Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Aannaa: Ja den där "mannen" på Barnens hus är bäst där tycker jag ! Det var han som hjälpte oss när vi köpte stol till Martin med förut. I vår bil har vi redan passagerarsätet så långt fram det går så att Martin ska få så mycket utrymme som möjligt där bakom. Men det är ändå så trångt att han väljer att ha av sig skorna (så han blir liite kortare) och sen så sitter han med fötterna högre upp på sättet där bak för att inte klämma fossingarna mellan sätet och hans stol. Jag vet inte hur lång Martin är nu, han har växt en en del på sista tiden för jag märker att en del 116-mjukisbyxor är på snudden till för små på längden. Men han har inte gått upp i vikt på år känns det som , tror han väger 19kg.

    Underbart vinterväder idag!! Jag gick ut på långpromenad med Lisa så hon skulle få sova och jag röra på mig. Såå fint med sol och blå himmel och en massa rimfrost !

    Martin har börjat en ny slags trotsfas nu märker vi. Vet inte om det är för att vi varit på resande fot och han testar att se om de vanliga reglerna gäller här med eller så har han kommit på ett nytt mer gallfeberframkallande sätt att reta oss . Ska bli intressant att se hur han är hemma nu om det går tillbaka eller hur det blir.

    hallonbåt: Stackare som varit förkyld igen . Förstår att det är pirrigt att börja jobba igen. Jag känner mig inte redo än men jag vet att det kommer att bli "skönt" på sätt sen när det är dax. Då ska ju sambon vara hemma med så det känns bra .

    mia a: Det där med att bryta benen av sig i bilen. Det är nog så som du säger att de gör det om man krockar och de sitter trångt med benen men den skadan framför att nacken skadas är lindrigare ändå så det är därav att det rekommenderas att man väntar så länge man bara kan.

    Ett par människor som hört av sig om saker jag har ute på blocket, vore underbart om vi blev av med de i morgon så vi kan sätta fart med att få i ordning vårt vardagsrum till just ett vardagsrum och inte möbelmagasin .

  • Dalkulla74

    Home sweet home
    Nu är det bara lite (läs mkt) saker som ska upp från bilen. Det var korvstoppning när den packades. Barnen sov i bilen och somnade om igen när de kom upp hit så det är tyst och lugnt här hemma .

  • Dalkulla74
    Åhh nu ser jag att jag har lite fler inställningar när jag ska skriva inlägg, måste testa lite (jag har ju aldrig varit plusare ){#lang_emotions_tomte}{#lang_emotions_apple} ehh äpple, när ska man använda det då? När man fjäskar eller {#lang_emotions_laughing}.

    Idag har vi pysslat med lite av varje, tvättat, borrat och satt upp taklampa, städat lite, badat Lisa...dagen går så himla fort! Nu på kvällen gick jag iväg ensam och handlade lite nyårsgott, räkor, avocado mjölkfria romsås och aioli (Martin får tyvärr inte eftersom det är ägg i) och lite annat. Det var så lugnt och skönt i butiken och bra utbud, annat brukar det vara på nyårsaftons förmiddag då vi oftast stått där i butiken och tex räkorna är slut och man ska jaga runt i olika butiker

    Nu ska jag ta och röja lite mer medans jag orkar så blir det mindre att göra i morgon .

    GOTT NYTT ÅR ALLA!! (fast jag kikar säkert in i morgon med men till er som kanske inte går in på FL i morgon )
    --- Lisa 090324 -- Martin 050513 ---
  • Dalkulla74

    Hejhej, vi kom nyss in efter ännu en dag då vi varit ute i snön och lekt. Så bra när det kommit lite ny snö med så man kan dra Martin på snowracern på vägarna, annars går det så himlans trögt när de haft ut grus.

    Vi hade det med trevligt igår. Vi frossade räkor (el mest jag ). Martin gick och la sig i vanlig tid och somnade före kl20. Han ville att vi skulle väcka honom vid tolvslaget och det gjorde vi men han ville inte alls. Eftersom han blev så supersur förra årets nyårsdag då han inte gick att väcka vid tolvslaget då så lyfte vi upp honom igår och gick till fönstret. Men nej, det var inte poppis så han fick sova vidare. Idag var det en ung liten herre som var lite butter över att han inte fått se några raketer..hehe svårt att göra så det blir som han önskar .

    "Någon" (vågar inte skriva vem ) sover bättre nu så jag och sambon känner att vi börjar få tillbaka lite ork och håller på här hemma och försöker ordna upp förråd, hyllor mm så vi kan få det att se bra ut utanför förråden med

  • Dalkulla74
    Va skönt det varit nu att få vara tillsammans hela familjen hela dagarna under julen ! Både jag och sambon känner att vi varvat ner helt, fått sova ut (iaf i skift ) och uträtta saker här hemma om än i lugnt tempo men det går framåt.

    Nyss så var Martin och sambon iväg och handlade och jag hade något dagtv-program på någon okänd kanal och slumrade till och sov medans Lisa sov, det känns som lyx för mig det !

    Nu är det dax att klura ut och laga middag!
  • Dalkulla74
    JennyL: Jag gick faktiskt också och tänkte på att plocka bort julgrejset idag, men jag tror vi avvaktar lite till. Vi har ju inte varit hemma under julen och plockade fram julgrejset senare än vanligt så det får vara framme ett tag till tror jag.

    Jobbigt med trotsen igår kväll . Väldigt svårt att veta varför han satte sig på tvären, ni kan ju prova att prata och fråga honom när han är lugn idag varför det blev så tokigt igår och om inte han med tyckte att det var lite jobbigt han med. Kanske han har något förslag på hur han vill att det ska gå till . Peppar peppar men på kvällarna går det bra här, Martin har istället fått för sig att äta minimalt vilket resulterar i dåligt humör då han blir hungrig igen så fort. Idag har han tex inte ätit någon frukost för han skulle inte göra det om han inte fick den blanka leverpastejbiten (ändbiten ni vet). Sen har han även jättesvårt att sitta still när han ska äta, han vrider sig åt alla håll utom mot bordet och vill hitta anledningar till att gå från bordet titt som tätt, eller så leker han med Lisa så han glömmer maten. Kommer de små människorna att hålla på och testa en så här tills de flyttar hemmifrån ?!
  • Dalkulla74
    CJ: Kram från mig med {#lang_emotions_heart}

    Jenny: Va skönt att det gick lindrigare idag med nattningen ! Vi måste med vara tydliga och förberedande med Martin, han gillar inte att man bara säger "Kom så går vi och har på pyjamas" utan det behövs en vända "snart är det dax att ta på pyjamas Martin" för att han ska tycka att det känns OK då det ÄR dax.

    Sitter här i tv-soffan med datorn i knät. Bara Lisa som är hemma förutom jag själv. Sambon skulle till ett tryckeri i Västerås på tryckintag tidigt i morgon bitti så han skulle sova över hos sina föräldrar så han inte behöver gå upp så tidigt. Idag kom han på att han ju kunde ta med sig Martin med så får han vara med farmor och farfar medans han jobbar i morgon och jag och Lisa får vara lite för oss själva och ta det lugnt . På vägen hem skulle de försöka ta IKEA med så vi äntligen kan få gardinstänger mm och jag kan få göra klart i Martins rum och sy gardiner å så .

    Näe nu ska jag nog ta och lägga mig, lilla skruttan sover lite oroligt nu och vill gärna ligga bredvid mig och hålla hand . I natt så låg hon där mellan oss, jag vände mig bort från henne för att få ändra ställning lite (får så ont i axeln av att ligga lika hela natten). Då började hon säga "mamma", jag vände mig tillbaka mot henne och då kommer lilla handen och klappar mig fint på kinden , lilla skruttan så go man får vara . Helst ska hon hålla i oss båda så sover hon som bäst. Gosigt även om man inte sover som en stock direkt

    Kommande vecka är Martin ledig från dagis, få se vad vi ska hitta på då!

    Jo förresten, apropå något heelt annat, är det någon som har tips på var jag kan hitta någon fin värmeljus-lampette att ha på en vägg? Vill ha något som tar en del plats och inte är så jätteliten (iaf 3-4dm bred), dock inte de där vanliga snurrarna utan något lite nytt och roligt
  • Dalkulla74

    fröken s: Lisa blev 9mån på julafton .

    Haha som ni ser så är jag vaken än, fastnade helt i surfandet efter en ljuslykta/lampett

    Men nu så ska jag allt vika ihop datorn och borsta tänderna. Nattinatt!

  • Dalkulla74

    Vist: Ja precis, något sånt som jag är ute efter! Vet du var de är köpta?

    Mella: Ont i ljumskarna, är det inte ligamenten som känns då tro när magen växer jag har för mig att det var så

    JennyL: Hade det varit i Sthlm så hade det bara räknats som normalt slitage. Haha i min förra lägenhet så var tapeten lös och 1dm flik hängde ner vilket jag som utböling tyckte var anledning nog att få omtapetserat då jag flyttade in, men icke! Hoppas ni klarar er ifrån att betala iaf. Jag har hört att potatismjöl kan få bort fettfläckar från papperstapeter, kanske värt att testa?

    Lisa sover men nu ska jag gå och fixa kvällssmörgåsen till Martin .

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19