• Little Ms Chatterbox

    Stora Omegatråden, för alla!

    Här kan vi samlas och diskutera runt omega 3 och 6. Både ni som äter det själva eller ger era barn av olika anledningar

    Det här är den 6:e på tråden om Omega. Oljan som bland annat har fått barn att sova bättre, bli gladare, bättre koncentration, bättre aptit, jämnare humör, utläkta eksem, försvunnen hyperaktivitet och mycket annat.
    Här skriver även vi även om hur vi vuxna upplever effekten av Omega. Mjukare leder, bättre humör, mer ork med "monsterungar" PMS, koncentrationen, bättre minne, mm, mm...

    Här kan du hitta lite tips om vad man kan göra för att få barnet att lättare ta sin omega, för en del barn gillar inte smaken.
    Vilka smaker och om man bör välja kapslar eller flytande.
    Var du kan köpa Omega någonstans.
    Vad de olika oljorna är för något. Omega-3, -6, -7 & -9
    Omega vid graviditet och amning

    Den första tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-278/m33539036.html
    Den andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m36210758.html
    Den tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39439172.html
    Den fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m42829983.html
    Den femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m45208352.html


    För guds skull mänska! Du äter väl Omega!
  • Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!
  • Little Ms Chatterbox

    Hej alla! Jag har haft datastrul sen nästan 2 veckor tillbaka så jag har lite att läsa ikapp.


    Bobbylina skrev 2009-11-28 16:54:54 följande:
    Har köpt Mor-Epa mini junior idag, men hur mycket ska jag ge? ska jag ge en kapsel på morgon och en på kvällen eller båda på kvällen eller räcker det att ge en kapsel om dagen när han är så liten? (13mån)
    Jag har läst någonstans, men kommer inte ihåg var. Men små barn behöver mer Omega i jämnfört med vuxna eftersom deras hjärnor utvecklas så mycket. Ja, det stod mycket bättre förklarat men hoppas du förstår vad jag menar. Om du börjar med 2 kapslar om dagen och sen går ner till 1 och fortfarande har samma effekt så kan du ju ligga kvar på den dosen. Eller tvärt om, börja med 1 kapsel och om du tycker det räcker kan du ju stanna där. Eller ge 2 varannan, var 3:e dag.
    Jag har personlig kontakt med företaget som marknadsför Mor-EPA mini junior i Sverige ochj min kontakt där skrev till mig att jag kunde ge 3 kapslar om dagen till mina små (2 & 3 år gamla) utan att det skulle bli någon överkonsumtion.
    SWE Maria skrev 2009-12-01 08:45:26 följande:
    Hej på er, fick precis reda på att min kusin har fått diagnosen ADD. Han är nybliven förälder och jag vill så gärna hjälpa honom. Han sover inte alls på nätterna, bråkar mkt med mamman till bebisen och mår dåligt psykiskt. Vet inte alls om han medicinerar på annat vis, men tänkte köpa med mig EYEQ till honom om jag får tillfälle att åka dit. Kan någon tipsa om en någon sida med info om dom goda effekterna på just eyeQ och ADD, som jag kanske kan printa ut och ge honom? Tack tack så länge!
    Jag har nog inget i huvudet som jag kan komma på men det står bra info på Eye Qs hemsida, men tror det är på engelska. Apoteket har börjat sälja Eye Q nu så det kanske finns någon info där?
    Det finns en läkare som heter Björn Gillberg som har forskat mycket om Omega. Han har skrivit flera böcker om ADHD (ADD) och andra NPF-diagnoser. Googla honom så kanske du hittar något. Jag är lite seg just nu och har lite annat att göra men kan försöka hitta lite mer vid ett senare tillfälle.
    Hoppas det ordnar upp sig för din kusin och hans familj. Du är en bra bra kusin som bryr sig om honom.
    olandstoken skrev 2009-12-01 15:50:55 följande:
    smakar man oljan om man blandar ut det i maten? har en snart 8 mån kille.
    Själv tycker jag att det smakar lite... amper fisk:-/ men andra säger att det inte smakar något. Men ett litet barn brukar snart vänja sig vid smaken. Det går bra att blanda med mat, men blanda inte ut i för mycket mat om man inte vet om barnet äter upp all mat för då får den inte i sig all olja heller.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Salt Groda skrev 2009-12-04 21:23:19 följande:
    Jag tycker att min son luktar illa i munnen sen vi började med omegan.. Är det någon annan som har märkt nåt liknande? Inte så skoj att ha fiskandedräkt ju! Vi har eskimo kids, kanske finns någon annan sort som inte ger dålig andedräkt?
    Du kan testa att ge i början av måltiden så det blandar sig mer med maten.
    Jag hade lite ont av uppstötningar med fisksmak innan jag kom på tekniken. jag ser till att rapa direkt efter jag tagit kapseln för då är det ingen luft kvar i magen som kan "fiska till sig". På mig har det hjälpt, men man kanske inte ska medvetet lära ett barn att rapa...
    Byta till något märke med kapslar?

    Min ena dotter har problem med magmunnen, hon medicineras för det. Men innan vi började med Losec så kunde hon få dålig andedräkt av Omega. Kan det vara så att ditt barn också har lite svag magmun? Hur gammal är barnet?
    velmajan skrev 2009-12-05 08:14:31 följande:
    Råkade se denna tråd och blev lite nyfiken, eftersom sexåringen här hemma under några veckors tid har hållit oss andra vakna minst 2 timmar varje natt och då vägrat sova. Tidigare har det varit nattskräck av och till i perioder, men det har varit rena barnleken jämfört med sista veckorna. Har nog aldrig sett sexåringen så arg som dessa nätter! Efter ett antal vaknätter så har inte ens eget tålamod varit speciellet stort heller - så jag kan erskänna att man varit nästan desperat! Efter att läst denna tråd så började vi med MorEPA kapslar för tre dagar sedan. Andra natten var ett rent mirakel - sexåringen sov HELA natten och så även nu i natt! Känns nästan för bra för att vara sant - men jag kommer att fortsätta truga i barnet oljan (vi klipper sönder kapslarna) - för jag törs nog inte sluta med dem
    Vad kul det har hjälpt!
    Ger du något med oljan eller ren olja på skeden?
    Vi häller på lite yoghurt efter ha klämt ur kapseln på sked. Då smakar det bättre enligt sonen. Han är 7½ år och har ätit Omega i 2 år. Mina små barn har några småfigurer att välja på, de håller jag på skeden när jag ger, det tycker de är jättekul när Pokemon ger Omega. men de är ju lite yngre än din dotter. Skulle det funka med att kanske ha på sig en speciell prinsesskroma eller annat när det är dags att få så du inte behöver truga så? Eller en guldstjärna varje gång som hon tar det snällt så får hon något kul vid visst antal är uppfyllt? Tex välja efterrätt efter 7 stjärnor.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Bobbylina

    Little Ms Chatterbox skrev 2009-12-05 14:00:45 följande:


    Hej alla! Jag har haft datastrul sen nästan 2 veckor tillbaka så jag har lite att läsa ikapp.

    Jag har läst någonstans, men kommer inte ihåg var. Men små barn behöver mer Omega i jämnfört med vuxna eftersom deras hjärnor utvecklas så mycket. Ja, det stod mycket bättre förklarat men hoppas du förstår vad jag menar. Om du börjar med 2 kapslar om dagen och sen går ner till 1 och fortfarande har samma effekt så kan du ju ligga kvar på den dosen. Eller tvärt om, börja med 1 kapsel och om du tycker det räcker kan du ju stanna där. Eller ge 2 varannan, var 3:e dag.Jag har personlig kontakt med företaget som marknadsför Mor-EPA mini junior i Sverige ochj min kontakt där skrev till mig att jag kunde ge 3 kapslar om dagen till mina små (2 & 3 år gamla) utan att det skulle bli någon överkonsumtion.
    Ah oki då vet jag! jag ger just nu en på kvällen bara, men är lite fundersam till om de kommer att fungera för samma dag som jag började ge dom (förra lördagen) så börja han sova ännu SÄMRE...och gör fortfarande, vaknar o skriker,40 minuters pass hela natten igenom o sen på dagarna har han totalvägrat att sova,bara skrikit då oxå..=( fattar ingenting, är det någon annan som varit med om liknande? eller råkar detta bara sammanfalla med nån jobbig utvecklingsfas...
  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-12-05 17:45:08 följande:
    Little Ms Chatterbox skrev 2009-12-05 14:00:45 följande: Ah oki då vet jag! jag ger just nu en på kvällen bara, men är lite fundersam till om de kommer att fungera för samma dag som jag började ge dom (förra lördagen) så börja han sova ännu SÄMRE...och gör fortfarande, vaknar o skriker,40 minuters pass hela natten igenom o sen på dagarna har han totalvägrat att sova,bara skrikit då oxå..=( fattar ingenting, är det någon annan som varit med om liknande? eller råkar detta bara sammanfalla med nån jobbig utvecklingsfas...
    Jaaa... det var ju en icke önskvärd effekt. Har du testat att gå tillbaka till Eskimo kids för att se om det är något i just Mor-EPA han inte gillar eller inte tål. Kan ju vara den tillsatta smakämnet i Mor-EPA som han inte tål tex.

    Min son som har bla ADHD sover mycket bättre på Eye Q än Mor-EPA mini junior eller Eskimo Kids. Det är någon skilnad på de olika preparaten i sammansättningen. Förhållanderna mellan Omega-3 och Omega-6.
    Enda är nog att testa sig fram mellan de olika  preparaten.

    Lycka till och hoppas du hittar något som funkar, för sömn MÅSTE man ha.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Salt Groda

    Little Ms Chatterbox skrev 2009-12-05 14:20:44 följande:
    [citat]
    Du kan testa att ge i början av måltiden så det blandar sig mer med maten. Jag hade lite ont av uppstötningar med fisksmak innan jag kom på tekniken. jag ser till att rapa direkt efter jag tagit kapseln för då är det ingen luft kvar i magen som kan "fiska till sig". På mig har det hjälpt, men man kanske inte ska medvetet lära ett barn att rapa...Byta till något märke med kapslar?Min ena dotter har problem med magmunnen, hon medicineras för det. Men innan vi började med Losec så kunde hon få dålig andedräkt av Omega. Kan det vara så att ditt barn också har lite svag magmun? Hur gammal är barnet?

    Grejen är att det luktar lååång tid efter. T.ex. på eftermiddagen, och då har man ju inte gett sen kvällen innan.. skumt. Men det där med magmunnen kan nog stämma. Han är snart 1 år, och det är inte direkt länge sen "bebiskräkandet" började avta. Så uppstötningar kommer det nog en del fortfarande.
    Kan man ge kapsel till en så liten?

    För övrigt så har vi gett omegan i en vecka och inte märkt någon förbättring på sömnen än. Hoppas fortfarande på miraklet!

  • Little Ms Chatterbox
    Salt Groda skrev 2009-12-05 20:50:45 följande:
    [citat] Du kan testa att ge i början av måltiden så det blandar sig mer med maten. Jag hade lite ont av uppstötningar med fisksmak innan jag kom på tekniken. jag ser till att rapa direkt efter jag tagit kapseln för då är det ingen luft kvar i magen som kan "fiska till sig". På mig har det hjälpt, men man kanske inte ska medvetet lära ett barn att rapa...Byta till något märke med kapslar?Min ena dotter har problem med magmunnen, hon medicineras för det. Men innan vi började med Losec så kunde hon få dålig andedräkt av Omega. Kan det vara så att ditt barn också har lite svag magmun? Hur gammal är barnet? Grejen är att det luktar lååång tid efter. T.ex. på eftermiddagen, och då har man ju inte gett sen kvällen innan.. skumt. Men det där med magmunnen kan nog stämma. Han är snart 1 år, och det är inte direkt länge sen "bebiskräkandet" började avta. Så uppstötningar kommer det nog en del fortfarande. Kan man ge kapsel till en så liten? För övrigt så har vi gett omegan i en vecka och inte märkt någon förbättring på sömnen än. Hoppas fortfarande på miraklet!
    Det finns ett förtjockningsmedel som heter Nestargel som gör att flytande föda inte tränger upp i magmunnen och skapar problem. Det hade vi till tvillingarna när de var små, gjorde andedräkten bättre också.
    Jag har gett kapslar till tvillingarna sen de var ca 1 år, de tuggade på den och svalde vätskan som kom ut men oftast så spottade de ut den tomma kapseln, hände någon gång att tjejen svalde kapseln men då var den oftast tömd. Så kapsel till så små kanske inte funkar... Mer än att kapslarna innehåller lite mindre mängd än flytande. Så om det påverkar hur mycket det är så är ju kapslar bättre.

    Tror inte jag har någon lösning direkt... Synd. Hoppas det blir bättre med sömnen för er snart.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • två lingon och ett blåbär

    Hej!

    Någon här som har erfarenhet av Undos choise?
    Ett helt vegitabilisk omega-3,6,9 preparat från australien.
    Rekomnederas tydligen av Karolinska sjukhuset, vid ADHD problematik.

  • två lingon och ett blåbär

    två lingon och ett blåbär skrev 2009-12-09 22:33:12 följande:


    Hej!Någon här som har erfarenhet av Undos choise?Ett helt vegitabilisk omega-3,6,9 preparat från australien.Rekomnederas tydligen av Karolinska sjukhuset, vid ADHD problematik.
    ett tilläg, fick höra av min syster att hon använder dessa eftersom hon har problem med "uppstötningar" och inte klarade av fisksmaken.
    Hon använder dessa för sina hudproblem, men sa att det rek. även vid ADHD.
  • Little Ms Chatterbox
    två lingon och ett blåbär skrev 2009-12-09 22:33:12 följande:
    Hej! Någon här som har erfarenhet av Undos choise? Ett helt vegitabilisk omega-3,6,9 preparat från australien. Rekomnederas tydligen av Karolinska sjukhuset, vid ADHD problematik.
    Det verkar ju bra att det börjar komma lite mer vegitabiliska alternativ för de som vill ha det. Har inte sett det märket tidigare men hittade några andra som jag kände igen på den här sidan:
    www.shopping4net.se/Haelsokost/Hjaerta-kaerl/Veg-fettsyror/Udos-Choice.htm
    Orkade inte räkna men verkade vara något dyrare per rek.dagsdos än de som är gjorda på fisk. Men när fiskbaserade inte är något alternativ så är det ju bra att det finns att få tag på iaf.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • pilsa

    Hej!

    har precis just i dag börjat ge mina barn på 10 och 7 eye q,visste inte att detta fanns ens men nu ska vi göra ett försök eftersom båda har mindre synfel och jag fick höra att en av dotterns frökens son har slutat med glasögon efter ett år efter att ha börjat äta just eye q.
    Räknar inte med ett sådant mirakel men man kan ju hoppas.

    Har 2 frågor till er kunniga i denna tråden,hoppas någon har lite goda råd eller svar.

    1. kan en 1åring börja äta eye q?

    2. kan jag få bättre sexlust av eye q?

    min lust har helt dött efter min sons födelse jag lider inte så utan min min man mår mest dåligt av detta,vet inte vad jag ska göra kanske eye q kan hjälpa till vad vet jag.

    hoppas ni kan ge mig lite info.

Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!