• Svar på tråden Aprilmammor 2010
  • lilla sandra

    Annamamma 83 skrev 2009-12-12 07:02:12 följande:


    lilla sandra skrev 2009-12-11 22:20:17 följande: Min amning har inte direkt fungerat någon av gångerna. Ingen av de har fått i sig tillräckligt, så jag har fått gett ersättning direkt efter amning o sen pumpat. Känns som det har varit så omständigt de där bara för mig. Så tyvärr hjälpte inte amningen mig med vikten heller. Vet faktiskt inte om jag ska försöka amma denna gång, eller om jag ska lägga ner de från första början..
    Första barnet ammade jag i 2 månader. Hon hatade varje minut.
    Andra barnet gick i nästan 5 månader, sen fick han ersättning för att vi trodde att mjölken inte räckte till. Det var mjölkallergi som var verkliga boven.
    Så nu hoppas jag på lite längre. Känns så smidigt att alltid ha maten med sig i rätt temperatur.
    Speciellt nu när man kommer ha Thilo-vilding på 1,5 år oxå. Då lär jag inte ha tid att blanda i flaskor.
  • Annamamma 83

    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

    Har kollat garderoben till julbordet ikväll.
    Jag vill tusan inte gå.
    I de tu tunikor/klänningar jag har, så ser jag ut som en uppstoppad falukorv, inte alls vackert kan jag säga.
    Visst magen är en söt liten kula, men om de bara var mage jag hade fått så, handtagen har tusan växt mer än magen, något ja inte alls är förtjust i kan jag säga.

    suck, suck,suck, suck!

    5 mil till närmaste "normala" affärer också,ibland hade de varit skönt o bo lite mer i "staden"

  • lilla sandra

    Annamamma 83 skrev 2009-12-12 10:42:02 följande:


    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Har kollat garderoben till julbordet ikväll. Jag vill tusan inte gå. I de tu tunikor/klänningar jag har, så ser jag ut som en uppstoppad falukorv, inte alls vackert kan jag säga. Visst magen är en söt liten kula, men om de bara var mage jag hade fått så, handtagen har tusan växt mer än magen, något ja inte alls är förtjust i kan jag säga. suck, suck,suck, suck! 5 mil till närmaste "normala" affärer också,ibland hade de varit skönt o bo lite mer i "staden"
    Kläder! Nämn inte eländet så är du snäll.
    Erkänn att julbord iför mjukisbyxor borde bli accepterat?
  • Annamamma 83

    Har nu varit i den enda klädbutik vi har här i hålan och hittat mig en tröja. Såg dock ut som en falukorv i den med, men vi låtsas som att speglar i provhytter ljuger lite i alla fall =)
    Tog en storlek större, så satt den lite mer bekvämt och blev lite längre, men då var den ju lös över armarna istället.

    Nåväl, jag gav tröjan en försök, dock när ja kom fram till kassan och den PINN smala kassörskan tog emot mig, så hade hon en likadan på sig, och då såg jag ju hur tröjan SKA sitta,hmm,inte så den satt på mig i alla fall.
    Ja, ja man har ju nåt o skylla på i alla fall...

  • Armani

    God morgon
    Så var helgens jobb gjort bort, tack och lov! Jobbade 4 st 5-timmars pass på två dagar, det blev nog lite väl intensivt tror jag för sån foglossning som jag har haft... Men som tur är så kommer jag inte att jobba så när jag går tillbaka till schemat, så jag hoppas att det ska gå bra den korta tiden som jag ska jobba

    Magen den växer och växer, å verkligen hoppar till emellanåt när det sparkas Sambon har äntligen fått känna oxå, men det krävdes att vi "lurade" fram en spark! Sambon fick vara helt knäpptyst och sticka in handen under täcket och lägga på handen på utan att lyfta på det och då tog det inte många sekunder innan det kom en ordentlig spark, haha envisa unge

    Allt bra med alla?


    ★*☆ Alicia 081015 ☆*★ ★*☆Pyret BF 100424☆*★
  • Neeaa

    Hej hopp. Jag mår bättre nu. Tror alla hormoner hoppar på plats och jag går även på terapisamtal för att lära mig tänka om på vissa saker.. Magen växer... har hänt mycket bara sista veckan. Dock har jag nog bara ökat ett par kilo allt som allt ännu. Det är bra då jag redan väger för mkt. Halsbrännan är envis, även alla finnar man får och benen är lite svullna, annars mår jag såååå mycket bättre!!

    Ser ni pratar om amning. Ettan ammade jag bara i 7 veckor. Det funkade inte ett dugg. Det var det värsta med att få barn.. Men denna gång har man kött på benen och vet att man inte ska slita ut sig om det inte funkar. Men jag vill gärna amma minst 6 månader om jag får.

    Igår kväll fick sambon känna en spark utanpå! Det syntes på magen hur det rörde på sig Nu är allt mer verkligt.. Myyyysigt.. Vi är så inställda på pojke denna gång att det blir nog en förvånad min på oss om det blir en tjej.. Men det spelar ju ingen roll vad det blir. Har ju en massa flickkläder redan.

    Nu ska jag laga mat, sedan hämta gumman på dagis och förbereda oss för luciakväll på dagis! Ska bli kul och se om hon törs gå med i luciatåget..

  • Scapula

    Hej tjejer!

    Idag har jag varit hos barnmorskan, är i vecka 13 nu. Hon kände på livmodern och den kändes stor, tom lite större än väntat för tiden, skönt att det växer där inne =) den hade växt en bra bit ovanför symfysen nu och hon visade mig så nu kan jag känna tydligt själv, känns som jag kan slappna av lite nu! helt galet men jag har tom några gånger sista dagarna känt fosterrörelser, som en liten bubbla eller en liten fisksnärt, frågade bm om det ens är möjligt och det var det sa hon, känns tidigt men å andra sidan kände jag från ca v 14 med sonen i magen och man känner ju oftast tidigare som omföderska. När kände ni första små rörelserna?

    Jag hade gått ner 3 kg på två veckor, lär väl vara för mitt illamående men jag klagar inte =) vill gärna sluta må illa men är glad att än så länge ligga på minus på vågen!

    HUr har ni det? Vi lagar massa julmat idag så hela huset doftar underbart!

  • Annamamma 83
    Scapula skrev 2009-12-14 14:30:06 följande:
    Hej tjejer! Idag har jag varit hos barnmorskan, är i vecka 13 nu. Hon kände på livmodern och den kändes stor, tom lite större än väntat för tiden, skönt att det växer där inne =) den hade växt en bra bit ovanför symfysen nu och hon visade mig så nu kan jag känna tydligt själv, känns som jag kan slappna av lite nu! helt galet men jag har tom några gånger sista dagarna känt fosterrörelser, som en liten bubbla eller en liten fisksnärt, frågade bm om det ens är möjligt och det var det sa hon, känns tidigt men å andra sidan kände jag från ca v 14 med sonen i magen och man känner ju oftast tidigare som omföderska. När kände ni första små rörelserna? Jag hade gått ner 3 kg på två veckor, lär väl vara för mitt illamående men jag klagar inte =) vill gärna sluta må illa men är glad att än så länge ligga på minus på vågen! HUr har ni det? Vi lagar massa julmat idag så hela huset doftar underbart!
    Skönt o höra att allt gått bra, då kan du andas ut nu ju!
    Min bm kunde typ inte känna livmodern alls när jag var på inskrivning i v 12+, hon kände den, men kunde liksom inte visa mig var man kände, för de typ "stack upp" så ytte pytte. MEN, fosterrörelserna kände jag jätte tidigt denna gång, så de är nog de du känner.
    Sist låg moderkakan i framkant, så då kände ja inte förän efter v. 20 tror jag. Ja var ju jätte nervig på UL då. Magen var platt o inte känt av ett tugg, trots de var andra barnet, men men fick ju bevisat då hur olika de kan vara.
  • Annamamma 83

    Har idag varit iväg på Vilhelms luciatåg, underbart sött med barn mellan 1-5 år.
    Vilhelm var stjärngosse o supersöt i sin strut. Han satt på en slags pall trumma med benen sammtidigt som han slog med stjärnan i golvet.
    "Akta ia" som han tränat så mkt på hemma, hörde jag inte minsta toner av =)

    Allt flyter på här, nästäppan gör mig GALEN! Jag är ständigt täppt i näsan annars med, pga allergi, men nu är de HEMSKT. Får verkligen ingen luft.
    Läste lite på fass och de verka som man kan äta Rinexin när man är gravid, ska ringa vårdcentralen imorgon o prata lite med dom. Har använt så mkt nässpray nu så jag har stora sår i näsan...

    Halsbränna o foglossning som andra verkar ha, har inte drabbat mig ett dugg än,bara o hoppas att de fortsätter på så vis...

  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-14 19:51:28 följande:
    Har idag varit iväg på Vilhelms luciatåg, underbart sött med barn mellan 1-5 år.Vilhelm var stjärngosse o supersöt i sin strut. Han satt på en slags pall trumma med benen sammtidigt som han slog med stjärnan i golvet."Akta ia" som han tränat så mkt på hemma, hörde jag inte minsta toner av =)Allt flyter på här, nästäppan gör mig GALEN! Jag är ständigt täppt i näsan annars med, pga allergi, men nu är de HEMSKT. Får verkligen ingen luft.Läste lite på fass och de verka som man kan äta Rinexin när man är gravid, ska ringa vårdcentralen imorgon o prata lite med dom. Har använt så mkt nässpray nu så jag har stora sår i näsan...Halsbränna o foglossning som andra verkar ha, har inte drabbat mig ett dugg än,bara o hoppas att de fortsätter på så vis...
    Vad skoj med luciatåg! på Axels dagis blev det inget i år, det är föräldrafika imorgon så då får barnen m de vill "klä ut sig" men inget riktigt luciatåg blir det, lite trist tycker jag!

    Jobbigt med nästäppa, är ju tyvärr jättevanligt under graviditet eftersom östrogen påslaget gör att slemhinnorna sväller, har du haft det tidigare? blir det inte bättre så be att doktorn skriver ut en kortisonspray till näsan, brukar funka bra!
Svar på tråden Aprilmammor 2010