• Little Ms Chatterbox

    Stora Omegatråden, för alla!

    Här kan vi samlas och diskutera runt omega 3 och 6. Både ni som äter det själva eller ger era barn av olika anledningar

    Det här är den 6:e på tråden om Omega. Oljan som bland annat har fått barn att sova bättre, bli gladare, bättre koncentration, bättre aptit, jämnare humör, utläkta eksem, försvunnen hyperaktivitet och mycket annat.
    Här skriver även vi även om hur vi vuxna upplever effekten av Omega. Mjukare leder, bättre humör, mer ork med "monsterungar" PMS, koncentrationen, bättre minne, mm, mm...

    Här kan du hitta lite tips om vad man kan göra för att få barnet att lättare ta sin omega, för en del barn gillar inte smaken.
    Vilka smaker och om man bör välja kapslar eller flytande.
    Var du kan köpa Omega någonstans.
    Vad de olika oljorna är för något. Omega-3, -6, -7 & -9
    Omega vid graviditet och amning

    Den första tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-278/m33539036.html
    Den andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m36210758.html
    Den tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39439172.html
    Den fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m42829983.html
    Den femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m45208352.html


    För guds skull mänska! Du äter väl Omega!
  • Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!
  • Salt Groda

    Jag gav min 11-månaders eskimo kids för första gången igår kväll. Han kräktes som en liten gris efter en liten stund. Vet inte om det berodde på omegan eller om han hade smaskat i sig lite för mycket clementin.. Har någon annans barn kräkts av eskimo kids?
    Sen undrar jag hur ni ger det till era små. Kan man blanda ut det i maten eller något? Jag gav det på en sked bara, efter middagen. Men det kändes som så mycket att mata in 5 ml med sked liksom. Han dricker inte välling, så kan inte blanda det i flaska.
    Jag hoppas såååå att omega 3 ska kunna hjälpa oss med sömnen här. Hur länge brukar det dröja innan man ser resultat?

  • Little Ms Chatterbox
    Salt Groda skrev 2009-11-20 12:20:07 följande:
    Jag gav min 11-månaders eskimo kids för första gången igår kväll. Han kräktes som en liten gris efter en liten stund. Vet inte om det berodde på omegan eller om han hade smaskat i sig lite för mycket clementin.. Har någon annans barn kräkts av eskimo kids? Sen undrar jag hur ni ger det till era små. Kan man blanda ut det i maten eller något? Jag gav det på en sked bara, efter middagen. Men det kändes som så mycket att mata in 5 ml med sked liksom. Han dricker inte välling, så kan inte blanda det i flaska. Jag hoppas såååå att omega 3 ska kunna hjälpa oss med sömnen här. Hur länge brukar det dröja innan man ser resultat?
    imsel skrev 2009-11-18 23:04:33 följande:
    Har läst lite men orkar mig inte igenom hela tråden/trådarna Kan man ge en 7månaders omega3..eller nån annan siffra Min son är väldigt aktiv, lite av en high-need-baby, det kanske ni vet lite om i tråden? Skulle vara otroligt skönt om han kunde lugna ner sig en smula, och kanske sova lite bättre. Just nu är han väldigt svår att söva om på nätterna, ofta är han vaken, och vaknar han är han vaken minst 1½ timma. Omöjligt att få honom att somna innan. Fast det kan bero på att jag nyss börjat med medicin (jag ammar). Nån som vill hjälpa?
    Jag svarar er båda i samma, hoppas det är ok?

    Eskimo kids har bla D-vitamin med i och om man ger D-droppar så skulle det kunna bli en överdosering så de måste skriva på flaskan att det är rekomenderat från 1 år. Antingen kan man ge mindre av Eskimo kids och fortsätta att ge D-droppan eller så minska lite på D-dropparna, tex några ggr/v eller bara någon droppe. Kolla själv på flaskan och räkna ut hur mycket det blir för jag är en fåne med siffror .

    När jag gav mina barn Eskomo kids så delade jag upp det, det är ren olja, 100%, det kan bli mycket med 5 ml. Skulle inte ens jag klara av men jag är lite kräsmagad
    De fick morgon och kväll. Så dela upp det och se om barnet fortsätter att spy av det. Och det går bra att blanda i mat. Men tänk på att inte spä ut det för mycket för då är det inte säkert barnet får i sig allt.
    Några av mina barn får Omega från kapsel som jag klämmer ut på sked och sen häller på lite yoghurt. När de krånglar så har jag en liten figur från ett Kinderägg som jag håller på skeden så den "ger".

    Min äldsta dotter hade nattskräck (vaknade på natten och skrek rätt ut och var okontaktbar i ca 2 timmar varje natt.) Det blev "botat" första gången jag gav Omega-3, alltså enbart Omega-3. Men hennes annars struliga sömn blev inte bättre förrän jag började med Omega med kombinerat Omega-3 och Omega-6. Då kom den bättre sömnen efter några veckor men det hade märks tidigare, bara efter några dagar var det förbättring. Hon har väldiga fasoner för sig på nätterna om jag inte ger henne Omega, jag ska sitta med henne i famnen, får inte lägga mig ner , pappan får inte ligga bredvid heller. Jag ska inte ha täcke på mig och hundra andra diktatorfasoner.

    Om jag missat att svara på något så är det bara att fråga igen eller om det är något annat som ni undrar över. Jag är ingen expert eller utblidad i området men är väldigt glad att jag hittade de här preparaten Omega.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Dalkulla74

    Hej i tråden .
    Jag ville bara berätta att vi börjat ge Martin Eskimo kids igen efter uppehåll ett par månader för svininfluensan. Nu har han visserligen bara fått första dosen av vaccinet men vi upptar eskimoandet ändå då han är sämre i eksemen nu och har svårt att koppla av på kvällen när han ska sova. Vi är bara på dag 2 än så länge men tyckte mig känna att hans superlena hy som han får av tillskottet redan började komma tillbaka på kinderna . Ska bli lite spännande att se om nattningen blir lugnare och framför allt kortare nu inom kort eller om denna orolighet bara beror på att han är i någon utvecklingsfas så att det kanske ebbar ut av sig själv om nån vecka.

  • Bobbylina

    Hej! ville bara berätta hur det går för oss, sömnen har inte blivit något bättre ännu, men har precis börjat ge eskimo på kvällen istället för fritt flyt på morgonen så det får vi se om det syns något resultat om några dar kanske... men däremot så märker man stor skillnad på sonens hy,han va supertorr om kinderna samt hade torrfläckar över hela kroppen men de är helt borta nu! och jag tycker även att hans hår känns tjockare och glansigare! så nu håller jag tummarna för sömnen ska bli bättre oxå! =)

  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-11-22 10:56:48 följande:
    Hej! ville bara berätta hur det går för oss, sömnen har inte blivit något bättre ännu, men har precis börjat ge eskimo på kvällen istället för fritt flyt på morgonen så det får vi se om det syns något resultat om några dar kanske... men däremot så märker man stor skillnad på sonens hy,han va supertorr om kinderna samt hade torrfläckar över hela kroppen men de är helt borta nu! och jag tycker även att hans hår känns tjockare och glansigare! så nu håller jag tummarna för sömnen ska bli bättre oxå! =)
    Hoppas det!
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Bobbylina

    Har köpt Mor-Epa mini junior idag, men hur mycket ska jag ge? ska jag ge en kapsel på morgon och en på kvällen eller båda på kvällen eller räcker det att ge en kapsel om dagen när han är så liten? (13mån)

  • SWE Maria

    Hej på er,
    fick precis reda på att min kusin har fått diagnosen ADD. Han är nybliven förälder och jag vill så gärna hjälpa honom. Han sover inte alls på nätterna, bråkar mkt med mamman till bebisen och mår dåligt psykiskt.
    Vet inte alls om han medicinerar på annat vis, men tänkte köpa med mig EYEQ till honom om jag får tillfälle att åka dit.
    Kan någon tipsa om en någon sida med info om dom goda effekterna på just eyeQ och ADD, som jag kanske kan printa ut och ge honom?
    Tack tack så länge!

  • olandstoken

    smakar man oljan om man blandar ut det i maten? har en snart 8 mån kille.

  • Salt Groda

    Jag tycker att min son luktar illa i munnen sen vi började med omegan.. Är det någon annan som har märkt nåt liknande? Inte så skoj att ha fiskandedräkt ju! Vi har eskimo kids, kanske finns någon annan sort som inte ger dålig andedräkt?

  • velmajan

    Råkade se denna tråd och blev lite nyfiken, eftersom sexåringen här hemma under några veckors tid har hållit oss andra vakna minst 2 timmar varje natt och då vägrat sova. Tidigare har det varit nattskräck av och till i perioder, men det har varit rena barnleken jämfört med sista veckorna. Har nog aldrig sett sexåringen så arg som dessa nätter! Efter ett antal vaknätter så har inte ens eget tålamod varit speciellet stort heller - så jag kan erskänna att man varit nästan desperat! Efter att läst denna tråd så började vi med MorEPA kapslar för tre dagar sedan. Andra natten var ett rent mirakel - sexåringen sov HELA natten och så även nu i natt! Känns nästan för bra för att vara sant - men jag kommer att fortsätta truga i barnet oljan (vi klipper sönder kapslarna) - för jag törs nog inte sluta med dem

Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!