Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Krodis: Haha ja du kan nog se att vi är i nya lägenheten, har inga gardiner men fått upp fönsterlampor iaf . Väldigt behändigt med att flytta så kort, vanliga telefonen funkar här genom betongväggen och likaså bredbandet . Martin och Angelina kan ha en linbana mellan hans rum och ert hallfönster så kan de dra en korg fram och tebaka med post . Aha så det är stor chans att ni får en återbudstid då. Båda bra och dåligt med kort varsel, svårare att planera men kanske skönt att inte hinna oroa sig så länge inför det.

    Lisa sov lite oroligt när hon somnade ikväll och ville ha mig där och hålla handen flera gånger. Att springa med saker mellan lägenheterna och lite spänning över det nya tog på Martins krafter som somnade nångång efter kl19.

    Nu ser vi på Idol men efter det blir det sängen nästa så vi orkar fortsätta i morgon. En sväng till IKEA skulle vi behöva med. Som du sa vist, attgöralistan är låång och man lär ju inte hinna med allt man vill direkt .

  • Dalkulla74

    Hejhej alla

    Flyttandet har inte haft samma tempo idag. Sambon har flyttat över datorhörnan och kopplat ett helt ormbo av kablar. Sen har vi flyttat över köksmöblerna med men annars har det bara var lite småplock här och där som vi märkt vi saknat. Idag märkte vi nämligen hur Martin blivit så stingslig och jobbig och det bergis för att vi ju bara höll på med flyttandet igår och han bara fick vara delaktig i det och inte så mycket lek och annat att tänka på. Så idag blev det lite egenvård varav jag sov en timme med Lisa och sen så gick bara jag och Martin ut på långpromenad för oss själva för att handla lite ingredienser till kakor vi ska baka till pappa i morgon. Kikade in på Jysk med och fyndade 2st ljusa fleeceplädar för totalt 30kr som jag ska klä in soffsitsen i. Här måste vi nämligen täcka stora delar av soffan med något eftersom Martin dels kliar sönder sig och blöder ner allt där han är + att han ju alltid är så insmord så det blir fettfläckar där han lutar sig.

    Jag hade älskat att åka till IKEA och shoppa loss till hemmet nu men inser att det nog är smartast om sambon åker dit själv han som är den enda av oss som är vaccinerad mot influensan. Vi är i rätt stort behov av mörkläggningsrullgardin och en del annat. Jag håller på att ta skärmdumpar från Ikeas hemsida så jag kan snickra ihop en köplista med bilder åt honom som han kan ta med sig i morgon är tanken

  • Dalkulla74

    hallonbåt: Vi använder endast A-derma som fuktgörare åt barnen nu. Den bästa vi haft hittills helt klart! Martin behöver i stort sett ingen kortison *peppar peppar* alls i ansiktet och mycket mindre på övriga kroppen med. Slå på A-derma på Apotekets hemsida så ser du de 3 olika varianterna som finns. Vi använder mest pumpflaskan men kommer nog att gå över mer åt tuben nu när det blir kallare.

  • Dalkulla74

    Aannaa: Den är 92kvm, 3rum och kök så Martin har fått eget rum nu och med ett fönster . Vi har möblerat det som att han ska dela med Lisa sen när jag slutat amma och hon sover bra är tanken. Men nu sover hon inne i vårt sovrum och får göra så tills vi ser att hon fortsätter sova bra sen när hon bara äter vanlig mat med. Som det är nu så äter hon "bra" med gröt när hon är hungrig, annars är det inte mycket av den fingerundersökta maten som hamnar i munnen . Att mata henne går INTE, hon kniper ihop munnen så man har inte en chans, fast hon har egen sked och pillar med maten så går det inte att vilseleda och stoppa in lite mat under tiden. Så det här med smakisar går mycket saktare än jag trodde på förhand eftersom Martin gapade som en fågelunge när han väl hajjat hur man gjorde när man åt. Skulle det inte funka att dela rum så har vi 2 förråd likt förra lägenheten som man kan bygga om , om vi inte har hittat ett hus innan dess då . Fy va läskigt med Kevin och vaccinsprutan ! Inte var han det enda fallet den dagen heller. Hmmm, Martin har en tid på barnläkarmottagningen på onsdag för pricktest av vaccinet och spruta+bevakning efter det. Grr skulle ge MYCKET pengar för att få tag i det bättre vaccinet (Cevalpan tror jag det heter) som inte är framtaget på ägg! Kul att ni gillade så många bilder i lördags , ska in och läsa i din blogg nu.

  • Dalkulla74

    I morse pratade jag med en mamma på dagis som har 5 barn varav alla barnen varit sjuka nu i två veckor. Dottern supersjuk med 40,5° i en vecka och jättehosta. De hade fått efter mycket om och men få ta provet och se om de hade svininfluensan. Svaret var att de hade den, så 4 av barnen som varit hemma senaste tiden på dagis har alltså haft influensan och säkert fler av Martins kompisar som också varit hemma och varit jättesjuka. Så nu undrar jag ju lite om Martin också hade det för 1,5 vecka sedan då han var sjuk även om han inte alls var supersjuk utan mer "lagom". I så fall känns det verkligen superonödigt att åka och vaccinera honom med vaccinet som innehåller ägg i morgon....Ska försöka komma fram under telefontiden till barnläkarmottagningen få se vad Martins doktor tycker. Jag skulle vilja att han får ta det där näsprovet för att konstatera om han haft det eller inte, men då får man väl fajtas med näbbar och klor för att få sin vilja igenom för de är inte frikostiga med det. Man kan ju tycka att det skulle vara enklare att ta provet än som det blir nu med vaccin-pricktest och bevakning efter sprutan.

    Nu sover Lisa och jag ska skynda mig att passa på att sova jag med !

  • Dalkulla74

    Edwina: Pratade med doktorn igår (via sjuksköterska) och kom fram till att han skulle pricktestas för vaccinet som det var tänkt från början. Så idag åkte sambon och Martin dit. Det gick bra, ingen reaktion alls på testet, tog sprutan och bevakades 1tim där och det kom ingen reaktion då iaf . Nu har han en ny tid för 2a sprutan den 9/12. Jag vet inte om jag och sambon också haft svinis ifall Martin haft det. Jag har haft symptomerna jag med men lightversionen och sambon lika så. Va skoj att Vilmer prickade in födelsedagens som start för att börja gå !

    hallonbåt: Åh va skönt att höra att du fått sova ett par nätter, jag vet precis hur underbart det känns att liksom komma till liv ifrån dvalan . Håller tummarna för att det håller sig nu!! Bra kämpat med vikten, väldigt nära målet nu ju !

    Lisa ligger i träningsläger för många saker nu märker jag. Nu snurras det nästan besatt så fort hon hamnar på golvet, från rygg till mage och sen tillbaka när hon blivit trött. Vill helst sitta upp och leka och parerar bra själv och ramlar sällan nu. Idag har hon börjat hålla i saker och sen ge det till mig eller den som sitter bredvid och sen få tillbaka, det var skoj det ! Däremot sova på dagen eller komma till ro på kvällen är det lite svårare med, det går men tar längre tid. Gissar att det hänger ihop med allt annat som utevecklas nu då.

    Näe nu ska jag skynda mig att stryka lite tvätt, Lisa sover än men vaknar nog vilken sekund som helst och vill äta .

  • Dalkulla74

    Edwina: Har du en klasskompis som heter J och ska skriva uppsats om genus På Martins dagis så har det varit en tjej som heter J iaf och praktiserat både nu i höst och tidigare förra läsåret. Nu när hon också skriver uppsats likt dig och ska komma och intervjua så ramlade en pollett ner som sa att ni ju ev kanske känner varandra

    Idag är jag toktrött så nu är det bums i säng!

  • Dalkulla74

    Salsan: Martin ska få en dos till iaf, fick en tid direkt igår när vi var där. Men vi var iofs inte till VC/BVC utan till barnläkarmottagningen och där måste man ju ha bokad tid för att få komma.

    Vi har fått hem ett brev från kommunen om deltidsbarn på förskola. Det som gäller nu är ju att barn över 3 år får man välja om de ska vara där 25tim/veckan eller 30tim/veckan och då det senaste valet väljs så ska de vara hemma på alla skolloven. Nu ändras det till att de får vara där 15tim/veckan eller 25tim/veckan om man låter de vara hemma på loven. Det första alternativet går ju bort direkt när man kan välja det andra känner jag MEN att ha barnen hemma ett helt SOMMARLOV är lång tid det! Jag som tycker att det är lite småkämpigt att ha båda hemma då Martin tex är sjuk, hur ska tålamodet och orken finnas där för 2,5månad då tro ? Och Martin som nu när han varit hemma 5-6 veckor med oss på sommaren längtar tillbaka som bara den, nu ska vara hemma dubbelt så länge. Tydligen så är inte sista ordet sagt om detta ännu för de skulle rösta om det den 18/12 så jag funderar på att skriva ett litet brev till kommunen för jag anser inte att det nya förslaget direkt är bättre än det gamla, både ur barnets och föräldrarnas synvinkel, men kan ju tänka mig att förskolorna tycker att det skulle vara himla praktiskt att "bli av med" en massa barn på loven .

  • Dalkulla74

    Kom på nu när jag tänkte efter att Martin ju faktiskt var hemma 8 veckor i somras. Var visserligen tänkt vara 6 veckor men hade skrivit i fel på ledighetsschemat så det blev 8 veckor. Det gick ju rätt OK ändå så 2 veckor till ska man väl klara av då .

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19