Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Fick höra av mamma och pappa nu på morgonen att min syster varit i koma i morse, så lågt blodsocker . De fick ingen som helst respons när de skulle väcka henne men hon andades iaf. Så de fick ta akutsprutan och hugga henne i låret. Efter 3min hade hon vaknat till och grät men kunde inte prata, då var blodsockret uppe i 3 och sen när ambulansen kom så behövde hon inte följa med dem in för då var det kring 8.

    Vi vet ju att det _kan_ hända men nu så inser jag ju att jag måste få "utbildning" av mamma om hur man gör när den där sprutan ska blandas mm så jag med fixar det då jag ska vara "barnvakt" då de åker till Thailand och mina syskon ska vara hemma.

    Min syrran mådde bra sen iaf och envisades med att åka till skolan sen .

    Nu brakade det till i Lisas blöja, dax att ta hand om henne!

  • Dalkulla74

    Vist&Krodis: Jo jag vet inte ens om hon hade med sig den där akutsprutan då hon var hit. Mamma har iaf en gammal spruta som bästföredatumet gått ut på som jag ska få träna att göra i ordning nästa gång jag är där.

    Lisa fortsätter envist att bara vilja ta maten själv till munnen. Igår var det dock mycket undersöka och mindre i munnen . Idag har hon ätit smulor av smörgås och "sa till" om mer så länge jag hade något av mina smögåsar kvar. Hahah Martin börjar nog inse att han ska äta själv nu och inte önska att jag ska mata honom när han sackar efter med frukosten .

    Lyckades vara först på en Expedithylla på Blocket idag så snart har vi en sådan till Martins nya rum . Hoppas sambon kan åka och hämta den i kväll som de önskade. För övrigt så har vi förrådshyllan på plats i nya lägenheten men inte sakerna för de ligger tjusigt på köksgolvet där och väntar på att jag ska sortera och strukturera upp dem lite bättre i lådor.

  • Dalkulla74

    Hej, en till dag hemma jag och kottarna. Martin verkar frisk sen igår men han sov till nästan 7.45 idag trots att han somnade före 20 så han verkar behöva vila en dag till.

    Va det har blåst nu i flera dagar , idag är det kallt med, ser att det endast är 1,4°C nu här utanför fönstret.

    Åh va jag önskar att vi fick lite fart på flyttandet nu till helgen! Jag har varit så trött sen förra helgen + halvkrasslig så jag har då inte bidragit med någonting när det gäller den saken denna veckan. Går och lägger mig i 21-tiden.

    Minns inte om jag skrev det men de suveräna(not!) målarna som renoverat lägenheten som vi ska flytta till har inte tapetserat bakom 2 garderober som vi ska flytta i hallen , hur kan man liksom lata sig på det viset när man är yrkesman?! Nåja så det betyder iaf att vi behöver tapetsera en 3-4 våder med innan vi kan flytta in möbler i hallen. Få se om svärföräldrarna kommer upp en helg och hjälper till med det och barnpassning .

  • Dalkulla74

    Tittar in efter arga snickarn och innan det är sängdax för mig. Det är så himla trist att var så här trött, vill sova ut nån gång och helst innan man blir pensionär .

    Jvla tuttar med , har flera öppna sprickor igen så jag blundar och biter ihop i början på amningarna. De är inte torra och fnasiga längre men de hinner ju aldrig vila förrän fröken är där och drar i dom så såren läker inte ihop . Hon är ju sååå intresserad av vad som händer runt om nu för tiden så nu när Martin med är hemma på dagarna så blir det många släppa taget-ta nytt tag-dra-släppa som sliter på brösten. Har det inte blivit bättre i helgen så ska jag testa amningsnapp, var köper man sån förresten I vanlig mataffär eller barnaffärer? Pumpa ur och ge i flaska känns övermäktigt känner jag så det överväger jag inte ens.

    Jag har börjat _tänka_ på julklappar men har inte handlat nått ännu. Eller jo förresten, jag shoppade ju Lego i förra veckan, det är julklapp till Martin. Annars funderar jag som sagt bara än så länge, surfar runt och klurar lite. Eftersom jag har lite svårt att ta mig ut på egen hand så ska jag försöka hitta det mesta på nätet. Vill bara inte ge mig ut i julruschen med barn och vagn och allt vad det innebär. Nu närmsta månaden kommer ju fokus att ligga på flytten.

    Just nu är sambon på någon konsert inne i stan, haha slog mig nu att jag varken vet vad det är för band eller var de spelar . Nattningen av kottarna gick iaf över förväntan, båda sov kl20 .

    Jag hoppar över att kommentera känner jag, närminnet är som bortblåst så jag får scrolla skriva scrolla skriva och sen så minns jag iaf inte vad jag redan svarat på eller inte + att det säkert bara blir svammel .

    Sov så gott alla !

  • Dalkulla74

    Aannaa: Säger det samma. Lutar åt att jag och Martin ska ta. Det som retar gallfeber på mig är att det finns ett bättre vaccin men som är dyrare och som Sverige valt att inte köpa in . Kan man inte få välja själv och sen betala om man vill ha det dyrare anser jag. Särskilt med tanke på att det dyrare inte är framtaget på ägg och då skulle lämpa sig i allra högsta grad för Martin som är äggallergiker. Nu har vi istället en tid för pricktest av vaccinet, sedan vaccinering och bevakning för att se att det går bra.

    Om ni undrar varför jag sitter här så har jag inte fått sova än. Lisa vaknade strax efter kl22 och skrek så hjärtskärande, precis som om hon hade ont någonstans. Antingen sjuk eller tänder inte vet jag, men hon blev lugn efter att jag motvilligt ammat henne nu igen, en tid på dygnet då hon inte alls brukar behöva äta. Underbart (not) med mina bröstvårtor...

    Nu väntar jag på att sambon ska komma hem, funderar allvarligt på att gå in i andra lägenheten och sova resten av natten i lugn och ro då. Nu är Lisa tyst hör jag så jag ska ta och krypa ner i sängen iaf

  • Dalkulla74

    Nu har vi börjat flytta, har burit över saker de senaste 2 timmarna sedan Martin somnat. Så i morgon är planen att vi även har sovrummen ditflyttade så detta blir sista natten här i 2an, känns konstigt men skoj med. Vi har ju några veckor på oss att säga adjö till denna lägenheten .

    Jag är också fortfarande inne på att ta sprutan, mest med tanke på lillskruttan. Tror dock att min vårdcentral endast har vaccinering mån-onsd så det blir nog inte förrän nästa vecka.

    Krodis: Ska tänka på er i morgon *KRAM*. Om jag var i ditt ställe så skulle jag berätta om rädslan för narkosläkarna så man kan känna att man liksom gjort sitt yttersta och de kan försäkra dig om att de vet vilken mängd de ska ta och förhoppningsvis lugna er med .

    Nu hägrar sängen, blir nog en ännu längre dag i morgon!

  • Dalkulla74

    Grr va förbannad jag blev i morse..inte på sambon för det är ju inte hans fel men han var tvungen att åka in och JOBBA nu bara för att hans kollega är sjuk och de jvla projektledarna är sååå bra på att pitcha och få in jobb så att de inte håller tiderna ses mellan fingrarna av deras chefer även om man påtalar att de inte gör sina jobb som de ska när det gäller tidsplaneringen. En tidning som skulle vara klar igår och skickad till tryck senast kl9 idag ska korras nu och blir säkert inte klar förrän på eftermiddagen. Här hemma står vi med ett halvtomt vardagsrum, en heltom (nästan) kyl&frys och så klart resten av flyttlasset som var tanken att allt som vi behöver oss av skulle vara överflyttat IDAG...och nu är jag ENSAM hemma med kottarna...

    Dax för frukost, hade 2st brödbitar iaf i frysen så jag och Martin får varsin och Lis alite smulor

  • Dalkulla74

    Edwina: Tack som frågar men de har mått bättre om man säger så. Nu gör det inte lika ont konstigt nog men "skärsåren" förblir och har dessutom börjat vara blä! Så nu är det alsolsprit och en kompressbit dittejpat för annars fastnar sårskorpan i tröjan eller bhn å så börjar det om. Svår det där när man ska smörja för att det inte ska bli torrt och spricka å samtidigt torka ur varande öppet sår, men jag har delat upp bröstvårtan i tårtbitar . Skitsnygg med fixomull och kompress, direkt från plastikkirurgen ser det ut som .

    Nu sover Lisa så det är hög tid att få på mig och Martin lite kläder så vi kan montera ihop hans expedithylla i väntan på att sambon kommer hem och vi hjälps åt med sängar mm. Vill att Martins rum ska bli klart först av allt så det blir lite mysigt och han hinner känna sig liiite hemma innan det är dax att sova där också.

  • Dalkulla74

    Krodis: Näe va jobbigt att det blåstes av men som sagt samtidigt skönt att de kollar så noga. Får man en ny sån op-tid snart då eller är det ont om tider så det kan dröja länge till nästa försök?

    Sambon kom hem 12.30 (mkt bättre än jag vågat hoppats på ) så vi har hållt på och flyttat i några timmar nu iaf . Martins rum ser rätt ok ut och vårt sovrum håller sambon på att montera upp sängen igen i. Jag har precis ammat Lisa och hon sover nu här i gamla lägenheten för sista gången. När hon vaknar så bärs hennes säng över med.

    Ikväll blir det sushi, sambon köpte med sig hem på vägen från jobbet, skönt att slippa laga mat en dag som denna . Svårt att köpa annan take awaymat som man vet är mjölkfri (och sojafri för Martin).

    Nä nu ska jag gå över och hjälpa grabbarna, det börjar mörkna och vi behöver få in lite mer lampor dit!

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19