• Anonym

    Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!

    Jag tror att jag är helt unik angående min känsla för sommaren.
    Jag är inte som alla andra. Jag älskar hösten, julen, vintern, jag avskyr våren. Jag kan tycka om sommaren om den inte är för varm. Jag har antidepresiva som jag tar när våren börjar och fram till hösten.
    Jag mår jätte dåligt nu. Jag hatar när det är så mycket ljus. Jag känner mig bländad. Bara att vakna upp coh se att: AH NEJ, ännu en dag med sol, klibb och värme. Jag mår väldigt dåligt. Min kropp fungerar inte alls, inte mentalt heller. Det kanske är något fel på mig men jag börjar fundera på en lösning som att vistas utomlands, på ett kallare ställe under sommaren var det nu skulle kunna vara. Jag blir förvirrad och mår jätte dåligt av detta ljus och denna värme.

    Är det fler som känner som jag? Antagligen inte, men jag gör ett försök.

  • Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!
  • Utvandraren

    Samma här. Sommaren är ren skär tortyr för mig, värmen är outhärdlig, solen går aldrig ner så det är svårt att sova, pollen. Sedan ska alla ska tjata om hur underbart det är med sommaren och förvänta sig att alla ska vara så glada och så nöjda och göra så mycket roliga saker, nästan som om det vore en tävling. 

    Min mamma och mina tre barn tycker samma.

  • Carolatom07

    Verkar som du är i gott sällskap. Har avskytt sommaren sen jag var barn. Beror nog på att jag aldrig haft en rolig sommar i mitt 45-åriga liv. Andra är ute och reser och har roligt tillsammans men jag har alltid känt mig utanför, då jag aldrig haft råd att göra något speciellt.

    Avskyr klibbig värme. 18-25 grader är ok, men sen blir det outhärdligt för mig. Avskyr alla äckliga insekter som kommer med värmen, flugor när man ska äta, getingar som inte vill flyga ut när de kommit in i bostaden, fästingar som finns i varenda buske. Myggor på kvällar och nätter som gör att man inte kan sitta ute och svalka sig utan att bli biten av dem. Avskyr att alla ska grilla, som om det vore ett måste bara för att det är sommar, och alla svenssons som ska supa sig fulla och först då vågar prata och lätta på sina hjärtan mer än vad de gjort under hela året. Är de inte sociala annars behöver de inte heller vara det med alkohol i kroppen.

    Men möter samma reaktioner som jag tror att alla andra som ogillar sommaren gör. De tror man är konstig eller onormal, för det är ju "självklart att alla gillar sol och värme".

    Sen dessa åskväder som brakar loss efter längre tids hetta, så man får hålla sig inomhus och vara rädd för blixtnedslag.

    Nej. skönt att hösten kommer nu.

  • Anonym (Olivia)
    Anonym (Hatarsommar) skrev 2022-07-31 16:51:42 följande:

    Nu är det varmt igen och ångesten kommer som ett brev på posten, det slår aldrig fel,Så skönt att Juli är över, börjar iaf bli riktiga kvällar nu med mörker.

    Trivs bäst på hösten, September till en bit in på Oktober.

    Jag kunde gärna skippa Juni, Juli och Augusti, November, December och Januari.

    Resten av året är ändå helt okej, men det är ju 5 jobbiga månader att ta sig igenom.
    Mina favoritmånader är Mars, April, Maj, September och Oktober.

    I November är det ju bara mörkt och åter mörkt, nästan lika illa som när det bara är sol hela tiden.


    Hatar också sommaren. Är alltid deppig juni, juli och augusti och vill ingenting. Men nu ser jag ljusningen. Augusti är här och som du skrev så är det mörkare på kvällen nu och det bli bara bättre o bättre. Tände faktiskt några ljus inne igår på kvällen. Åh vad jag längtar till hösten.
  • Dr Nail

    Jag tror sommaren är nånting som är bra på pappret men som ingen gillar egentligen. Ingen trivs väl när det är kvavt, svårt att sova, insekter överallt, plus stängt och inställt överallt pga. ett semesterhelvete. Det är vad sommaren är, i grund och botten.

    Men oroa dig inte, för nu kommer det bara bli kallare och mörkare hela tiden. Det är inte mycket kvar av sommarhelvetet.

  • Dr Nail
    PrettyGirl skrev 2009-07-03 18:46:41 följande:

    Jag känner inte som du gör, jag älskar sommaren. Men alla är vi olika! Har du någon aning om vad som kan ha hänt? Har du alltid varit så här nere eller har det blivit så efter en händelse eller så? Vårdepressioner kan vara vanligt, men brukar kunna släppa. Ljus är som bekant ett "botemedel" mot depression, sk ljusterapi. Denna årstiden är bra för oss på det viset, oftast så kan man bli gladare av ljuset. Jag funderar lite på grundorsaken till ditt problem!


    Det enda som ljuset gör är att man sover sämre. Sömnbrist leder till depression och allt annat obra.
  • Anonym (Hatarsommar)
    Dr Nail skrev 2022-08-01 10:14:09 följande:
    Det enda som ljuset gör är att man sover sämre. Sömnbrist leder till depression och allt annat obra.
    Sömnbrist, stress och massa måsten under sommaren känner jag.
    Antingen är det för varmt eller så regnar det, jag går ner så mycket i varv på sommaren och blir rastlös.Är inte typen som kan ligga på en strand och sola.

    Ikväll regnar det, så skönt.

    Men jag gillar inte heller mörkret senare på hösten, typ November och en bit in i December är väldigt jobbigt också, fram till jul.

    Jag gillar när det är lagom ljust på hösten och våren.
    Sen är det väldigt skönt när man ser att varje dag blir ljusare i Januari/Februari men i Juni och Juli blir det för mycket ljus.
  • Anonym (A)
    Dr Nail skrev 2022-08-01 10:14:09 följande:
    Det enda som ljuset gör är att man sover sämre. Sömnbrist leder till depression och allt annat obra.
    Du har en poäng.
  • Anonym (hatarsommarn)

    Du är inte ensam avskyr också sommarn önskar det var vinter året om 

    Men men det bästa med svensk sommar är i alla fall att den är kort 

  • Anonym (Fy fan!)

    Alltså jag vet att jag inte borde bli provocerad av såna här idiotiska trådar men för helvete kan ni sluta klaga på sommaren!!! Alla ni som tycker det är sååååå förfärligt med den förfäääärliga värmen och som tycker det är såååå hemskt synd om er för att ni mår ju såååå dåligt hela tre månader om året - för helvete skärp er!!! Kom igen när ni går in i djup depression varenda jävla september som håller i sig till juni... Var glada att ni bara mår dåligt tre månader om året i stället för att bara ha tre månader om året när ni överhuvudtaget mår hyfsat, för att i stället må skit i nio månader. Och i år har det ju inte ens varit varmt - totalt en handfull dagar (om ens det) som det varit mer än 24-25 grader.... Blir så jävla less på ert gnäll. Att må dåligt tre månader om året är för helvete ingenting! Och sen blir jag less på mig själv, för vad är vädret att gnälla över överhuvudtaget, man kunde ju ha riktiga problem, som krig osv... 

Svar på tråden Mår dåligt varje sommar, jag hatar sommaren!!