• hemlis
    Äldre 28 Oct 14:32
    42281 visningar
    268 svar
    268
    42281

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 2 år sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11
  • LillaP­inglan
    Äldre 17 Jan 09:42

    attackerna kan komma när som helst på dygnet..Dock nästan aldrig nattetid, har hänt nån enstaka gång, tack och lov! Oftast när jag är lite eller mycket stressad. Ibland bara utan anledning. Du då?

  • Äldre 17 Jan 09:50
    LillaPinglan skrev 2010-01-17 09:42:33 följande:
    attackerna kan komma när som helst på dygnet..Dock nästan aldrig nattetid, har hänt nån enstaka gång, tack och lov! Oftast när jag är lite eller mycket stressad. Ibland bara utan anledning. Du då?
    Jag får inte heller nattetid, tack och lov! 
    Men får oftast då när jag vilar eller e stressad... 
    Och de kommer helt plötsligt! På en sekund från att hjärtat slår 70 till 150... De går fort alltså känns de som... Och jag blir andfådd och yr... 
    Och på mina ekg:n syns de som de extra deltavåg
  • snartv­år
    Äldre 17 Jan 10:16

    Jag åt seloken innan ablationen slutade oxå helt tvärt. Det kommer gå BRA!!! tänk vad skönt när det är gjort!!! Jag hade det som du Att det bara kom rusningar utan förvarning??? konstigt när man inte gör något??? Vet de vad som är galet??{#lang_emotions_flower} alltså vad extrabanan/banorna sitter??{#lang_emotions_flower} MÅNGA KRAMAR FRÅN MIG!!!!

  • Äldre 17 Jan 10:53
    snartvår skrev 2010-01-17 10:16:11 följande:
    Jag åt seloken innan ablationen slutade oxå helt tvärt. Det kommer gå BRA!!! tänk vad skönt när det är gjort!!! Jag hade det som du Att det bara kom rusningar utan förvarning??? konstigt när man inte gör något??? Vet de vad som är galet?? alltså vad extrabanan/banorna sitter?? MÅNGA KRAMAR FRÅN MIG!!!!
    Ja konstigt egentligen hur hjärtmuskeln funkar så olika... usch... Och de e hemskt obehagligt!!! 
    Hur mådde du dom dagarna då du inte fick äta seloken? Hade du xtra mkt hjärtklappningar/rusninga då?
  • snartv­år
    Äldre 17 Jan 16:04

    Nej jag kännde inte av det förrän efter ablationen, då hade jag besvär men de avtog efterssom. Ja det är konstig??

  • Äldre 18 Jan 22:41

    USCH! Nu e jag BRA nervös....


    Imorn gäller de... 
    Har mått illa hela kvällen och haft ont i magen... buhu... 
    Vill ju inte genomföra e här ju... 
    Men jag e stark så jag klarar de.... *peppar* lite mig själv... haha...
  • Hjarte­sjalen
    Äldre 18 Jan 23:09
    finskaflikkan skrev 2010-01-18 22:41:55 följande:
    USCH! Nu e jag BRA nervös.... Imorn gäller de...  Har mått illa hela kvällen och haft ont i magen... buhu...  Vill ju inte genomföra e här ju...  Men jag e stark så jag klarar de.... *peppar* lite mig själv... haha...
    Du klarar detta ,jag lovar att det kommer ga bra!!! Jag grat pa bordet innan dom borjade o dome sa goa o trostar en, dom vet ju att man kanner sig radd osv, men du ska inte oroa dig!! Det kommer o ga jattebra! O imorgon kvall kan du pusta ut, allt e over da, o du ska fa veta vad som pagar...KRAMAR!!!!!!!!
  • Äldre 19 Jan 21:05

    Nu e jag hemma!!! Klarade av ablationen! Och de gjorde inte ens ont...  


    Man va alltså orolig HELT i onödan! Hehe... 
    MEN... dom fick aldrig igång någon hjärtrusning på mig trots att dom höll på MASSOR! 
    Fick in 3olika sorters stresshormoner insprutat i blodet... Och en av dom gjorde så att hela bröstkorgen och hjärtat gjorde OOONT!!! Fyfan säger jag bara.. De kramades åt i bröstet som att de va trångt och man kunde inte andas, men som tur va går de över på ca 5-10sek... 
    Men dom såg och tror att jag har en översensitiv sinusknuta vad de nu ska betyda??? 
  • LillaP­inglan
    Äldre 20 Jan 08:14

    finskaflikkan: Gud va skönt att det gick så bra! Och att dom såg något under ingreppet! Härligt för dig! :)

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 20 Jan 11:24

    Gud va bra att allt gick sa bra!!!! Duktig du har varit! Jag vet inte vad det betyder, men ska du tillbax o prata med doktorn snart igen?


  • Äldre 20 Jan 11:54
    Hjartesjalen skrev 2010-01-20 11:24:54 följande:
    Gud va bra att allt gick sa bra!!!! Duktig du har varit! Jag vet inte vad det betyder, men ska du tillbax o prata med doktorn snart igen?
    Ja jag skulle få en tid för återbesök!
    Och jag skulle inte äta några hjärtmediciner något mer, bara vid behov när hjärtat slog sådär konstigt och de inte gick över efter en stunds vila.
  • Äldre 20 Jan 12:06

    Just de... Jag vet inte hur man gör en ny tråd... Den här går väl ut snart? 


    Nån här som kan fixa en ny så vi kan fortsätta prata?
  • Äldre 20 Jan 15:35

    E de nån annan här som hade ont i ljumsken dagen efteråt och längre? 


    Jag har så ont nu och de e hårt där dom förde in katetrarna så jag fick citodon utskrivet.  
    Dom stack ju fel en gång innan dom kom rätt... Usch! 
    Pratade med min hjärtläkare idag oxå och frågade om vad hypersensitive sinusknuta va. 
    Och jag fick veta att man helst inte gör nåt åt de. Men man kan bränna sönder sinusknutan men då MÅSTE man ha pacemaker i resten av sitt liv och de har jag ingen lust med. 
    Och för att dom ska göra de så måste man nog ha ganska mkt mera problem med hjärtrusningar än jag har. 
    Men han sa att såna som har hypersensitiva sinusknutor ska dricka ordentligt med vätska för intorkning kan förvärra problemet och om de e för varmt så förvärrar de med! 
    Så de va några tips jag fick.
  • snartv­år
    Äldre 20 Jan 16:59

    Hej! va skönt att du har fått det avklaraT!!!! och va skönt att du slipper medicin. Jag var med lite öm i jlumsken men det gick snabbt över:) Jag kan heller inte fixa ny tråd

  • Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:38

    japp, jag hade ocksa ont i ljumskarna som attans sa det e normalt! Skont att det e pa vag o losa sig anda!! jag ska fixa ny trad nu o aterkommer med lanken till den...
    Kram alla!!


  • Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:51
  • Äldre 25 Jan 18:33

    Finskaflikkan - min "arytmi-expert" har oxå varit inne på extrakänslig sinusknuta i mitt fall. Men e inte säker på att hon är på rätt spår... Har föresten 24 tim ekg på mig nu - isch - gillar inte och har naturligtvis lite halvhög puls av nervositet - vilket e dumt - för då brukar inte hackningar och rusningar komma.

    Fick mätaren i morse - synd att jag ej hade den i natt - för som vanligt då jag är extremt trött och sover tungt så höll hjärtat på med mig då jag vaknade upp ur min "dvala". Vaknar då efter ca 4 timmars sömn efter intesiv dröm (inte alltid mardröm ofta bara att jag hållt i gång intensivt liksom). Hjärtat känns som det flaxar och kör ofta i gång magen på mig och gör mig kissignödig (!) - inte alltid jätte hög puls -  inga tunga slag och slag som inte går att påverka med andningen - känns som det e på gränsen till att sticka i väg snabbt hela tiden och när det gör det föranleds det av hackningar. Detta händer om jag t ex far upp snabbt i detta läge - men går jag upp långsamt så kan jag ofta få det att kännas lugnare och mer "normalt" efter en stund. Känner mig stel (eller blir?!) och lite yrslig och ont i huvudet.... Dagen efter e jag alltid jätte trött! Antar att jag sover djupt för att återhämta mig och att puls och blodtryck går lågt och hjärtat kompenserar med att sticka i väg?! Första gg det hände var nämligen då jag fick seloken..... Men detta har aldrig fångats och när jag försöker beskriva det för läkare - säger det att det nog är psykiskt... Kanske det kan vara?! Men ack så obehagligt! Hoppas det hände i natt igen! Men tyvärr sällan så intensivt två nätter i följd.

  • Äldre 19 Aug 12:21

    Hej! Jag är en kvinna på 48 år som levt med extraslag och hjärtklappning i snart 8 år nu. Det är förstås sämre och bättre perioder och just nu är jag inne i en sämre....Har börjat tappa otroligt mycket sömn på nätterna därför att jag kan ligga i timmar med kraftiga ves, sves och hårda hjärtslag. Gjort undersökningar och de sa att mitt hjärta snarare hade en en enorm kapacitet och att det var vanligt vid extraslag sk pilothjärta. Någon som också hört detta? <det tråkiga är att livskvalitén blir så påverkad.Har fått börja med Imovane insomningstablett denna vecka och det har väl hjälpt mig något sånär. Men även om man vet att det är ofarligt så kan iaf inte jag låta bli att tänka på det och känna efter "börjar det nu".. Någon som har erfarenhet om det blir sämre i klimaterieperioden och om det tom kan försvinna efteråt?

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11