• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 2 år sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11
  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-11-07 21:34:43 följande:
    Allasväl hoppas du är bättre. Det är läskigt när pulsen drar i väg över 100 man blir liksom även lite tungandad upplever jag och rädd vilket gör att det inte blir bättre just:(. Jag vet hur det känns innan det kommer på rätt bana igen inget roligt alls:(.HjärtesjälenDina kaninsprattel känner jag med igen.Jag tror att det är mina extraslag som känns så ibland liksom oroligt i hjärtat. Dom måste väl sett på ditt ekg att det var svt.Hoppas att du träffar en klok och trevlig dr på tisdag som kan förlara och svara på alla dina frågor.Bara det gör att man kommer en bit påväg.Sov gott!
    Tack! Ja jag hoppas han e trevlig, jag e skitnervig rent ut sagt...... skont vi har varandra har!!
  • pågmamman

    Alltså - att kramperna känns som från hjärtat men att det i själva verket är i muskulaturen runt om - & så får man då ofta mellanslag av ångesten som utlöses och då blir man ännu mer säker på att det är hjärtat - d v s en ondcirkel!

  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-11-07 22:20:48 följande:
    Alltså - att kramperna känns som från hjärtat men att det i själva verket är i muskulaturen runt om - & så får man då ofta mellanslag av ångesten som utlöses och då blir man ännu mer säker på att det är hjärtat - d v s en ondcirkel!
    Ja du har sa ratt, precis detta har mina foraldrar sagt till mig under dessa aren jag haft detta....onskar bara man kunde gora nagot sjalv, som att "slappna av"
  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-11-07 22:22:21 följande:
    ...men du heter det ngt annat än "svt" på svenska - för hittar inget då jag "googlar" på svt och hjärta?!
    SVT star for Supraventricular Tachycardia. Jag vet inte om det e samma pa svenska.. ska kolla pa det..
  • snartvår

    Detta hittade jag på ensida på internet. Internmedicin kanske den hette. Kommer inte ihåg.

    Supraventrikulär Takykardi
    Supraventrikulär takykardi (SVT) är ett samlingsbegrepp för arytmier som startar ovanför ventriklarna i förmaksregionen. Det kallas ibland för paroxysmal supraventrikulär takykardi (PSVT) eftersom arytmiattackerna inträffar oregelbundet eller periodiskt. SVTs startar och avslutas ofta plötsligt och kan pågå från några sekunder till flera timmar. De kan innebära att hjärtat slår 160-200 gånger/minut.

    SVTs är generellt sett inte livshotande om inte patienten lider av andra hjärtproblem. Symptom kan variera i allvarlighetsgrad, och de svåraste formerna kan kräva läkemedelsbehandling eller kateterablation.

  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-11-08 09:58:26 följande:
    Detta hittade jag på ensida på internet. Internmedicin kanske den hette. Kommer inte ihåg.Supraventrikulär Takykardi Supraventrikulär takykardi (SVT) är ett samlingsbegrepp för arytmier som startar ovanför ventriklarna i förmaksregionen. Det kallas ibland för paroxysmal supraventrikulär takykardi (PSVT) eftersom arytmiattackerna inträffar oregelbundet eller periodiskt. SVTs startar och avslutas ofta plötsligt och kan pågå från några sekunder till flera timmar. De kan innebära att hjärtat slår 160-200 gånger/minut. SVTs är generellt sett inte livshotande om inte patienten lider av andra hjärtproblem. Symptom kan variera i allvarlighetsgrad, och de svåraste formerna kan kräva läkemedelsbehandling eller kateterablation.
    Ja, precis, jag hittade samma sa nu beh jag inte lagga in det har

    Just den biten tanker jag pa, att OM man har nagot annat problem ocksa i hjartat, hur vet man det sakert liksom....
    nar jag sover battre nagon natt el sa, da kanner jag mig saaa mycket battre...
  • snartvår

    Hej!
    Ingen aning,men kanske att hjärtat som humör och allt annat påverkas lättare vid dålig sömn, stress mm. Har man ett känsligt hjärta eller en extrabana blir det nog lättare kännbart mer påtagligt om man är i obalans. Men det är bara mina tankar.

  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-11-08 16:48:54 följande:
    Hej!Ingen aning,men kanske att hjärtat som humör och allt annat påverkas lättare vid dålig sömn, stress mm. Har man ett känsligt hjärta eller en extrabana blir det nog lättare kännbart mer påtagligt om man är i obalans. Men det är bara mina tankar.
    Ja det later troligt. Sa manga organ paverkas ju nar man e stressad o inte mar bra over lag.....det blir vantat da.
  • pågmamman

    hJARTESJALEN: dU VET ATT HJÄRTAT ÄR FINT OCH FRISKT FRÅN ULTRALJUDET DU TAGIT Oj, vad konstigt det belv - men texten e rätt i alla fall! Tror absolut att allt blir värre av stress dålig sömn etc och att man desutom komemr in i en ondcirkel som e SÅ svår att bryta!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11