med jordbruket efter att en på gården plötsligt gick bort. Det var bästa året i mitt liv, men jag insåg ju att man inte kan försörja sig på ett småskaligt jordbruk. Föräldrarna jobbade med annat oxå än det.

    Sen kom nedgången. Föräldrarna började inse att de var för gamla att driva jordbruket, så det lades ner. Jag flyttade till stan 10 mil bort och började på universitet, som alla kompisar gjorde också då. Nu sitter man hela dagarna på ett kontor framför en dator och kvällarna i radhuslägenheten (förvisso med kvinnan jag älskar djupt) och tycker att sommaren inte alls är nåt speciellt. Många bekanta börjar ha barn och vill inte göra något tillsammans. Åka hem till föräldrarna är inte kul mer heller, alla bekanta är utflugna och allt börjar förfalla.

    På sommarsemestrarna är jag alltid utomlands så mycket som möjligt, tyvärr. Får bara ångest av att sitta här och inte göra något. Rynkar på näsan

  • Icewolf

    Usch, hatar verkligen också sommaren och allt som hör till! Men det är som sagt tydligen tabu att ogilla något så mysigt som sommaren... Nu i flera veckor, så har det varit 27-28 grader varmt och fuktigt som bara den! Man har ingen lust att göra något alls. Det värsta med sommaren är att man blir ofta så varm och klibbig och enda lösningen är att hoppa in i duschen. Men i fall man fryser på vintern, så är det bara att ta på en varm tröja och inget mer med det. Man är torr och nöjd!

    Jag får dock inga depressioner på sommaren, jag blir mer arg och frustrerad! Snart är denna månad över och man får hoppas att Augusti blir lite svalare :)

  • NaCl

    Sommaren är min värsta årstid! Snart är det över! Skönt!

  • ninjabebbe

    Japp, sommaren är skit. Men nu är det inte många veckor kvar till hösten, och med lite tur regnar det fram tills dess. Klibb och äckelvärme, nästa år köper jag en ac.

  • Anonym (samma)

    Nej, du är verkligen inte unik. Är väldigt trött på sommarhysterin, och blir ÖVERLYCKLIG när det äntligen är september igen

  • Icewolf

    Det som är så jobbigt, är att man kan inte göra något utan att börja svettas som en gris. Städar man, så svettas jag som bara den. Eller när jag viker lite kläder som fortfarande är lite varma, ja, då börjar svetten rinna ner för pannan! Eller ifall jag vill göra mig lite extra fin för dagen och plattar håret, då blir jag sjukt svettig av plattången..

    Igår så var det riktigt kvavt och fuktigt. Jag vaknade upp idag av att det spöregnade och t.o.m. åskade! Men tyvärr så varade det bara ett litet tag :(

    Längtar tills det blir minusgrader!

Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!