Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Edwina: Du kan inboxa frågor till mig med om du vill .

    Salsan: Va roligt med nya tjänsten och jobbet där de vill att du kommer på intervju ! Om det verkar vara ett bra jobb i Gtbg och ni fortfarande funderar på att flytta dit så skulle jag åka på intervju. Boende går alltid att fixa på något sätt. Tills det ordnar sig så kan du antingen pendla varje dag eller kanske veckopendla, hyra i andra hand, vandrarhem, bo hos bekanta etc. Beroende på hur mycket och gärna ni vill flytta dit så står man ju ut lite olika mycket med att bo provisoriskt ett tag även fast det oftast inte är så skoj att bo temporärt. Jag skulle helt klart fråga på intervjun om de har möjlighet att hjälpa till med att ordna bostad!

    Nu har jag vinkat av lillebror, han hade nog lite resfeber tror jag , premiär för honom att hitta själv på Sthlm central men han har gott om tid så det går nog bra .

  • Dalkulla74

    Aha så det är inte bara äggallergiker som inte får sprutan av BVC, då räknas ju Lisa med till riskgruppen då eftersom hon är konstaterat mjölkallergisk...hmm vet inte hur vi ska göra med henne ännu, tycker hon är så liiiten och vill inte spruta i henne mer än nödvändigt..

  • Dalkulla74

    Godmorgon

    Sambon och Martin är på ljusfest på dagis och jag och Lisa är hemma. I gamla lägenheten är städfirman igång med renstädet, trevliga människor . I tvättstugan har jag 5 maskiner igång samtidigt så de ska jag ta hand om så snart sambon och Martin kommer hem igen. Martin är ju egentligen ledig på fredagar men deltidarna fick komma och vara med på ljusfesten med egengjorda ljuslyktor och egenbakade lussebröd och sen gå hem efter det.

    Igår kväll kl22 blev vi klar med att tömma lägenheten inför städningen. Gissa om det ser ut som ett råttbo här hemma nu med div kartonger och påsar med prylar som väntar på att få en ny plats här samt möbler som vi ska försöka bli av med på blocket. Nåja, lugn och fin, nån gång lär det blir fint här med .

  • Dalkulla74

    JennyL: Jag är ingen expert men när Martin är på liknande humör så kan det vara närhet och uppmärksamhet han vill ha lite extra av fast han visar motsatsen. Så varför inte testa att fråga om ni ska ta och kramas istället för det vill du så gärna göra och försök ge honom en fast han ev inte visar att han vill det, det är mitt lilla tips . Har ni någon plastad frotté? Martin har sina perioder då han ibland kissar i sängen men vi upplever det inte som något större problem längre då vi alltid har en remsa på ca en halvmeter plastad frotté under hans lakan. Så sker det en olycka på natten så tar en av oss Martin och går och byter pyjamas och den andre river ur lakanet, plastade frottén och ev täcket ifall det legat för nära och byter till nytt. På mindre än 5min är sängen redo och Martin brukar somna om gott igen .

  • Dalkulla74

    Jenny: Ang blöjan och fäktandet, han kanske tycker det är lite generande det där med kissandet i sängen och få bebisblöja . Vill han inte ha den så skulle jag avstå att sätta på den, iaf de gånger han motarbetar det så det inte blir olustigare än nödvändigt. Men jag vet, det är lätt att tycka och tänka om såna saker när man själv inte är där och känner av situationen. Gör det som känns rätt så blir det nog bra .

  • Dalkulla74

    JennyL: Det är inte så dumt med en stor plastad frotté, eller det finns ju finare varianter med som inte är så svettiga att sova på . Håller man madrassen torr så blir det inte så stort projekt att bädda om . Vad äter Samuel till kvällsmat? Går det kanske att ändra det till något med lite mindre vätska

    Idag hade jag sovmorgon !! Känns som en eeeevighet sedan jag senast hade det eller sov på dagen med för den delen. Igår var nämligen ingen höjdardag ur dalis-perspektiv. Kände mig helt slut och deppig på förmiddagen och det var inte mycket som kändes som det gick min väg . Men på eftermiddagen kom svärisarna och hälsade på och tog med Martin ut på långpromenad medans jag och sambon var kvar hemma med Lisa och flyttade lite grejer å så. Var på bättre humör sen efter fika, läsk och fått umgås och skratta lite . Lisa åt (fortfarande själv så klart ) rätt skapligt med gröt igår kväll och kanske var det det som gav resultat för hon började knorra lite först kl4.20 och då fick hon äta på mitt initiativ bara för att försöka förhala och kanske få sovmorgon idag. Funkade, hon sov till 8.30 . Martin vaknade 6.40 men trots att jag hävdade att det var natt än så kunde han inte sova mer så då satte jag på tvn åt honom så kikade han på den en stund innan sambon gick upp.

  • Dalkulla74

    Så där då har vi lämnat över nycklarna till gamla lägenheten så det kapitlet är avslutat . Sköönt, nu kan man fokusera på att komma i ordning här i råttboet .

    Näe tror jag ska skynda i säng nu faktiskt och hoppa på att Lisa sover vidare ett tag till så jag med hinner få lite extra sömn !

  • Dalkulla74

    Tittar in och säger hej innan jag ska gå och sova

    Vi har tagit det lugnt här hemma nu ett par dagar nu, kändes att vi behövde det. Både jag och sambon känner oss som om vi var 70 eller nått . Tänkte ta lite nya tag fredag-söndag så vi får ordning och kan lägga saker på sin rätta plats och inte längs väggarna där det finns allt möjligt uppradat nu .

    Jenny: Va tråkigt att mössorna försvinner på dagis , oavsett om man har en dyr eller billig mössa så vill man ju inte bli av med den.

    hallonbåt: Usch va jobbigt med magen, du gör heeelt rätt i att ta det lugnare! Va bra du ligger till med julklappar mm

    Aannaa: Ha det så bra söderöver !

    Vist: Brrr finns inget jag tycker är jobbigare än att sätta sig i en KALL bil som ser ut som ett kylskåp, fryser bara jag tänker på det!

    Näe hög tid att sova för mig, nattinatt på er!

  • Dalkulla74

    Nu sover Lisa och jag har bestämt mig för att försöka uträtta lite under tiden så nu får jag allt inte fastna här vid datorn !

    Lisa sover oroligt nu, kan bero på att hon äter mycket mer bitar nu så det är knöligt i magen, eller så är det en massa som utvecklas nu (märker både på tal och rörelse) eller så är det en kombo eller så är det tänderna som börjar tränga upp (syns vitt genom tandköttet) vad vet jag men vad jag vet däremot är att både hon och jag sover väldigt upphackat nu. Ska bli skönt att ha sambon hemma i morgon så man kan sova om det behövs .

    Näe nu ska jag skynda ner i soprummet med pappersinsamling och sopor medans jag säkert vet att hon sover gott !

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19