• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • vickey

    Fru H 81 skrev 2009-07-31 10:08:45 följande:


    Välkommen! Märker du av något av hallonbladsteet och skräddarsittandet? Förstår din känsla av att det passat bra, känns som det kommer att sätta igång just när det inte passar särskilt bra... Kanske ska boka in ett biobesök så kanske vattnet går;)
    får ju starkare sd eller så inbillar jag mig bara av teet , mm bio besök eller nåt annat kanske är bra att boka in. vi har gäster precis hela tiden känns det som ,så man har ju och göra :). uppbokad till måndag nu i alla fall,dess värre har jag ingen ork till att angagera mig i gäster o middag o annat, så i dag ska jag bara dammsuga så får vi köpa hämt mat eller nåt ,har liksom ingen ork,men mannen min har lovat att ordna med middag för kvällen o för gästerna. nu är det ju 19+- dar kvar så vi får väl se ;) hoppas liten kommer tidigare, ska ev på spök kväll i morgon och rickard wolf ;) kanske kan sätta igång då? jag är ju lätt skrämd :D.

    längtar massor efter liten nu...
  • väntanstidernr1

    Hoppar oxå in här. Har iofs 10 dagar kvar till BF men ville bara fråga hur värkarna känns. Skitsvår fråga såklart, men har bara haft sd o ont i magen varenda kväll. Undrar verkligen hur det känns när det blir värkar som sätter igång! Nån som kan beskriva?

  • Victorius

    Har i natt inte haft en enda SD för första gången på veckor!!! Men slemmisen går fortfarande, helt sjukt mycket slempropp denna gången, känns som fler dl Så någonting händer väl där nere...
    Haft några få SD idag, men inget märkvärdigt. Mannen tror det kommer sätta igång inatt, denna natten kanske var lugnet före stormen. Kroppen kanske behövde vila upp sig en natt för att orka? Vem vet, vi får se

    Jag har varit med alla tre ungar på stan idag och promenerat, mysigt!!! Nu ska jag sy utsvängda grejor till dotterns byxor och våffla hår och sminka 70-tals sminkning, hon ska på 70-tals kalas!

    Hoppas vi snart börjar föda allihopa!!!


    Saga född 000420, Anton född 020905, Arvid född 070726 & Vilda BF 090807 victoria.doula@hotmail.com
  • Anjiiiz

    Hello! Har bf idag, men är alldeles för lugnt för att de ska hända något. Köpte hallonbladste idag o testa de, skräddare har jag aldrig hört talas om men det ska jag testa...även att jag inte gått över tiden så vill jag att det ska hända nuuuu! Jag var inställd på att ha igår, alltså dagen innan bf. Suck för denna eviga väntan.....

  • SVE
    Hanniz84 skrev 2009-07-31 13:20:11 följande:
    ingen aning faktikst... berodde lite på om jag hade mognat ngt lr inte..men han prata om nån slang m nåt man satte in, som skulle sitta typ 6tim,för att man ska öppna sej...spännande värre,., känner att jag är helt oläst om sånt här.. trots att jag läste broschyren flera gånger igår, aja, får lita på att dom vet va dom gör hoppas på o ha en liten tjejja hemma nästa gång jag skriver här..o hoppas att det ploppat ut lite fler bebisar
    Det är som en ballong i slangen som dom blåser upp när dom fört in den som ska trycka på livmodermunnen och på så sätt ska det hela starta :p
    Lycka till :)
  • Småländskan

    Hej alla! Jag väntar med... men får nog vänta länge till.... BF 22 aug och inga känningar, dessutom har mamma gått över tiden 10 dagar två av tre gånger... Blev nyfiken på detta hallonbladste! Var köper man det och hur påverkar det förloppet?!

  • Lina Milis

    Jag köpte det på Life hälsokost. Började dricka i söndags, då lossnade det första av slemproppen. Sen har jag haft sammandragningar resten av veckan men än så länge ingen bebis. Första BF idag men det enligt ul är om 13 dagar.

  • Lilla Smilla

    Nä, precis. Här har det vräkt ner större delen av dagen. Lånade dock mor och fars löpband, gick kanske sammanlagt 10 minuter, sen hade jag för ont för att fortsätta. Inge kul med foglossning, då kan man ju inte utföra flera av "få-ut-bebis-tipsen". Å andra sidan är jag tveksam till om nåt av dem funkar alls, men det är ju värt ett försök. Kanske skulle ta en sväng till Life och köpa hallonbladste imorgon...?

    Fru H 81 skrev 2009-07-31 12:22:28 följande:


    Hi hi, förstår att det inte känns så lockande att gå ut i detta väder, det fullständigt vräker ner här...;) Vi får väl våra bebisar när sommarvärmen har kommit tillbaka...
  • Fru H 81

    Hanniz84: Förstår dig, lite svårt att ta in en sån stor grej trots att man läst det flera gånger. Helt rätt att förlita sig på vad de gör.

    vickey: Hi hi, ja, det är nästan som i barnfilmerna, det fungerar bara om man tror på det:) Låter jobbigt med en massa gäster varje dag, kan de inte låta dig vara ifred nu på slutet;)

    väntanstidernr1: Jag skulle beskriva att värkarna känns som MYCKET onda sammandragningar och förvärkar som onda sammandragningar. Vanligt är att man måste andas igenom värken, det skiljer ofta värken från förvärken. Smärtan trappas upp för att göra som ondast på toppen av värken och sen gör det mindre ont för att helt återgå till det normala i samband med att även sammandragningen släpper. Effektiva värkar (då det händer något med öppningen/tappen) ska enligt bm hålla i sig i 60-90sekunder. Du klockar en värk från det att den startar till dess att nästa startar.

    Victorius: Ja, det låter ju verkligen som lugnet före stormen. Det håller vi tummarna för:)

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...