• Angelica 3 barn

    Aspergers tråden nr 2

    Eftersom den gamla tråden är avstängd startar jag en ny tråd där vi kan fortsätta diskutera o ventilera oss.


    Gamla o nya medlemmar är välkomna!
  • Svar på tråden Aspergers tråden nr 2
  • Angelica 3 barn

    Kan börja med o berätta att min son är snart 11 år, fick diagnosen AS för snart ett år sedan.


    Nu till hösten har han börjat ny skola där de har bara AS elever.
    Funkar mycket bättre men det tar sin lilla tid för honom att komma in i allt.
    Vardagen går upp o ner.
    Just nu har han en period när han är ganska sur o tvär hela tiden, väldigt jobbigt för alla även honom själv tror jag.
    Han är en god kille med glimten i ögat,har rolig humor o  väldigt mån om sina systrar när det passar .
    Det var lite kortfattat om hur vi har det just nu.
  • Loon

    Angelica: Hoppas ni haft en bra helg! Denna gången L var hos oss funkade allt jättebra (men några få undantag bara..).

    (För de som inte vet: jag har en bonusdotter på 9 år som i vintras fick diagnosen AS. Hon går i vanlig klass på vanlig skola o har ingen assistent. Det funkar så där... Det blir en del bråk med andra barn i skolan och hon har på senare tid blivit mer aggresiv i bland och slagits och t.o.m bitit en kompis i skolan)

    Så himla skönt efter förra gången som var helt kaosartad... Det är sån himla skillnad från när hon mår bra o inte... Hon var inte varit på sin lillebror alls, så skönt!

    Blev lite tokigt hos farmor i går bara. Hon ledsnade o ville hem. Men som många AS-barn har hon ju inte koll på vad som är rimligt och ok att säga, o vad som inte är det. Så hon börjarde gråta o skrika att hon ville hem. Sa till farmor att det inte var roligt hos henne och hon undrade varför vi skulle vara där så länge (ca 3 tim, vi åt middag där). O det gick inte att förklara att vi skulle stanna en stund till och ha det mysigt. Tvär-ledsen o arg. O det började med att hon var ut-tråkad och ville hem. Sen fick hon mindre efterätt än lillebror för att hon hade ätit så lite mat. Hon var så otrevlig och sa så mycket taskigt till oss o farmor. Man blir ledsen då, fast vi vet att när hon lugnt ner sig menar hon inte allt hon säger när hon är upprörd...

    Jaja, det gick ju snabbt över i allafall, och kvällen blev lugn och mysig.

    Hoppas ni andra har det bra! Och extra kramar till de som kämpar med resurser och annat för att få livet för barnen o familjerna att funka bättre!

    L:s föräldrar ska på elevvårdsmöte på måndag och har fixat så en personal från kommunen + en från BUP ska närvara. Får se vart det leder...

  • Angelica 3 barn

    Helgen var bra vad jag har hört, har bara mina två äldsta varannan vecka.
    Nu är det mamma vecka.

    Måste säga att jag tycker att det är jätte kul av dig att du bryr dig så mycket om ditt bonusbarn. Min sambo är också väldigt engagerad o följer med på möten o ska följa med på grundutbildningen i As.
    Känns bra att han är intresserad o vill hänga med i vad som händer o sker.

    Känner igen frustrationen när man är bortbjuden o det inte passar.
    Sist mamma bjöd på middag grät A o ville hem, man tycker synd om honom då men jag försökt förklara att ibland får man stå ut lite, mormor vill ju träffa sina barnbarn o kunna bjuda på mat.
    Ordnade sig ganska bra tillslut men han var missnöjd hela vistelsen.
    Min A kan också säga lite vad han tänker högt o blir inte alltid så uppskattat blir för ärligt ibland.

    Hur gick det med evk mötet i måndags ?
    Nyfiken!

    Kram

  • Loon

    Angelica: Hoppas ni får en skön vecka nu då!

    För mig är det självklart att intressera mig, vi lever ju ihop och hon är mitt barns syster. I bland är det tungt förstås, och vissa bitar överlämnas till föräldrarna att styra med, men allt som oftas är jag med på diskussioner, möten på BUP osv när jag kan (och får, ibland är det ju bara för bio-föräldrarna, o det är bra att bara de träffas i bland också).

    Mötet är nästa måndag (den 28 sep), och sen är det ett möte på habiliteringen måndagen efter angående hur vi ska få bukt med hennes ökade aggresivitet. Mötet i skolan nästa måndag ska jag inte på, i skolan är det bara föräldrarna. O mötet på HAB missar jag för jag kan inte missa studierna den dagen. Men jag återkommer förstås med info. Hoppas det blir bra möten som kan hjälpa båda L och oss vuxna!

    Ha det fint! O hoppas fler hitta hit till nya tråden!

  • Angelica 3 barn

    I dag var det fika på skolan o det var sååå kul att få en bild av de andra barnen i klassen o även träffa de andra föräldrarna.
    Var en väldig blandning bland barnen kan jag lova så roligt o häftigt
    Någon pratade heeela tiden, någon tyckte inte alls om detta med fika o massa föräldrar i vägen, en var grym på att vika figurer av papper osv, var riktigt kul att få en bild av alla o nu har man ett ansikte på de i sonens klass.
    Jag kände mig så glad när jag gick därifrån, var inte allt för vanligt förr i vanliga skolan att man gick ifrån med ett leende för oftast fick jag bara prestations ångest över att alla skulle vara så duktiga o då gärna på sport. Var inte ett enda samtal om sport under denna timme . Däremot Wii prat hi,hi.
    A har sparat ihop till en belöning så på tisdag ska han ner på stan med en lärare o få köpa en serietidning, han är så glad.
    De även hjälpt A med o sätta upp lite mål om hur han ska bete sig när han blir så där sur. Såg bra ut o jag frågade A om det på vägen hem o han tyckte att det var bra system. Han tyckte att det funkade bra, han kunde välja att gå därifrån, prata med vuxen, visa rött kort det röda kortet gillade han inte o de skulle visst skippa det.
    Nu är han ledig tor o fred för de har studiedag o jag tror det blir bra med en lång helg för honom.

  • Jerker

    Hittat hit ,och hakar gärna på .Det verkar som att det går hyfsat för L i högstadieskolan han nu har börjat i .Lotsen tycks anpassa saker och ting så bra som går efter hans behov och förmåga.Den största utmaningen blir väl att få honom intresserad och motiverad.
    Men för tillfället ligger grabbarna i influensa eller nåt här hemma ,så det är förkylt värre.Lagom när alla de andra tillfrisknat så däckar väl jag misstänker jag.
    kaoset här hemma får jag däremot ingen rätsida på.stöket och röran har växt oss över huvudet och nu reder jag inte ut det själv längre .Suck !

  • Angelica 3 barn

    Jerker:
    Å, fy vad jobbigt det är när det är massa sjukt hemma.
    Vet exakt känslan av att allt växer hemma o man servar o har ingen kraft till tex vika berget av tvätt osv.
    Influensan låter inte roligt, hoppas du klarar dig men man brukar börja slappna av när alla andra tillfrisknar o då blir man sjuk själv.
    Kul att sonen anpassat sig i nya skolan.
    Min son har hela tiden sagt att han trivs i nya skolan men jag börjar se mer o mer att han trivs på riktigt o att han börjar bli trygg med allt det nya.

  • Jerker

    Jo du Det där vikberget ja.......har ju jämt göra att hålla undan i köket och städa toalettena så det inte växer och frodas en massa där. Idag ska minstingen till tandläkaren. Han har fått en ful varböld högt upp på tandköttet .den tycks inte vilja ge med sig av sig skälv så vi måste be om pensilin åt honom .det började som små förkylningsblåsor och sen har det blivit bakterier i de .han har väl inte kunnat låta bli att pilla med fingrarna där förstås.

  • sannapanna76

    Hej!

    Lägger till tråden i favoriter. Tack Angelica för inbjudan!

  • snusmumrik531

    Igår slängde skolan fram papper för mig om "riktigt anpassad skolgång" för min son. Han skall endast läsa sv, eng, och matte. Han skall vara ensam med en spec pedagog utan klasskamrater.

    Skolan säger att dem måste göra detta innan vi kan söka resurs klass, för att det skall vara uteslutet att han inte kan gå i vanlig klass.

    Ursch, känns inte bra!

Svar på tråden Aspergers tråden nr 2