• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • Fru H 81
    Victorius skrev 2009-08-02 22:28:49 följande:
    Ja, det var ju tydligen lugnet före stormen!!! Tänk vad min man hade rätt...Igår, den 1/8 kl.02.36, så föddes nämligen våran otroligt fina dotter Vilda! Hon vägde 4005g och var 52cm lång, 35 i huvudomfång. Hon kom 6 dagar innan BF.Jag kommer skriva en mer utförlig förlossningsberättelse snart på min pres och blogg. Men här kommer det en kortfattad under tiden Första värken kom kl.23.48 den 31/7 och vi var inne på förlossningen kl.00.30. Var då öppen 3-4cm.Tog ett skönt bad med lavendel och värkarna blev starkare. Kom upp ur badet kl.02.10 och bm undersökte mig kl.02.15, jag var då 5-6 cm öppen. Kl.02.25 var jag fullt öppen och började krysta. Jag kände hur hon borrade ner huvudet och hur hon roterade i mig. Kl.02.36 föddes hon och jag fick själv ta ut och emot henne!!! Det var såååå häftigt!Jag är så otroligt lycklig. Hon är helt underbar, med mycket mörkt hår och riktiga hamster-kinder!Vi åke hem idag efter lunch och jag har precis tittat på förlossningsfilmen (vi filmade nästan hela tiden) och jag är så lycklig över att jag fått uppleva en sådan fantastisk drömförlossning.
    Stort grattis till er!! Låter även som rena drömförlossningen, guud så fort det gick:)
    Vilda är föresten ett jättefint namn, det har vi också som en av våra favvonamn (om det blir en tjej), fast vi kanske väljer att stava med W...
    Sicken tur att ni åkte in så snabbt!! Det är ju inte det man räknar med precis, men du som har flerfaldig erfarenhet, har det gått snabbare och snabbare för varje gång? 
  • Lilla Smilla

    Victorius: Grattis! Vilken himla tur att ni åkte in med en gång!

    Idag har jag gått i affärer och inhandlat te med hallonblad, kanel, ingefära och allt vad det var i det där. Inget renodlat hallonbladste för det hade de inte i någon av de två Life-butiker jag var inne i. De sa dessutom att de inte kunde beställa hem nåt sånt heller. Vad är det för te ni köpt, ni som handlat på Life?

    Vill verkligen att det sätter igång nu, för jag är så nere. Jag har haft mycket ont på senaste, förvärkar och sammandragningar, vilket har gjort att jag trott att det ska komma igång närsomhelst. Idag känner jag ingenting av det, däremot är foglossningen värre idag. Dessutom får man sms och telefonsamtal varje dag och folk frågar när man träffar på dem "har du inte fått än?!" Ibland känner jag bara för att skrika "JAG hör av mig när det hänt nåt, tills dess, låt mig va!" och så vill jag låsa in mig i ett rum och bara dra ut telejacket... Men då skulle de väl ringa på istället. *suck* Är inte meningen att dra ner er andra, jag ville bara beklaga mig lite. Kram på er, flickor.

  • crazy hannah

    Känner precis som du... DRA ÅT HELVETE MED FRÅGVISA MÄNNISKOR =) Här har de slutat att ringa för de har förstått att jag inte vill

    har hänt att ja svarat, nämen oj det glömde jag jag fick barn för tre veckor sedan NE VA FAN TROR DU????

    min omgiving hatar mig just nu men what the hell inte så konstigt att man blir sur och grinig, och framförallt ledsen,....

    men men snart är det vår tur man kan ju inte vara gravid för evigt...

    Kram


    Inom mig lever en mager kvinna som desperat vill komma ut. Jag brukar tysta ner henne med kakor.
  • Lilla Smilla

    Precis, OM något hänt så borde jag hört av mig, liksom. Men det börjar gå så långt att jag inte vill ringa nån från min mobil heller, för då kommer de tro att nåt hänt. Dessutom börjar jag smsen ofta med "Nej, ingen bebis än." Mna känner sig stressad och pressad. Varför ska man känna så för? Är du säker på att man inte kan vara gravid för evigt? För det känns verkligen så!


    crazyhannah skrev 2009-08-03 16:13:42 följande:
    Känner precis som du... DRA ÅT HELVETE MED FRÅGVISA MÄNNISKOR =) Här har de slutat att ringa för de har förstått att jag inte vill har hänt att ja svarat, nämen oj det glömde jag jag fick barn för tre veckor sedan NE VA FAN TROR DU???? min omgiving hatar mig just nu men what the hell inte så konstigt att man blir sur och grinig, och framförallt ledsen,.... men men snart är det vår tur man kan ju inte vara gravid för evigt... Kram
  • vickey

    håller med er flickor. man hör av sig om det är så att lill*n dyker upp . är också jätte trött på att folk ringer o frågar stup i kvarten, smsar och man svarar nej ingen liten än precis som ni säger,vad tror dem? att man ska hålla det hemligt när liten kommit till världen,har dock god lust nu ;). känns verkligen som en evighet tills liten kommer nu...

    kran på er.

  • Anjiiiz

    Jag är lika otrevlig jag, folk frågar om jag inte fått än, då svarar jag att det har jag men lämnade kvar ungen på bb. Folk blir sura då, men va fan, jag orkar inte längre, varje dag är en plåga, sammandragningar som bara stannar...SUCK!

  • Lilla Smilla

    Så har jag med! Startade tom en tråd om det för en stund sen! Orkar inte ha halvont hela dagarna!


    Anjiiiz skrev 2009-08-03 16:41:56 följande:
    Jag är lika otrevlig jag, folk frågar om jag inte fått än, då svarar jag att det har jag men lämnade kvar ungen på bb. Folk blir sura då, men va fan, jag orkar inte längre, varje dag är en plåga, sammandragningar som bara stannar...SUCK!
  • Fru H 81
    Lilla Smilla skrev 2009-08-03 15:42:26 följande:
    Victorius: Grattis! Vilken himla tur att ni åkte in med en gång! Idag har jag gått i affärer och inhandlat te med hallonblad, kanel, ingefära och allt vad det var i det där. Inget renodlat hallonbladste för det hade de inte i någon av de två Life-butiker jag var inne i. De sa dessutom att de inte kunde beställa hem nåt sånt heller. Vad är det för te ni köpt, ni som handlat på Life? Vill verkligen att det sätter igång nu, för jag är så nere. Jag har haft mycket ont på senaste, förvärkar och sammandragningar, vilket har gjort att jag trott att det ska komma igång närsomhelst. Idag känner jag ingenting av det, däremot är foglossningen värre idag. Dessutom får man sms och telefonsamtal varje dag och folk frågar när man träffar på dem "har du inte fått än?!" Ibland känner jag bara för att skrika "JAG hör av mig när det hänt nåt, tills dess, låt mig va!" och så vill jag låsa in mig i ett rum och bara dra ut telejacket... Men då skulle de väl ringa på istället. *suck* Är inte meningen att dra ner er andra, jag ville bara beklaga mig lite. Kram på er, flickor.
    Det är renodlat hallonbladste som jag har köpt från Life, men nu när jag skulle köpa mer fast på ett annat ställe så upptäckte jag dock att det inte var alla Life-butiker som hade detta:( Knepigt, särskilt med tanke på vilken baby-boom som det verkar vara...
    Ja, suck, det är helt sjukt, särskilt när nära släkt frågar, där vi har sagt att vi självklart kommer att höra av oss när bebisen är ute! Jag undrar även varför vissa frågade en månad innan om det har hänt något?! Sen så har vi dem som gärna vill att vi hör av oss när vi är på väg in! Hallå!! Vi har lite annat att tänka på då! Eller tror dem på fullaste allvar att man sitter i bilen på väg in med täta värkar och tänker "just det, vilka var det som vi skulle ringa nu...". Du har all rätt att beklaga dig.

    Tycker att fler och fler för föräldrargruppen har fött nu också och inte så små barn nu heller, stressad? Jag? Nej... ;)
  • blinkalilla

    Min faster kom från sin semester igår och min man var och hämtade henne på flygplatsen. eftersom jag inte var med trodde hon att jag hade fött så hon hade insisterat på att min man skulle köra henne hem till oss först för att kolla ifall vi ljuger eller inte.
    Samma sak gäller med släktingar och familj som bor utomlands eller någon annan stad.
    De ringer och ber att få se min mage på webcamen på msn, så nu har vi börjat ljuga om att vår webcam har gått sönder och har fått vara ifred ett tag.
    Och tack vare nummerpresentatören på telefon kan vi se vem som ringer och svarar ifall vi har lust eller inte.

  • nurse

    Träffade min BM idag. Vi pratade bla om bröstmjölk och då sa hon att jag inte fick dra i bröstvårtorna förrän efter v.37 eftersom det kan starta förlossningen :O
    Det är säkert någon här som redan skrivit det som tips, men för er andra som inte hört det och vill få igång det hela, värt några försök?!

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...