Inlägg från: Pormoicheia |Visa alla inlägg
  • Pormoicheia

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Du kan blanda ägg och honung och tvätta med det. MEN har du ägg i håret måste du skölja ur det noga med kallt vatten! SEDAN kan du skölja håret med en blandning av äppelcidervinäger (1 del) och vatten (10 delar). Det ska inte sköljas ur med vatten. Det går inte lika bra med annan vinäger, ÄCV funderar som ett balsamm håret blir lättare att reda ut samt ger det glans. Dock är det mest när man tvättar med bikarbonat det är viktigt att skölja med detta då det återställer PH- balsen i hårbotten som rubbas av bikarbonaten. Det är inget måste om du tvättar med ägg och honung.
    Ah det var så det var ja.
    *noterar och hoppas jag minns bättre nästa gång*

    Men vad är det som egentligen är så speciellt med just ÄCV? Har inte fattat det.
  • Pormoicheia
    Taggtroden skrev 2010-01-09 19:09:29 följande:
    Idag gjorde jag värsta special- blandningen och tvättade håret med! Det var rejält fett... blandade honung och liiiite vatten, hällde i socker för att scrubba hårbotten med samt lite BS för tvätt och lite solrosolja. Det kanonfint, kände redan i duschen när håret fortfarande var blött hur mjukt det blev Och nu när det är torrt så känns det fortfarande väldigt mjukt och det blev rent och fint. Dock känns det en aning tungt, men inte så farligt... :)
    Socker har jag aldrig testat med faktiskt. Skule ju kunna vara värt ett försök

    Någon som vet bättre förresten?
    www.familjeliv.se/Forum-5-172/m49894023.html
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia
    Taggtroden skrev 2010-01-12 12:40:35 följande:
    Usch, jag har gett upp för att hitta något som hjälper mot mina torra händer... hela händerna är alldeles fnasiga och de spricker lite nu och då och rinner blod och håller på varenda dag. Har provat med vanliga handkrämer, olivolja, aloe, kokosfett och jojobaolja men inget hjälper mer än de kommande 10 minutrarna, sedan är det som vanligt igen :/ Kokosfett är dock det jag trivs bäst med för det går rätt snabbt in i huden och kladdar inte så man kan smörja oftare med det iaf.
    Testa att kissa på dem
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    Jag ska redovisa lite lätt om kemikalier i vår vardag och tänkte sammanställa ett enkelt litet häfte med "nybörjarinformation" om no poo och annan naturlig skönhetsvård för dem som är intresserade. Jag har tagit med allt som står med i ts till båda ursprungstrådarna (fast lite omformulerat). Men är det något annat någon tycker är viktigt att ha med?

    Hur var det med den där bakpulver/citronmasken, skulle man låta det bubbla klart innan man kletade in det i ansiktet eller skulle man vara så snabb som möjligt med att ha det i ansiktet så det liksom fick bubbla klart "på plats"?

    Jag ska sammanställa en liten oljelista (både för vegetabiliska och eteriska oljor) samt en liten lista på de vanligaste skafferivarorna och vad de är bra för, saker att tänka på m.m.
    Men behövs något mer?
    Det är väl egentligen inte så mycket mer än ägg, honung, ÄCV, citron och bikarbonat/bakpulver som används va (förutom olja då)?


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    *lägger till kokosmjölk, askorbinsyra, aloe vera och havretvätt på listan*


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    Hur var det med bikarbonat när man tvättade håret med det? Varför var det viktigt att använda ÄCV efteråt? Att det har med att bikarbonat är basiskt att göra vet jag och att ÄCV återställer ph:t i hårbottnen vet jag också. Men vad händer om man inte gör det?


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia
    Cybele skrev 2010-01-24 09:43:07 följande:
    Spekulerar:Risken är att håret och hårbotten blir lite för basiskt. Att skölja med vatten borde dra ner pH till mer normalt, runt sju beroende på vattnet. Har vagt minne av att det var viktigare med ÄCV om man har hårt vatten. Sen är också frågan om vilket pH som är bäst för hår och hud. Ytterligare ett vagt minne av att det står på lactacyden att huden gillar att vara lite sur ( www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukte... ). Kan det vara samma för håret?
    jag vet att "sura" gör att bakterier inte trivs, men det känns ju som att det inte har så mycket med saken att göra att det är viktigt att skölja med ÄCV efter bikarbonattvätt. Eller kan det vara så att en basisk hårbotten har en större tendens att dra till sig smuts och lockar till sig bakterier (som då i sin tur påverkar på sitt sätt)?

    Det hade varit bra att veta om jag ska redovisa för det. Jag kan ju inte stå och säga att det är viktigt utan att veta varför menar jag.
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    AHA!!!

    "Talgkvalster är parasiter som äter talg och som är fyllda med bakterier. De kan endast upptäckas i mikroskop. Personer med håravfall har i 80% av fallen detta kvalster i hårbotten. Fördjupat hårfäste vid tinningarna orsakas troligen av talgkvalster, som trivs i basisk miljö med höga pH-värden. I ett friskt hår är pH-värdet mellan 4,5 och 5,5. För högt värde leder också till att den flytande talgen stelnar och kristalliseras vilket täpper till näringstillförseln till roten. Boten är surhetsbehandling för att spjälka upp talgen och återge håret sitt normala pH."

    http://klippit.se/harvard.html


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia
    Denebola skrev 2010-01-24 14:42:26 följande:
    Oh, intressant!!
    Ja det tyckte jag också. Det i kombination med det cybele hittade om hårets elasticitet kan inte bli fel
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    Hittade ännu en artikel om talgkvalster (fast på engelska)

    http://www.jashbotanicals.com/articles/demodex_folliculorum.html

    Rätt intressant där det förklaras hur allt hänger ihop med ökad sebuimproduktion och kvalstren (ju mer fett, desto mer mat) och att kontinuerlig uttorkning således ökar risken för talgkvalster. Jag hade dock velat hitta något som kunde styrka det om att talgkvalstren trivs där ph:t är högt.
    Fast å andra sidan så misstrivs de flesta organismer där det är för hög PH...

    Ska fortsätta googla...


    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia
    Cybele skrev 2010-01-24 21:25:24 följande:
    Skall inte fuska med ÄCV i fortsättningen. Kvalstret låter ju hemskt!!
    nä det lät inte så mysigt. Men jag hittar tycärr inte så mycket om de där talgkvalstren. På ena sidan står det att det är något alla har bara det att vissa har mer och på en annan sida står det att väldigt få procent har dem, men att upp till ca 80 % av dem som tappar hår har dem...
    Det finns så lite information om detta att det liksom inte går att jämföra de olika buden heller.

    Men men.
    Apprentice Moraltant *back in action*
  • Pormoicheia

    Jag är faktiskt rätt flitig med mitt ÄCV då jag ta min veckliga grovtvätt, och då både i håret och i ansiktet.
    Det har blivit något av en favorit faktiskt


    Apprentice Moraltant *back in action*
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo