• jazzka­tten
    Äldre 29 Sep 22:11
    85145 visningar
    107 svar
    107
    85145

    Restless legs - kryp i benen!

    Är det någon mer som har drabbats av "Restless legs"?
    Jag är i v 11 och har fått fruktansvärt svårt att sova pga kryp i benen. Vissa nätter sover jag bara någon timma för jag måste hela tiden röra på benen. Det är som det kittlar inne i benbärgen, ungefär som växtvärk. Tydligen är det en sjukdom som kan förvärras just av graviditet.
    Jag vill gärna ha tips och råd hur man kan lindra problemet!

  • Svar på tråden Restless legs - kryp i benen!
  • jazzka­tten
    Äldre 26 Oct 15:45
    #0

    Jenny 73
    Tack för tipset om akupressuren...tror banne mej det hjälpte, om än tillfälligt. Men jag lyckades somna i alla fall

  • Rapunz­ella
    Äldre 26 Oct 15:56
    #0

    Jag har fått känningar nu under graviditeten och min BM rekommenderade användning av stödstrumpor under dagen. Tycker nog att det har hjälpt mig, i alla fall.

  • Äldre 26 Oct 16:01
    #0

    Jag träffade en homopat igår så jag fick piller som jag skulle ta men vi får se om det hjälper... =) Fick även piller för min foglossning... Lite sent påtänkt men man vet ju inte om jag går över 2 veckor heller ju för i sådana fall så har jag ju 24dagar kvar och om jag kan få hjälp med det denna sista tiden så är jag glad... =)

  • discod­ivan
    Äldre 26 Oct 16:03
    #0

    nej inga biverkningar förutom att de hjäper mig att somna in. jag har de svagaste och tar bara en tablett om dan, då på kvällen. normal dos är 3 per dygn

  • Belseb­ub
    Äldre 26 Oct 16:07
    #0

    Åhh..jag blir så lättad av att höra att jag inte är ensam, nu känns det mycket bättre då jag vankar fram å tebax på nätterna.
    Håller klart med om att för mycket energi för nära sovtid lockar fram krypningarna mera. Jag har hittat någon form kombination av lätt promenad med stretch och mycket mineralvatten innan jag går och lägger mig, det funkar oftast.

    Visste verkligen inte att detta fenomen var så vanligt, trodde på fullaste allvar att jag höll på att mista förståndet.

    Ger man propovan till gravida...? ish! va jobbigt jazzkatten.

    Mina fötter ser numera ut som något som borde platsa på Babar, med matchande händer, och om det hjälper mot rastlösa ben så blir det stödstrumpor genast! värt att prova och man har ju alltid nytta av dem senare om man ska flyga långt.

  • Lisabe­lla
    Äldre 26 Oct 16:13
    #0

    Jag har börjat sova med stödstrumpor- det hjälper! Har ett par supersnygga lårlånga (he he) TED- strumpor. Värt ett försök!

  • Kewo
    Äldre 26 Oct 16:14
    #0

    Känner ígen mig från min graviditet! Urjobbigt! Jag åt magnezium och det hjälpte ganska bra. Stretch funkade oxå, att ställa foten med sulan mot väggen och hälen i govet och seg-dra. Efter förlossningen förvsann det. Så nu har Du bara... ehh... 29 veckor kvar eller!? Stackare... Hoppas det blir bättre snart!!

  • Talja
    Äldre 26 Oct 16:24
    #0

    Verkligen intresant att läsa om alla tips... Jag har med haft dessa krypningar till o från under hela mitt liv.
    I början av min grav. blev det outhärdligt men blev som tur var bättre igen. Håller med om det där att det blir värre om man inte rört så mycket på sig under dan, eller om man slappat för länge i sängen framför tvn på kvällen.
    Saken är den att jag trodde att det var nått som kom pga just dessa saker o inte att det var ett tillstånd som bara vissa råkade ut för. Att det ens fanns folk som forskar om det gör att jag tar det på lite mer allvar from med nu......
    Hmmm, kan ju passa på att ge tips på mina egna tillfälliga lindringsmetoder.
    Att springa upp o ner i trappan tills jag får mjölksyra i benen är suuuperskönt, håller det borta ett tag iallafall....
    Då jag inte orkar mitt i natten springa upp o ner där så testade jag att sitta mot väggen med knäna i 90 graders vinkel, ni vet så där man fick göra på gympan i skolan då o då..... det funkade med.... den där mjölksyran tycks hjälpa lite......

  • jazzka­tten
    Äldre 26 Oct 16:41
    #0

    Precis...när man får mjölksyra i benen hjälper det!
    Konstigt det där, på ett sätt ska man ju inte träna innan sänggåendet, men samtidigt hjälper ju hårdträning av benen...???

    Dessutom verkar ju värme funka på vissa (ej på mej) och kyla på vissa (jag smörjer med Ice power gel).

    Stödstrumpa skall införskaffas bums!!

  • mopo
    Äldre 26 Oct 16:43
    #0

    Jag tar Alvedon. Det hjälper!

Svar på tråden Restless legs - kryp i benen!