Inlägg från: Trollmamma till 4 |Visa alla inlägg
  • Trollmamma till 4

    Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 12:e tråden

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här..

    Vi har försökt bli med barn sen okt-07 blev gravid sep-07 trots att jag åt P-piller å jag ska gå på möte imorgon förhoppningsvis ang IVF..

    Inga fel har hittats på mig å sambon..

  • Trollmamma till 4
    Anna76 skrev 2009-08-25 15:23:53 följande:
    Hej Majjssan77 och DonaAna! Jag håller på att ladda för första hormonsprutan nu, imorgon är det injektionsteknik på schemat. Tror inte att det ska bli några problem, men biverkningarna vet jag ju inget om nu :-s Hoppas att det inte blir alltför illa...
    Lycka till det komemr gå bra.. jag är mest orolig för sprutan.. jag hatar sprutor..Kan tuppa av om det vill sig riktigt illa
  • Trollmamma till 4

    Då ska jag iväg snart å träffa Dr L... Sambon kunde inte vara ledig idag men han behövde inte följa med idag sa Bm..

    Får se vad hon säger, tänker inte börja med Pergo iaf!

  • Trollmamma till 4
    brawny skrev 2009-08-26 09:16:03 följande:
    majjsan: hoppas att besöket går bra!
    Tack

    Jag fick Pergotime.. Jag ville ju inte ha det.. men det är det första dem gör sa hon.. Ska äta 3 kurer varannan månad 1 tabl om dagen i 5 dagar å blir det inget så ska dem börja med IVF i vår..
    Godisråttan81 skrev 2009-08-26 10:18:50 följande:
    Hemkommen från besöket hos Dr L.. Allt såg bra ut så det var bara att åka hem och ta första suprefact sprutan. Ska tillbaks den 9/9 för nedregleringskoll. Kanske kan ta mig fram lite lättare då. Tar ju bort gipset den 4/9..Jag såg oxå lapparna om att man inte fick ta med anhöriga in på avd. Men hon i luckan sa att eftersom vi skulle till ferten så fick min man följa med..
    Spännande
  • Trollmamma till 4
    brawny skrev 2009-08-26 12:42:12 följande:
    Majjsan: känns det ok att prova Pergo? Jag var väldigt emot till en början som sagt, men gav mig och tänkte att jag får lita på dr o prova. O funkar det så är det ju toppen!
    Absolut du har rätt.. Jag tänker prova å Dr L sa att hon vill kolla med Vul så jag skulle ringa när jag har fått min mens..
    Hon sa att om det är mer än 3 äggblåsor som är mogna så får vi sexförbud (kondom va ju okej iaf) att chansen/risken för tvillingar/trillingar ökar..
  • Trollmamma till 4
    brawny skrev 2009-08-26 13:29:11 följande:
    Majjsan: Precis det hände mig första omgången med Pergo. Då hade jag tagit 1 tablett om dagen i 5 dagar och när jag kom på vul hade jag 4 eller 5 blåsor. Så det var sexförbud den gången. Nästa omgång fick jag ta ½ tablett istället och då blev det en blåsa.
    Jag förstår ingenting.. jag sa att jag har en fungerande Äl men hon hoppades på att jag skulle max få 2 äggblåsor så iaf 1 ägg kan bli befruktat..
    Pergo förbättrar ju inte fertiliteten men kan öka chansen just för att det bildas fler äggblåsor sa hon..
    Varför hålla på med Pergo när man har Äl varför inte köra direkt på IVF?
  • Trollmamma till 4
    Anna76 skrev 2009-08-26 16:22:40 följande:
    Spännande att ni är igång nu, tjejer! Majjsssan77: Jag fick också köra med Pergo trots fungerande äl. Det är deras rutin bara. Idag har jag varit och tagit första sprutan och det gick bra! Nu ska jag fortsätta med den och nässprejen ett tag.. På måndag är det blodprov för att ev kunna reglera dosen och på fredag är det VUL- sen får vi se när det är dags för Pregnylsprutan och Uppsala... På förmiddagen var jag hos Dr L för undersökning. Jag gillar inte henne så värst, hon verkar så tveksam..? Tycker att man inte riktigt får raka besked av henne utan måste fråga rätt sak för att få veta. Dr J är mycket bättre (trots sin dystra uppsyn )
    Okej värt att testa Pergo iaf

    Nån som jag har svårt för är Åsa (tror jag det är).. Dr L å jag pratade om min spolning som gjorde fruktansvärt ont å då sa Åsa: Vänta bara du kommer gå igenom värre saker jag blev så chockad å sa bara: Hoppas man slipper IVF då..
    Fy va arg å ledsen jag va när jag gick ut
  • Trollmamma till 4
    Smiley skrev 2009-08-27 19:50:52 följande:
    Ringde ferten i tisdags och ska komma in den 15 sept. på VUL bara för att se att allt ser bra ut. Pratade med Å, och hon vara väl så glad som förväntat. Har oxå känt att hon inte blir så personlig med sina patienter, oss alltså. Jag är nog som person att jag vill att de bryr sig mer, att just jag är viktig när jag är där. Min tid är min tid När jag gjorde min spolning blev jag väldigt dålig efteråt, fick kramp i hela kroppen och mådde riktigt, riktigt dåligt (trodde döden var nära, även min man som inte var med i rummet, när de sprang ut ur rummet tre gånger hämtades både syrgas och bår...) Efter det hade jag nog velat ha lite mer sympati för det jag gått igenom, men fick inte riktigt så. Men jag är väl sån som person, att jag "behöver" det för en liten stund. Men hur som helst, så tycker jag att de är väldigt duktiga på det de gör! Jag fick oxå många ägg med enkeldos pergo, två stora och ett litet, men fick aldrig sexförbud. Skulle ha börjat med halvtablett nu egentligen. Vet inte i mitt fall om pergo har varit till hjälp, men det verkar för många vara ett riktigt bra piller Sorry, långt inlägg...
    Man säger ju inte så mycket till dem just för att som du skriver så är dem duktiga å man resperketerar ju dem för dem personer dem är å det gäller ju även oss patienter som kan vara nog så jobbiga ibland

    Dr L sa att hon vill inte att man ska ha mer än 3 äggblåsor eller om det var 4 st..

    Det är så mysigt med tvilllingar så det skulle inte göra något om man 2 på en gång
  • Trollmamma till 4
    Anna76 skrev 2009-08-28 21:33:08 följande:
    Åh, jag håller med dig Majjssan77: Jag skulle gärna ha tvillingar, även om många verkar tycka att det skulle vara "för mycket". Vi fick också sexförbud när vi hade 3 blåsor, men det var för att de troligtvis skulle släppa samtidigt. Då kan det t.o.m bli trillingar. Det skulle nog bli lite många, man har ju bara 2 händer... Om det är två stora och en mindre så släpper de inte samtidigt och då är det mindre risk att det blir flerfödslar.
    Det är jättemysigt med tvillingar men även enlingar oxå

    Skulle jag ha 3 äggblåsor så vill inte jag ha sexförbud..
    Kanske bara blir 1-2 som blir befrukatde.. Om man inte har lyckats på 2 år ens att bli gravid på ett ägg så varför skulle det bli fler befrukatde även om man skulle ha 3 äggblåsor?
    Visst chansen/risken finns ju men jag skulle absolut chansa
  • Trollmamma till 4

    m o e skrev 2009-08-30 17:15:47 följande:


    Majjssan77: Jag skulle inte chansa om läkaren ger sexförbud. Det finns ju anledningar till det. OM, och jag säger OM, det skulle bli trillingar så är det ingen lek. Varken att vara gravid med eller när de är nyfödda. Det är stora risker bara med en tvillinggraviditet och det finns ju anledningar till att läkarna är väldigt restriktiva med att sätta tillbaka två embryon vid ivf tex. Två ägg, fine. Men är det tre lika stora äggblåsor så skulle jag som sagt inte chansa. Att föda för tidigt (runt v 32 är vanligt med trillingar) och ligga länge på neonatalavdelning är nog inget man ska sträva efter. Blir det så av någon anledning så klarar man ju självklart det och får hoppas på det bästa, men jag tror det är dumdristigt att tänka "det händer inte oss".
    Absolut det har du rätt i men jag skulle vilja chansa men skulle inte våga för som du skriver så vet man aldrig om det blir 1,2,3 ägg som blir befruktade.
    "det händer inte oss" har jag aldrig tänkt å kommer aldrig göra, man ska aldrig ta något för givet.

    Men tvillingar skulle jag inte ha något emot Det är så mysigt
Svar på tråden Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 12:e tråden