• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 2 år sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11
  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-11-06 15:15:32 följande:
    Kolla härTietze´s syndrom.ICD-10: M94 Uppdaterad: 2008-04-15 Definition: Inflammation i broskskivan i de kostosternala förbindelserna.Orsak: Okänd. Fysisk överbelastning? Trauma mot armar eller torax? Inflammatorisk process?Symtom:? Initialt en brännande, ytlig smärta vid ett eller flera revbens benbroskgräns. Successivt avklingande till molande karaktär. "Tryck över bröstet".? Stress, oro.? Statiskt arbete med armarna (dator, bilkörning), förvärrar symtomen, värme lindrar.Diagnos: Distinkt palpationsömhet över benbroskgränsen som kan vara lätt uppdriven.Differentialdiagnos: Artrit i närliggande leder. Myalgi. Neuralgi. Hjärtinfarkt. Ulcus. Gallstenssmärtor.Utredning: Klinisk diagnos.
    Josses, det ar sa jag har, men aven annat, jag undrar sa ibland over SVT'n.....att jag har en "kannsla" liksom hela tiden dar....ska det vara sa vid SVT tro....?
  • snartvår

    Jag vet inte? en kombination kanske? Jag kan med vara öm vid bröstbenet. Det finns så mycket knepigt:( och man vet inte vad man ska tro ibland. Har du varit på ditt läkarbesök än?

  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-11-06 16:44:11 följande:
    Jag vet inte? en kombination kanske? Jag kan med vara öm vid bröstbenet. Det finns så mycket knepigt:( och man vet inte vad man ska tro ibland. Har du varit på ditt läkarbesök än?
    ja precis. Nej inte annu, det e pa tisdag jag ska dit.

    jag har alltid "kannslan" ratt innanfor vanster brost...O ibland kan jag vakna pa natten av ytliga smartor som om det krampar el kramar darinne, o AJ vad ont det gor o sa forsvinner det lika fort som det kom.

    Det som finns mer vad jag tror e hjartat bara finns dar o e inte sa patagligt, o sa hur det slar da forstass..

    ja en kombination, usch va mycket konstigt det finns..
  • Älskade Elsa
    finskaflikkan skrev 2009-11-03 21:17:47 följande:
    Älskade Elsa skrev 2009-11-03 20:55:42 följande:
    Hej! Va skönt att din dotter mår bättre och att de går åt rätt håll... Visste dock inte att de kan växa bort? Jag har haft antydan till wpw sen jag va ca 17 och för ca 6-12månader sen har de synts tydligt på mina vilo-ekg:n att jag har wpw... Men jag har inga jobbiga/dagliga besvär av de, kommer lite då och då så att säga..Väntar på att få tid för en ablation...
    Hej!
    Läkarna sa att det med 50% chans skulle växa bort under det första året, men det gjorde det inte. Fast nu verkar det ju lovande :) Förut pratade läkarna om att göra en ablation, men att de måste vänta tills hon är i skolåldern. Vi får se vad som händer när hon slutar helt med medicinen.

    Har du några knep för att få det att gå över? När vi var inlagda provade de några gånger att lägga en kall handduk i pannan, men det hjälpte aldrig, men det kunde det visst göra på en del. Däremot märkte vi att dom gånger hon blev väldigt ledsen och skrek och nästan tappade andan så vände det ofta av sig själv. Hon var aldrig ledsen av själva rusningarna, hon kunde ligga helt oberörd och ha en puls på 290, det var alltid undersökningarna som gjorde henne ledsen.
    Hoppas verkligen att du får en tid snart så du kan bli besvärsfri! Tack för ditt svar!
  • pågmamman

    Hjartesjalen: Jag känner precis som du beskriver ovan - men enl min arytmi-expert (en va Sveriges främsta) - har jag bara "vanlig" takykardi och ett känsligt retledningssystem... Men jag undrar jag - hm - specialist eller inte - men tror att det i så fall är svår fångat på mig & att kroppen (hjärtat!) duktig på kompensation som t o m lurar den bäste läkaren MEN HOPPAS att hon har rätt och att det mesta dels sitter i huvudet och spända muskler och en ev astma som triggar! Men hur bli övertygad - det är frågan!

    I går kväll - när jag precis höll på att somna - trillade ngr böcker ner i sovrummet så jag blev skti skraj - sen kändes det som hjärtat "hamnade lite fel" i rytm... Min sambo som lyssnade på hjärtat tyckte dock att det lät som det slog jämt och fint - men man kanske inte kan höra sånt?! Var uppe och gick lite och det kändes som det kom i rätt bana igen! Men när jag sedan legat ner igen i några minuter så stack det i väg - kanske till runt 120 - 130 - varpå jag satte mig och efter några minuter lugnade det sig - men obehagskänslan sitter kvar än i dag! Känns det igen?

  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-11-07 12:48:37 följande:
    Hjartesjalen: Jag känner precis som du beskriver ovan - men enl min arytmi-expert (en va Sveriges främsta) - har jag bara "vanlig" takykardi och ett känsligt retledningssystem... Men jag undrar jag - hm - specialist eller inte - men tror att det i så fall är svår fångat på mig & att kroppen (hjärtat!) duktig på kompensation som t o m lurar den bäste läkaren MEN HOPPAS att hon har rätt och att det mesta dels sitter i huvudet och spända muskler och en ev astma som triggar! Men hur bli övertygad - det är frågan!I går kväll - när jag precis höll på att somna - trillade ngr böcker ner i sovrummet så jag blev skti skraj - sen kändes det som hjärtat "hamnade lite fel" i rytm... Min sambo som lyssnade på hjärtat tyckte dock att det lät som det slog jämt och fint - men man kanske inte kan höra sånt?! Var uppe och gick lite och det kändes som det kom i rätt bana igen! Men när jag sedan legat ner igen i några minuter så stack det i väg - kanske till runt 120 - 130 - varpå jag satte mig och efter några minuter lugnade det sig - men obehagskänslan sitter kvar än i dag! Känns det igen?
    Fy vad otackt! Jadrans bocker som skulle rammla ner o stalla till det for dig!

    Jag kanner inte sa mycket av rusningar, utan jag har mer"kannslor" o som igar var jag rejalt upprord over 3 olika saker som just nu pagar, o da far jag liksom "kramper" el jag vet inte, det e som om nagon tar om hjartat o klammer at 2-3 sekunder o slapper det igen, har du kannt sa nar du e tex nervos for nagot, o det haller pa sa o det gar upp i halsen kliksom...?

    O sa blir jag varm dar o sedan kan jag frysa, o det kanns ju som om det e stress for hela slanten, men vad som e hjartat el annat vette sjutton.

    Undra hur dom vet att man "bara har svt"? kanner mig radd att dom inte vet till 100% vad det e som e fel..
  • snartvår

    Allasväl hoppas du är bättre. Det är läskigt när pulsen drar i väg över 100 man blir liksom även lite tungandad upplever jag och rädd vilket gör att det inte blir bättre just:(. Jag vet hur det känns innan det kommer på rätt bana igen inget roligt alls:(.
    Hjärtesjälen
    Dina kaninsprattel känner jag med igen.Jag tror att det är mina extraslag som känns så ibland liksom oroligt i hjärtat. Dom måste väl sett på ditt ekg att det var svt.Hoppas att du träffar en klok och trevlig dr på tisdag som kan förlara och svara på alla dina frågor.Bara det gör att man kommer en bit påväg.
    Sov gott!

  • pågmamman

    Hjartesjalen: Men vad har de baserat att du skulle ha "svt" på? & har glömt - vad är det?

    Kramperna du beskriver känner jag exakt igen - muskelutlöst säger min läkare....?..!...

    snartvår: Jo, det är bättre just nu, tack Men det har blivit lite som med förväntans ångest - då jag på sistone haft obehag kväll/natt så kommer ångesten småkrypande redan då jag ska gå och lägga mig.....

  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-11-07 21:47:05 följande:
    Hjartesjalen: Men vad har de baserat att du skulle ha "svt" på? & har glömt - vad är det?Kramperna du beskriver känner jag exakt igen - muskelutlöst säger min läkare....?..!...snartvår: Jo, det är bättre just nu, tack Men det har blivit lite som med förväntans ångest - då jag på sistone haft obehag kväll/natt så kommer ångesten småkrypande redan då jag ska gå och lägga mig.....
    nar jag gjort EKG manga ggr har dom inte markt nagot alls, inte heller pa Ultraljudet. Men det var nar jag bar pa hjartmonitorn i 30 dagar som jag fick veta det...
  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-11-07 21:47:05 följande:
    Hjartesjalen: Men vad har de baserat att du skulle ha "svt" på? & har glömt - vad är det?Kramperna du beskriver känner jag exakt igen - muskelutlöst säger min läkare....?..!...snartvår: Jo, det är bättre just nu, tack Men det har blivit lite som med förväntans ångest - då jag på sistone haft obehag kväll/natt så kommer ångesten småkrypande redan då jag ska gå och lägga mig.....
    Vad menas med muskelutlost, sa lakaren nagor mer om det...? tanker pa att hjartat e ju en muskel..
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11