Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Edwina: Aha är ni så många som läser samma kurs samtidigt och som kanske inte har läst nått tillsammans förut så är det kanske inte så troligt att du vet vem det är. Hon har mellanblondt längre rakt hår iaf (tror hon färgat det lite rödbrunt nu) och låter som prinsessan Viktoria i "dialekten" när hon pratar . Hon skulle intervjua pedagoger och barnen iaf .

    Idag har vi varit rätt duktiga på att hålla igång och göra nytta. Jag gjorde en att-göra-lista igår och det har blivit en del överstrukna avklarade saker . Just nu duschar sambon och Martin sen drar nog sambon iväg och handlar mat och vi andra stannar hemma. Ikväll ska vi nog ge oss på att flytta över tvättmaskin och torktumlare hit tror jag. Som det varit nu senaste veckan har jag kilat över till gamla lägenheten och tvättat och det är det ju inga större bekymmer med, men jag vill ha hit maskinerna så vi kan fundera ut hur vi ska göra med övriga möbler i badrummet. Eftersom vi har fönster nu så blir det sämre utrymmen för vägghängda skåp och hyllor som vi hade förut så nu blir det till att tänka om och köpa nytt.

    Har jag berättat förresten att vi fick vår julklapp av svärisarna redan nu? De betalar flyttstäd av ett företag så vi slipper det helt, skitskönt !!

  • Dalkulla74

    Här håller det på att grejas med gamla och nya lägenheten mest hela tiden mellan matlagning, amning och blöjbyten . Jag är jättetrött och inte på mitt bästa humör nu, ser verkligen fram emot när vi är klara och bara kan BO här och allt står på sin plats och är klart . Idag kopplade sambon in tvättmaskin och tumlare (här gick det att ha på olika proppar så vi kan använda båda samtidigt ) och den otapetserade väggen i hallen (där 2 garderober stod) är slipad och spacklad så i morgon kan vi nog få upp de där 4 våderna som saknas (hittade tapetrullar i förrådet ) och sen äntligen flytta in hallmöblerna som väntar i andra lägenheten .

    Nu ska jag slappa lite i soffan och sen sängen nästa, en dag kvar på helgen !

  • Dalkulla74

    Sen nattning idag, Martin somnade inte förrän nu...gissar att det beror på en stor laddning bajs i magen som gör att han har svårt att komma till ro. Envisa unge som ska hålla på så där och skippa bajsningen på flera dagar!

    Lisa ligger i intensivträning på golvet nu om dagarna. Från att inte alls gillat att ligga på mage så gör hon det mesta delen av tiden hon ligger annars ska hon sitta och leka. Idag lyckades hon dra upp rumpan flera gånger och ålade sig framåt en bit. Slocknade utpumpad efter en timmes träningspass på golvet innan nattningen .

    Jag vill ha upp gardiner och taklampor NUU , men det får vänta tills vi fått över alla sakerna som så klart är viktigast. Anledningen till att vi inte har satt upp nån lampa ens provisoriskt är att tanten som bodde här innan inte hade satt upp några lampor (nyrenoverad lägenhet då så det fanns inga hål eller krokar) så det finns INGA krokar i taket nu och vi vill ju ha möblerat klart först så vi vet VAR vi ska borra. Men men lugn och fin, det ska nog ordna sig närmare jul .

    Nu ska jag surfa på julklappar en liten stund innan det är dax att sova

    Jo förresten, är det någon av er som har något roligt recept på mat där SMÖRDEG ingår? Komiskt (och bra) nog så innehåller inte smördeg smör så Martin och jag får äta det, bara det att vi inte kommer på något skoj att göra.

  • Dalkulla74

    Wiiee vi har gardiner i vardagsrummet och köket nu tänk va små saker gör att det blir roligare att flytta tråkiga saker med

    ft: Tack, jag funderar med på nån slags pirog

    Morty: Va kul med VIP-visning och egentid så där , det drömmer jag med om..men det lär dröja så segt som matintroduktionen för Lisa går... Du får ta några varv runt huset i bara trosorna så kanske förkylningen bryter ut så du blir av med den .

    Edwina: Usch för att va klen och få ögoninflammation med , är det alltså Erik som har ögoninflammation? Krya på dom!

    Nu är klockan lite för mycket igen, bums i säng !

  • Dalkulla74

    ft: Kom på att jag glömde svara ju, Lisa blir 8mån den 24/11

  • Dalkulla74

    Godmorgon, eller godförmiddag kanske man ska säga !

    Vi har börjat "operation lyssna" här hemma. Martin har kommit in i en period då han inte lyssnar eller i alla fall inte visar att han lyssnar. Så nu har vi berättat att vi säger till 1gång och kanske påminner 1 gång ifall han missat eller glömt vad vi nyss sagt men sen så börjar vi tex äta fast han inte kommit. Sen säger vi till strax innan det är dax att duka av och kommer han inte då heller så blir det tomt i magen... Eftersom han är ledig på fredagar och sen kommer helgen så provar vi detta nu få se om det är något som fungerar på Martin eller om vi får fundera ut någon annan taktik. Idag har han inte ätit frukost och inte mellis..och kunde därmed heller inte föja med pappa till IKEA som han ville för det skulle han inte ha kraft och ork till förklarade vi.

    Nu säger han att ett spel i hans rum "börjar" så det är bäst jag går dit och spelar och visar att JAG kan lyssna iaf

  • Dalkulla74

    Uppe med tuppen (=Martin) och Lisa. Konstigt, heela veckan har han varit såå trött och inte kommit upp fast man varit in och väckt honom flera gånger. Nu när det är helg då minsann så vaknar han tidigt och av sig själv.

    Martin och bokstäver, han kan nog alla men han skriver inte en endaste, bara på datorn men inte med penna.

  • Dalkulla74

    Idag kom Martin på en gång till frukosten när vi sa att det var frukost och åt så bra han bara kan, delade med sig till syrran av sina smörgåsar och vi kunde äta alla 4 i lugnan ro utan att påpeka "komihåg din smörgås", "sitt still på din plats" osv

  • Dalkulla74

    Hej, tittar in en kortis mellan alla tusen göromål här hemma. Sambon står och målar över igenspacklade hål i gamla lägenheten och jag kör markservice här hemma. Min bror är här på besök några dagar varav höjdpunkten för honom och för Martin är morgondagen då det är skridskoskola med dagis. Min bror har skridskorna med sig och ska vara med barnen och åka. Det är vår tur att skjutsa dit så vi åker dit hela familjen och tittar, ska bli skoj .

    Martin är så söt när han ska presentera F för barnen på dagis (eller andra med för den delen), han säger inte att det är hans morbror utan "min vän" eller ibland också "mina allra bästa vän" :-*. Så roligt att se hur bra de leker med varandra . Ikväll har killarna bakat småkakor och dekorerat med smält choklad så vi fick gofika på kvällskvisten .

    Nu är det dax att krypa isäng snart, är toktrött!

  • Dalkulla74

    En sak blir man (=jag) säker på nu när jag har 3 barn här hemma, det blir inga fler syskon till Martin ! Jag tycker inte att jag gör något annat än fixar mat till allt från spädbarn till vrålhungrig tonåring utan botten , hinner knapp med att tänka tanken på 5 minuters paus .

    I morgon åker min bror hem, det har varit supermysigt att ha honom här , Martin vill inte att han ska åka. Men vi ses ju om några veckor för då är det ju jul .

    Idag har grabbarna pysslat med vattenfärg, lim och paljetter, blev så fina "teckningar" så .

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19