• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Newbride2008
    logg81 skrev 2009-11-11 11:29:00 följande:
    Exakt.... det går inte. Och då får alla respektera allas åsikter om vaccinet. Jag kommer inte att vaccinera mej av många olika anledningar. En anledning är att det inte är tillräckligt testat i mina ögon. Jag vill inte få biverkningar om 5-10år... Men jag vill ju inte få svininfluensan heller  Fast det känns "säkrare" på något sätt. Jag vet iaf vad som kan hända när man får den.
    Ja, du vet att du kan dö, är det bättre alltså?
    Jag accepterar att alla har olika åsikter eftersom jag måste, men jag har svårt att respektera att man inte tar vaccinet och då riskerar att dra smittan vidare till riskgrupper som kanske dör pga att man inte tagit vaccinet.
    Att man är mer rädd för vaccinet än för influensan är för mig väldigt svårt att förstå.
  • Anton Chigurh

    Tänker korsposta här, eftersom jag tydligen posta det i fel tråd och det inte går att radera så blir det ett kors. Kommer här :

    Jag tänker inte ta nån jävla spruta, fan vet vad det är du får intryckt i armen, kvicksilver och all möjlig bröte.

    Ungefär så resonerade jag, men, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, blir påverkad av att nu dör ju folk utanför riskgrupperna också. Så......jag var och tog mitt shot igår, och jag måste erkänna at det känns förbannat bra att ha tagit sprutan.

    Jag förvånar mig själv ibland.

    Nu ett dygn senare är det enda jag känner en smärta i höger axel som är att jämföra med mycket lätt träningsvärk. (Tränar på gym och jämför det därför med träningsvärk).

    Min förståelse för dom som väljer att inte ta sprutan är dock fullständig. Vill du inte, så vill du inte, och jag tänker inte propagera på något sätt för att "tvinga" folk att ta vaccinet, det är helt upp till var och en.

  • logg81
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 11:33:32 följande:
    Ja, du vet att du kan dö, är det bättre alltså? Jag accepterar att alla har olika åsikter eftersom jag måste, men jag har svårt att respektera att man inte tar vaccinet och då riskerar att dra smittan vidare till riskgrupper som kanske dör pga att man inte tagit vaccinet. Att man är mer rädd för vaccinet än för influensan är för mig väldigt svårt att förstå.
    Vi går alla mot en säker död. Det är en del av livet. Och döden är inget jag är rädd för.

    Jag är inte rädd för vaccinet. Jag är tveksam till det eftersom jag inte anser det tillräckligt testat.
    Och de som vaccinerat sig behöver ju inte vara bekymrade för att jag drar runt på svininfluensan. De har väl ett skydd emot det?
    och de som inte kan ta vaccinet av olika anledningar måste ju, oavsett om jag vaccinerar mej eller inte, vara extra noga med sin hälsa...

    Men som sagt... jag har en hel drös anledningar jag inte orkar rabbla upp här...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • Bebissss

    Ej rädd. Kan lika gärna dö på något annat sätt!

  • Hagi

    jag kan ingenting om detta medf vacciner hit och dit..men man kan inte jämföra denna influensa med andra sjukdomar som man vaccinerar sig emot?..mässlingen, tbc etc...? finns det inte en poäng att hålla sjukdomar borta från befolkningen...som sagt jag har noll koll på detta...=)

  • lördagsgodis

    Jag valde att inte vaccinera mig trots att jag tillhör en riskgrupp (gravid i v. 34) och nu sitter jag här och är på bättringsvägen från just svininfluensan som för mig var som en utdragen förkylning och min sambo och son har oxå haft influensan nu så det känns ganska skönt att vi kom så lindrigt undan och nu har det bästa skydd man kan ha.

  • Bebissss

    Vad skönt att ni är bättre! Och enligt media hade du varit död nu! Media har skrämt folk och folk tror att ALLA blir svårt sjuka! :)


    lördagsgodis skrev 2009-11-11 11:42:12 följande:
    Jag valde att inte vaccinera mig trots att jag tillhör en riskgrupp (gravid i v. 34) och nu sitter jag här och är på bättringsvägen från just svininfluensan som för mig var som en utdragen förkylning och min sambo och son har oxå haft influensan nu så det känns ganska skönt att vi kom så lindrigt undan och nu har det bästa skydd man kan ha.
  • Lotlas

    Jag är inte rädd för influensan, jag är rädd för att dö! Så jag har vaccinerat mig, trots spruträdsla.

  • Lingling11
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 09:57:38 följande:
    Egentligen finns inga garantier för något här i världen, jag kan lika gärna gå över vägen och bli påkörd av en bil. Men chansen är större att jag klarar mig om jag tittar åt båda hållen innan jag går över. Man får helt enkelt väga för och nackdelar emot varann och ta ett eget beslut, det har du rätt i. Eftersom man aldrig testar vaccin på gravida så skulle det innebära att vi inte skulle kunna ta något vaccin, även fast vi är en riskgrupp om vi får sjukdomen. Jag vet att risken finns att jag får allvarliga komplikationer och kanske tom dör om jag får svininfluensan vilket tydligen kan göra väldigt många sjuk om inte nu så i den andra vågen. Det har nämligen hänt. Jag vet ingen risk med vaccinet och tester på djur har heller inte visat någon direkt risk med vaccinet heller när det gäller fostret. Det har heller inte hänt något trots att flera gravida blivit vaccinerade i nuläget. Så det jag har i vågskålen är en risk jag vet om, och en risk jag inte vet än om det får långsiktiga konsekvenser. Vill jag riskera att dö nu eller vill jag riskera att mitt foster får skador framöver? Historien har inte visat att foster i stor utsträckning fått långsiktiga skador vid tidigare vaccin, det är också något jag tar med i beräkningen. Experter av idag har gått ut offentligt och sagt att fostret inte påverkas, det måste jag lita på eftersom jag inte kan ta reda på det själv då det aldrig inträffat tidigare. Jag tycker att mitt beslut är väl övervägt och min slutsats är att det är mindre risk för mig och mitt barn att jag tar vaccinet. När jag sätter mig i ett flygplan eller i en taxi så vet jag inte vad det är för person som kör, jag kan inte kontrollera dennes bakgrund varje gång utan måste lita på att de kan sitt jobb och inte utsätter mig för onödig fara. Man ska givetvis inte stoppa i sig piller utan att ha konsulterat med en läkare (även ipren och alvedon i vissa fall om man har en diagnos eller är gravid tex) och eftersom alla är mänskliga så kan misstag ske. That´s life och ingenting vi kan styra. Men i det stora hela så får man oftast rätt medicin som hjälper snarare än stjälper. Jag kan inte gå runt och misstro folk hela tiden, jag måste lita på att de kan sitt jobb och har jag blivit feldiagnostiserad så har jag möjligheten att anmäla det och det inträffar ibland. Det innebär ju inte att ett helt folk drabbas eller en stor massa och att man helt plötsligt inte kan lita på läkare över lag. När det gäller Darwin ska vi nog inte gå vidare med den diskussionen för den är så korkad att det är skrattretande i min åsikt. Bara för att man rent fysiskt lyckats klara sig bra i livet så innebär det inte att man är bättre på alla andra sätt som för mänskligheten framåt.
    Ja du har vägt för- och nackdelar mot varandra liksom jag och kommit fram till vad du anser är bäst. Så länge man själv känner att man gör rätt ska ingen komma att klaga på de beslut man har tagit. Och så länge man själv fattar beslutet så kan man inte i slutändan komma och klaga på någon annan. Läste en som tog vaccinet enbart för att experterna säger det och då kan hon skylla på dem om det händer något, vilket är fel. Man behöver bara läsa på fass för att se att det finns en risk för neurologiska skador, det finns en risk för anafylaktisk chock som kan leda till döden om man inte får akut hjälp. Det finns även mycket information där experterna säger att de inte vet exakt hur vaccinet kommer fungera för alla, det är ingen garanti att man blir immun etc. Alla har tillgång till informationen och därmed kan ingen komma och skylla på någon annan för de beslut man själv har fattat. Skulle jag bli svårt sjuk i svininfluensan så är det en smäll jag får ta, jag vet exakt vilken risk jag utsätter mig för om jag inte tar vaccinet och det är mitt beslut.
    Newbride2008 skrev 2009-11-11 10:05:20 följande:
    Är inte vaccin ett sätt att anpassa sig och säkerställa artens fortlevnad med hjälp av hjärnans utveckling snarare än fysik?
    Självklart finns det brister med Darwins tankesätt. Men som jag skrivit tidigare kan det va en intressant aspekt. Vaccinet är inget som varar för evigt eller under någon längre period, om ett år är de som tagit och blivit immuna mot influensan tillbaka på ruta ett. Till skillnad från de som får influensan som bygger ett långvarigt immun mot den.
    Som jag tidigare skrev blir vaccinet ett sätt att kringgå evolutionsteorin. Människan blir "starkare" för en stund. Men sedan finns det ju givetvis vaccin som ger immunitet för all framtid i princip och då kan man se det som ett sätt att anpassa sig.
  • MinNatalie
    logg81 skrev 2009-11-11 11:37:28 följande:
    Vi går alla mot en säker död. Det är en del av livet. Och döden är inget jag är rädd för. Jag är inte rädd för vaccinet. Jag är tveksam till det eftersom jag inte anser det tillräckligt testat. Och de som vaccinerat sig behöver ju inte vara bekymrade för att jag drar runt på svininfluensan. De har väl ett skydd emot det? och de som inte kan ta vaccinet av olika anledningar måste ju, oavsett om jag vaccinerar mej eller inte, vara extra noga med sin hälsa... Men som sagt... jag har en hel drös anledningar jag inte orkar rabbla upp här...
    Jag håller med dig, jag tänker inte vaccinera mig av samma anledning. Tråkigt att folk inte bara kan acceptera det och respektera dom som avstår.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???