• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • crazy hannah

    Japp nu har jag ställt in mig på att få träffa barnmorskan den 13:e men tror nog att jag istället för att stressa den med onda promenader m.m skall försöka att passa på att njuta va sommaren (den regnar ju dessvärre bort) och ta det lite lugnt.... Blir säkert nån variant av de båda då jag kommer bli galen av att ta det för lugnt...

    Tänkte på det där med att hon kände huvudet hon måste ju såklart ha menat att hon kände huvudet bakom hinnan eller någonting för hade hon kännt det riktiga huvudet så hade ju vattnet gått och jag vart öppen och det är jag juh inte Eller?

    Kram på er

  • Fru H 81
    crazyhannah skrev 2009-07-29 23:02:26 följande:
    Japp nu har jag ställt in mig på att få träffa barnmorskan den 13:e men tror nog att jag istället för att stressa den med onda promenader m.m skall försöka att passa på att njuta va sommaren (den regnar ju dessvärre bort) och ta det lite lugnt.... Blir säkert nån variant av de båda då jag kommer bli galen av att ta det för lugnt... Tänkte på det där med att hon kände huvudet hon måste ju såklart ha menat att hon kände huvudet bakom hinnan eller någonting för hade hon kännt det riktiga huvudet så hade ju vattnet gått och jag vart öppen och det är jag juh inte Eller?Kram på er
    Ojdå, låter inget skönt med onda promenader, nä då kanske det är bättre som du säger att försöka passa på att ta det lite lungt...
    Absolut, hon måste ha känt huvudet genom hinnan (hinnorna) och för att hon ska kunna ha känt huvudet så måste du varit öppen (gissningsvis drygt 2cm), det kan man också vara ett bra tag innan och vattnet behöver inte gå för det. Men det borde ju också betyda att tappen ändå inte var helt bakåtvriden, för då borde hon väl inte kommit åt...? ;)
  • crazy hannah

    Ja så måste det vara, att hon känt huvudet genom hinnorna... fasen vad dum jag var som gick en sådan promenad igår.. GAHH, har knappt kunnat sova och varje gång jag vänt mig i sängen så har det som knivar från ljumske upp till vaginan som strålat ut i höft och sätesmusklerna AJ AJ AJ Skall som tur är bara käka frukost och sen kna ja gå och lägga mig igen... HAde det vart sånt som gör ont inför förlossningen hade jag iaf känt att det är p.ga av en anledning jag ha ont men det här var verkligen korkat.. GRR

    Kram på er

  • Skrymplan
    Victorius skrev 2009-07-29 16:50:49 följande:
    Hinnsvepning är att BM eller läkaren tar fingret/fingrarna upp i tappen och sveper runt barnets huvud och drar i tappen. Det retar lite och kan sätta igång förlossningen. Jag fick göra min andra hinnsvepning idag och hon drog rätt så rejält för var svettig efteråt Hoppas nu på att det sätter igång, jag har ju inte över än, men har haft så mycket problem med tidiga förvärkar sedan v 25 och gått på medicin till v.35. trodde då att bebis skulle komma, men nu sitter jag här med massor med ont och får knappt någon sömn. Önskar verkligen jag kunde ta det lugnt och bara njuta av min sista graviditet, men det går inte när man har så ont, tyvärr. Så ni som mår bra, passa på att njuta!!! 
    samma för mig! jag fick först ligga inne i en vecka där i vecka 25, sen gå på bricanyl till vecka 35, så lite halvotippat är de att bebis inte kom som ett skott så fort jag slutade med medicinen, de trode läkaren att den skulle göra.
  • Victorius
    Skrymplan skrev 2009-07-30 09:34:52 följande:
    samma för mig! jag fick först ligga inne i en vecka där i vecka 25, sen gå på bricanyl till vecka 35, så lite halvotippat är de att bebis inte kom som ett skott så fort jag slutade med medicinen, de trode läkaren att den skulle göra.

    Ja, då är vi i samma sits! Läste någonstans att om man tar Bricanylen länge så kan SD bli ineffektiva...

    Men nu sitter jag här, har haft starka SD hela natten från och till, ännu mer slempropp har gått (hur mycket slempropp har jag denna gången???), blödit lite och hoppas att det snart kommer kännas ännu mer så jag verkligen vet att det är på G och att det inte avtar igen.


    8 dagar kvar till BF{#lang_emotions_heart}


    Saga född 000420, Anton född 020905, Arvid född 070726 & Vilda BF 090807 victoria.doula@hotmail.com
  • crazy hannah

    Här tror jag inte att jag sett röken av nån slemmis, om möjligtvis inte det är de små minayr flytningarna som är lite åt det gröna hållet som snor (men de har jag haft hela grviditeten). Men såg onte nån slemmis förra gången heller och han står ju här brevid mig så bebis blev det ju iaf...

    Känns hårt att gå över det antal dgr jag gick med min son... Han föddes som i tisdags morse och här sitter jag och fortfarande är tjock GRR
    På lördag är det bf men tror verkligen inte att jag får nån bebbe förren om två veckor åhh va segt det går....

    kram

  • Hanniz84

    blir igångsatt imorrn!
    hade inte hänt mkt där nere idag på undersökningen, men så nu tyckte läkaren inte att jag skulle gå över mer.

    nervöst!


    BF 22juli *Längtar*
  • Lilla Smilla

    Här är en till som börjar ge upp hoppet om en bebis... Har BF imorgon, men vi var inne på förlossningen redan i v 37+2, men då stannade värkarna av. BM sa då att jag var uppmjukad och att hon trodde att förlossningen skulle gå fort när den väl kom igång. Så här har man gått i över två veckor och trott att "Nu kommer bebisen när som helst!" Det tär otroligt mycket på psyket... Sonen kom i v 37+6 så man trodde ju (dumt nog) att den här bebisen också skulle komma tidigt.

    Har nog provat det mesta man kan prova på för att få ut bebisen, men inget hjälper. Ätit annanas, städat, använt fönsterputs, färdknäppat, vilat... Den vill inte ut helt enkelt! Jag brukar säga att jag städade ut sonen, men det funkar inte med den här lille krabaten.

  • Skrymplan

    Ja ni.. Jag har nu planerat in en LÅNG loppis dag på lördag, och då blir de ju en himmla massa gåendes så då kanske de kan sätta igång. Sen har jag bokat in saker så jag är RÅ upptagen både den 4aug och 12, och då lär det vell bli nån av de dagarna kanske.. bara för att jävlas lite =)

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...