• Ennna

    Vi som förlorat i Plötslig spädbarnsdöd

    Har funderat ett tag.
    I mars dog vår son i PSD och sedan dess har jag till min sorg noterat någa fler föräldrar här, som efter det har varit tvungen att finna sitt barn livlöst.
    När vår pojke dog, sade man att det i dag inte är så många barn som dör i PSD på ett år, dock enligt mig alldeles för många...

    Undrar om ni som varit där, är där idag, liksom mig känner ett behov av ett egen tråd/forum?

    Många tankar susar i huvudet iallafall hos mig.
    Så vad säger ni?

    Kanske kan vi börja med en egen tråd? Så ser vi vilka vi är?

    /mamma till en liten pojke som denna månad skulle blivit ett år.

  • Svar på tråden Vi som förlorat i Plötslig spädbarnsdöd
  • Fama123

    Jennijen: Ja det är obegripligt. Små bebisar ska inte vara döda de ska leva och bli större. Det är så orättvist och så fel. Jag började jobba på mitt eget initiativ, men mitt omdöme kan nog vara lite grumlat i fråga om vad jag klarar av och inte. Redan i december bokade jag in en kurs nu i mars. Det kändes länge då men nu... blä. Jag bokade in den för att ha något att förhålla mig till och kände att jag var tvungen att jobba ett par veckor innan det är dags. Och det är väl förvisso klokt, men ändå. Min man jobbar 50% sedan i slutet av januari. Vad hemskt för er, att tvingas ut av sådana skäl! Låter ohyggligt jobbigt. Visst stressar FK mig men vi har åtminstone den ekonomiska möjligheten att vara hemma obetalt någon månad om det skulle bli så. 

  • jennijen

    Nej bebisar ska leva. Jag har så otroligt svårt att ta till mig att han bara dog, att vår familj skulle drabbas av psd. Han som var så frisk och så stor och stark. Antar att vi alla i tråden brottas med liknande tankar och känslor...

    Mm Fk har inte varit nådiga mot oss.. vi fick veta direkt att det inte spelar någon roll vad som hänt oss, vi skulle minsann ut och jobba direkt ändå. Trist att man känner sig så utlämnad, det finns ju änkepension och allt vad det heter som man får i upp till ett år. Önskar att det fanns något för oss som förlorar ett barn, kanske kunde båda föräldrarna få lägsta fp i några mån efter förlusten eller så?

    Fama hoppas att det känns bättre när kursen börjar, om inte så ta en paus om ni känner att ni fixar det ekonomiskt.

  • allt och lite till

    hej beklagar sorgen för er alla =( har med ett ängla barn(fick missfall) och jag hade alarm till min son som är 2 år nu och jag älskade det!
    kommer ha det till nästa bebis med!
    var så skönt att vakna på natten och se det gröna ljuset blinka och veta att man inte behöver gå upp hela tiden och kolla.
    det larma 1 gång men det var för han kröp av den till andra sidan så då fick det bli 2 plattor :P hehe
    jag ångrar inte 1 sec att jag köpte det! (han var 1 månad förtidig med) och andades inte när han kom ut och nära på att dö.
    kram på er!
    alarm är bra! iaf den jag hade!

    Babysense Andningsalarm!
    kram

  • Fama123

    Allt och lite till: Jaha och du tänker att våra barn dött för att vi inte haft larm, eller? Förstår inte riktigt syftet med ditt inlägg. 

  • Heiwen

    men vilken tur trots allt att vi fick vara orädda och trygga med våra barn så länge dem levde.
    Den känslan kommer man aldrig kunna få tillbaka......
    Synd om mitt nästa barn och befintliga för nu vet man att det allra allra värsta kan faktiskt hända mig.............

  • allt och lite till
    Fama123 skrev 2010-02-23 09:09:40 följande:
    Allt och lite till: Jaha och du tänker att våra barn dött för att vi inte haft larm, eller? Förstår inte riktigt syftet med ditt inlägg. 
    nej men det var ju nån som skrev här att larm var DÅLIGA och otrygga och bara för dom ska tjäna pengar och då la jag till denna komentar!
  • jennijen
    allt och lite till skrev 2010-02-23 12:10:30 följande:
    nej men det var ju nån som skrev här att larm var DÅLIGA och otrygga och bara för dom ska tjäna pengar och då la jag till denna komentar!
    Nej nej, det var nog inte i denna tråden. I denna tråd var det några som skrev att de av läkare (innan de själva förlorat ett barn) blivit avrådda att skaffa andningslarm. De skrev också att de önskat att de inte lyssnat och att de definitivt kommer att ha larm till syskon. Vi alla som förlorat ett barn i psd kommer nog (törs nog till och med skriva garanterat) att ha larm för trygghets skull.

    Nu väntar vi ett syskon till W. Såg att någon frågade hur det funkar med mvc och så.. Vi är i v 17+0 idag och imorgon ska vi på RUL. Hittills har vi varit på ett vul i v 7 bara för att konstatera och bekräfta graviditeten och sen ett ul i v 12. Vi får hur många ul vi vill bara för att stilla vår oro, bara ringa och sen komma in. Nu har ju allt gått väldigt fort för oss, vi blev gravida oplanerat bara några veckor efter att W gått bort så mvc och vår bm behandlar oss med sidenhandskar vilket är skönt. Jag går dessutom hos psykolog en dag i veckan genom mvc. Vi kommer att få gå hos Aurora och de är väldigt lyhörda för hur vi tänker kring förlossning som just nu lutar åt planerat snitt, även om det är ett tag kvar.
  • jennijen

    Å jag glömde skriva att när Winston dog blev vi redan då lovade att få låna andningslarm från sjukhuset när det skulle komma syskon. Det är rutin här där vi bor. När detta barnet föds får vi låna ett larm och innan vi lämnar BB får vi en snabbkurs i hlr på spädbarn.

    Det känns bra men vi är självklart ändå livrädda för att det ska hända igen{#lang_emotions_frown}

  • ica003

    jennijen> Det låter ju jättebra. Vilket sjukhus är det ni hör till? 


    Vi kommer har larm som en extra trygghet och för att jag ska kunna sova känns det som. Tänker dock aldrig tanken att ett larm hade räddat livet på Zack, det hade ju vart jättetungt att gå och tänka så....
    En prins (041013), en ängel (070214-070413) och ett pyre i magen (BF juli)
Svar på tråden Vi som förlorat i Plötslig spädbarnsdöd