• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 2 år sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11
  • Hjartesjalen
    versan skrev 2009-10-29 11:57:47 följande:
    Hos mig har dom nu i veckan somvarit gjort en hjärtmätning för att mäta hur många extra slag man har (och typsikt då är att det är som lugnast) grrr.... Ett tips jag har är att Hosta till några ggr när hjärtrusningarna slagen sätter igång då kan man ibland få till det så det slår normalt. Men detta vet ni kanske redan. fniss... Ni verkar vara "veteraner" på området. eftersom detta är tråd 11.  
    Ja e det inte typiskt, att nar dom gor en undersokning sa hander det inte mycket, men nar man e hemma sjalv ja da hander det massor!
  • pågmamman

    Välkommen hit "versan" - japp låter onekligen som du är en av oss. Håll oss informerade om resultaten av din senaste mätning.

    Då var man vacccinerad - känns rätt skönt! Blev ju "felaktigt" (visade det sig) kallad till riskgrupps-vaccineringen - fick ju panik mest för att jag skulle tillhöra ngn riskgrupp jag inte köände till men fick lugnande besked från kardiologen som inte ens visste att ajg var utplockad "Du löper inte större risk än ngn annan i din ålder! Men för att skydda dig själv och dina medmänniskor passa på att ta den nu när du ändå blivit kallad!" så det gjorde jag!

    Tog den vid 11-tiden & än så länge känner jag inget "mysko". Dessutom var det förvånansvärt smärtfritt - kände i princip ingenting! Vi försökte tjata oss tilla tt min man, som var med, oxå skulle få sprutan - men se det gick inte - han får snällt vänta på sin tur!

    Tänkte i allaf all att det vore lugnande för er andra med extraslag och hjärtrusningar att veta att vi inte anses tillhöra ngn riskgrupp - anant än p g av vå unga ålder

  • versan
    Hjartesjalen skrev 2009-10-29 12:10:23 följande:
    versan, har har du lanken till trad 10.www.familjeliv.se/Forum-11-241/m45950951.html
    Tackar... blir intressant att läsa.
    Hjartesjalen skrev 2009-10-29 12:11:22 följande:
    Ja e det inte typiskt, att nar dom gor en undersokning sa hander det inte mycket, men nar man e hemma sjalv ja da hander det massor!
    Precis som nu idag! hur mycket som helst oavsett om jag är i vila eller är aktiv.
    pågmamman skrev 2009-10-29 14:32:24 följande:
    Välkommen hit "versan" - japp låter onekligen som du är en av oss. Håll oss informerade om resultaten av din senaste mätning.Då var man vacccinerad - känns rätt skönt! Blev ju "felaktigt" (visade det sig) kallad till riskgrupps-vaccineringen - fick ju panik mest för att jag skulle tillhöra ngn riskgrupp jag inte köände till men fick lugnande besked från kardiologen som inte ens visste att ajg var utplockad "Du löper inte större risk än ngn annan i din ålder! Men för att skydda dig själv och dina medmänniskor passa på att ta den nu när du ändå blivit kallad!" så det gjorde jag!Tog den vid 11-tiden & än så länge känner jag inget "mysko". Dessutom var det förvånansvärt smärtfritt - kände i princip ingenting! Vi försökte tjata oss tilla tt min man, som var med, oxå skulle få sprutan - men se det gick inte - han får snällt vänta på sin tur!Tänkte i allaf all att det vore lugnande för er andra med extraslag och hjärtrusningar att veta att vi inte anses tillhöra ngn riskgrupp - anant än p g av vå unga ålder
    Ska bli intressant att höra vad läkaren säger.
    Jag har också blivit kallad då jag bara har 1 1/2 lunga kvar & haft hjärtat på fel sida som barn sen har jag astma & massa skit också.
    Min spruta gjorde skitont & fick ett blåmärke efteråt.
    Vette gudarna hur sköterskan stack. {#lang_emotions_surprised}
  • pågmamman

    versan: Ok, då var det rätt uppenbart att du tillhör riskgruppen, så att säga Har du ngn diagnos för hjärtarytmin sen innan eller? Själv har jag inte fått ngn diagnos - utan läkarna tror b"bara" att jag har ett extra känsligt retledningssystem men i övrigt friskt hjärta & ofarlig arytmi, vad de kunnat fånga!

    Hur länge sen var det du tog sprutan? Ngr andra symtom?

    För mig känns det som lite träningsvärk i över armen men annars ingenting - än - ksa jag kanske tillägga - då det bara är ca 6 - 7 timmar sen jag tog den.....

  • Hjartesjalen

    Ni som tagit sprutan, e det vanliga sprutan el N1H1 ni pratar om? Har nar jag fragade sa sa skoterskan att dom rekomenderar alla sina patienter att ta bada sprutorna, vanliga influensan o svininfl.

    Hon svarade inte pa om jag var i en riskzoon el sa, bara att dom rek alla att ta dom!

    Men, jag vet inte, har aldrig tagit vaccinet, o N1H1 kan jag inte fa inte maken heller, men det andra kan vi fa o ska tydligen fa pa mandag, men jag ska forst prata med lakaren, en annan. Kanner mig sa kluven nar det galler detta.

    Jag har haft influensan manga ggr i livet, sista gangen for 1,5-2 ar sedan om jag inte minns fel.

    Vad tror ni andra...?

  • versan
    pågmamman skrev 2009-10-29 17:33:01 följande:
    versan: Ok, då var det rätt uppenbart att du tillhör riskgruppen, så att säga Har du ngn diagnos för hjärtarytmin sen innan eller? Själv har jag inte fått ngn diagnos - utan läkarna tror b"bara" att jag har ett extra känsligt retledningssystem men i övrigt friskt hjärta & ofarlig arytmi, vad de kunnat fånga!Hur länge sen var det du tog sprutan? Ngr andra symtom?För mig känns det som lite träningsvärk i över armen men annars ingenting - än - ksa jag kanske tillägga - då det bara är ca 6 - 7 timmar sen jag tog den.....
    Nopp! Dom först "extra slagen dök upp i msabnad med graviditeten & sen var dom borta i 3.5år och nu har dom kommit tillbaka. grrr.... dumma extra slag...
    Från början vart man ju vettskrämd men man lever ju uppenbarligen.

    Dom tror också att mina är ofarliga men skall undersöka detta iallafall.
    så får se vad läkaren säger.

    Influensa sprutan mot (nöff nöff) tog jag i förrgår  första dagen fick jag en mild huvudvärk efter 1 timme efter 3tim lätt illamående & ansiktsrodnad.
    Och sen på kvällen var jag så trött så det var inte klokt.
    haha... gick och la mig en stund och sov.
    Sen igår inga Biverkningar.
    & idag har jag varit lite täpp i näsan ont i tårna {#lang_emotions_surprised} och Händerna/fingrarna.
  • versan
    Hjartesjalen skrev 2009-10-30 07:01:30 följande:
    Ni som tagit sprutan, e det vanliga sprutan el N1H1 ni pratar om? Har nar jag fragade sa sa skoterskan att dom rekomenderar alla sina patienter att ta bada sprutorna, vanliga influensan o svininfl.Hon svarade inte pa om jag var i en riskzoon el sa, bara att dom rek alla att ta dom!Men, jag vet inte, har aldrig tagit vaccinet, o N1H1 kan jag inte fa inte maken heller, men det andra kan vi fa o ska tydligen fa pa mandag, men jag ska forst prata med lakaren, en annan. Kanner mig sa kluven nar det galler detta.Jag har haft influensan manga ggr i livet, sista gangen for 1,5-2 ar sedan om jag inte minns fel.Vad tror ni andra...?
    Som jag har fattat det så ska helst alla ta sprutan för att minimera smittspridning i samhället.
    Jag tar influensasprutan (den vanliga också) varje år.
    För 2 år har jag varit så dålig så jag allvarligt trodde min sista stund var kommen.
    När man då fick äta 3 penicilinkurer & massor med andra mediciner för att kunna andas så sa läkaren att nu måste jag ta sprutan & jag har haft mildare influnensa symptom sedan dess.
    man får vara glad för det lilla.
  • pågmamman

    Men varför kan ni inte få N1H1-sprutan (det är väl svininfluensan?!))? Det är svininfluense-sprutan (panderix) som jag tagit i alla fall! Vanlig influensa-spruta har jag aldrig tagit & kan inte heller erinra mig om att jag någonsin har haft vanlig influensa. Dessutom e ju inte vanlig influensa ngn big deal för folk i vår ålder - men den här nya influensan sägs ju vara lite lurig för alla "yngre". Ligger en tidigare helt frisk småbarns pappa med konstgjord lunga p g a av svininfluensan på vårt sjukhus just nu - då föredrar jag ett stick! Dessutom har jag pratat både med läkaren på kardiologen och med de på sjukvårdsupplysningen och info-centrat för svininfluensan - & alla med bra förklaringar rekomenderade mig att ta sprutan. Vill dock poängtera att kardiologen menade att jag INTE tillhörde ngn riskgrupp för mina arytmi-problem! Men antar att det beror kanske på vad för arytmier man har. So far, har de ju bedömt mina som ofarliga.

    Haft lite ont i armen i natt - tog två panodil vid 2-tiden och nu känner jag mig som vanligt!

    Känns dock värre att ge min son sprutan då han ju inte kan välja själv! & sägs dessutom att svininfluensan tar värre på de mellan 20 - 40 år än yngre barn... Men man skulle ju aldrig förlåta sig själv om man sket i att vaccinerar honom och han blir jätte dålig med komplikationer & så av själva svininfluensan... Svårt!

  • pågmamman

    versan: ska kanske ta till baks det där med att vanlig influensa inte skulle vara ngn big deal i vår ålder!!! Usch, måste vrit skit jobbigt att bli så sjuk. Kommer ihåg hur ynklig jag var i samband med en "vanlig" bihålinflamation! Så, det känns faktiskt väldigt skönt att vara vaccinerad. Ont i tår & fingrar var väl en lite ovanlig biverkan dessutom 2 dagar efter?! Eller har har du kanske bara spänt dig - jag menar - det kanske inte har med vaccinet att göra? Jag svettades föresten som en gnu i natt - vilket jag inte brukar - så antar att det var en biverkan.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11