• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • blinkalilla
    nurse skrev 2009-08-03 18:17:27 följande:
    Träffade min BM idag. Vi pratade bla om bröstmjölk och då sa hon att jag inte fick dra i bröstvårtorna förrän efter v.37 eftersom det kan starta förlossningen :ODet är säkert någon här som redan skrivit det som tips, men för er andra som inte hört det och vill få igång det hela, värt några försök?!
    Jag försöker dra i mina bröstvårtor varje dag men det enda som händer är att det kommer ut lite vätska ut dem...
  • nurse

    blinkalilla: ja det är samma för mig, det var så vi kom in på samtalsämnet...

  • SVE

    Jag har en till fråga om hallonbladste. Skulle barnmorskan rekomendera det eller tar man det i smyg :D Ni förstår hur jag menar :D

  • Annahoj89

    "barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35"

    Så ja antar att du inte behöver smyga för din bm :)

  • tosalisa

    ortagubben.jetshop.se/ Här finns hallonbladste o beställa. Beställde där med gossen o gick inte över i alla fall

    Du behöver nog inte smyga med att dricka det förresten. Det är bara vanliga hallonblad. De innehåller Oxytocin. Hittade denna beskrivning:

    "Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35."

  • Hanniz84

    Nu har vi fått vår lilla flicka

    kl 8.26 i lördags kom hon äntligen ut, efter några helvetes timmar.. phu!

    50cm, 3290g o alla fingrar o tår


    BF 22juli *Längtar*
  • nahna87
    Hanniz84 skrev 2009-08-03 21:02:19 följande:
    Nu har vi fått vår lilla flicka kl 8.26 i lördags kom hon äntligen ut, efter några helvetes timmar.. phu! 50cm, 3290g o alla fingrar o tår
    Stort grattis till er! ;D
  • Glimmie
    Hanniz84 skrev 2009-08-03 21:02:19 följande:
    Nu har vi fått vår lilla flicka kl 8.26 i lördags kom hon äntligen ut, efter några helvetes timmar.. phu!50cm, 3290g o alla fingrar o tår
    Åh grattis! vad underbart det måste vara! Visst blev du igångsatt? hur kommer det sig att du blev igångsatt så pass "tidigt" om du tycker det är ok att jag frågar?
  • Hanniz84
    Glimmie skrev 2009-08-03 21:14:15 följande:
    Åh grattis! vad underbart det måste vara! Visst blev du igångsatt? hur kommer det sig att du blev igångsatt så pass "tidigt" om du tycker det är ok att jag frågar?
    tack tack!

    jo, blev igångsatt. BF+10... pga mitt höga blodtryck.. skulle eg blitt igångsatt tidigare efter BF, men eftersom lilla damen inte hade planer på att komma ut , o jag vet helt omogen så sköt man på det en vecka, för att ge det en chans att mogna men
    hon hade inga större planer på att komma ut i fredags heller, vilket gjorde det hela till en ganska jobbig förlossning faktikst..{#lang_emotions_undecided}

    så jag hoppas ni som väntar, att era bebisar vill komma av sej själva
    nahna87 skrev 2009-08-03 21:11:22 följande:
    Stort grattis till er! ;D
    Tack!
    BF 22juli *Längtar*
Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...