• BebisiFebruari

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3


    Tänkte höra efter om det är någon som nu i dagarna har ägglossning och vill följas  till BIM?

    Jag fick idag 4/6 fullt utslag på ägglossningstestet jag tog i fm vid 11 tiden och 2 st nu på kvällen vid 19.30 (bilder finns i mitt galleri)

    Eftersom att jag slutade med mina p-piller den 7/4 så har jag ännu inte riktigt koll på hur lång mens cykel jag har men borde ha BIM ca den 17/6 om jag räknar ägglossningen från idag men kan ju skilja några dagar åt båda hållen :)


    Tänkte det kunna vara kul att följas åt med symptom och dyl så man slipper tjata ihjäl den stackars killen här hemma :) ni vet säkert vad jag menar ;)

    Jag och killen har iaf haft sex...  lör, sön, mån, ons och så ska jag hoppa på honom ikväll när han kommer hem från jobbet för sen ses vi inte förrän på sön morgon igen, hoppas det ska räcka och kanske ta sig denna gång :) dom säger ju att spermierna lever 3-5 dygn så man får ju hoppas och hålla tummarna.

    Här fortsätter vi att planera barn och följa oss som blivit gravida under tidens gång :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-06 12:07
    Här är dom tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m44538291.html Del 1

    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m47013892.html Del 2
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-15 14:55
    Tråd för listan med BF, ÄL samt BIM datum :)
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49383912.html
  • Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3
  • BebisiFebruari
    mithrandil skrev 2010-02-23 20:49:01 följande:
    Jenny: Gud så roligt gumman. Grattis! Hoppas ni får en underbar tid tillsammans! Skönt att han äntligen är här, hoppas du snart mår som vanligt igen. då var vår första tråd-bebis kommen nu då. Jag är ju inte direkt någon expert på barn eller så men lite har man nog snappat upp efter alla bekymmer och problem vi haft med alexander så är det något du undrar över är det bara att hojta till!Igår och idag har jag haft en så otroligt skärande/brännande smärta i livmodern. Någon annan som känt så? Kände aldrig något liknande när jag väntade alexander och givetvis blir man lite nojjig att det kanske kan vara snittet som det blivit något problem med. Har ju haft en hel del sd och jag vet inte om det kan göra något? Nån som vet?
    Tack så mycket!!! :) vi har det super mysigt här hemma.
    Jag är helt säker på att det kommer komma massor med frågor nu framöver känns skönt att ha er här då! :)

    Hoppas din smärta går över låter inte alls kul
  • mithrandil
    BebisiFebruari skrev 2010-02-23 21:56:36 följande:
    Tack så mycket!!! :) vi har det super mysigt här hemma.Jag är helt säker på att det kommer komma massor med frågor nu framöver känns skönt att ha er här då! :)Hoppas din smärta går över låter inte alls kul
    tack! Jag överlever nog.

    Njut ordentligt av duschen nu!!
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • The Kittycats
    smoolan skrev 2010-02-23 13:18:12 följande:
    Får väl göra det Typisk killmage tror jag, står rakt ut. Det enda som syns bakifrån är min numera betydligt större rumpa. Har bara mätt magen en gång hos BM och då låg måttet på 25 vilket är på kurvan. Men det hade varit roligt att höra ett "expertutlåtande" från dig
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    Summer skrev 2010-02-23 21:08:30 följande:
    Ja, jag har haft värk, smärta, ilningar och allt möjligt i livmodern men jag tror det bara är växtvärk, det intalar jag mig iallafall.Imorgon ska vi till BM och dessutom göra UL för att se hur min Endometrios ser ut nu. Hoppas allt är som det ska och att lilla skruttan vill visa upp sig 15 veckor kvar idag. Tjohoo!
    Kul med ett till UL så att ni får se lilltejejen igen Det är säkert bra med henne!
    Vad är det de ska kolla ang din endo?

    V 20 (19+0) idag för mig, det kan man ju nästan räkna som halvtid Eller jag hoppas ju att det är halvtid nu, våran tjej får gärna komma då. Det kommer att vara vaaarmt i sommar förutspår jag

    Var ju hos sjukgymnasten igår och fick rekommenderat att jag bör överväga deltidssjukskrivning. Men jag hoppas att smärtlindring och vattengympa ska hjälpa så jag avvaktar lite. Tycker ju verkligen om mitt jobb och mina arbetskamrater, så jag hoppas ju kunna fortsätta heltid några fler veckor iaf.
    ♥ bf 2010-07-20
  • smoolan

    Summer - jag har ju också endomterios. Men ingen har sagt något om att det måste kollas under graviditeteten. Det enda de sagt är att jag måste börja fundera på vad som ska hända efteråt, och sätta in spiral eller käka p-piller direkt för att det inte ska dra igång igen. Eller skaffa fler barn då. Hur kommer det sig att de ska kolla dig? Nu blir jag orolig att de missat något...

  • Summer

    Hej tjejor!

    Hoppas att allt är bra med alla i det fina strålande vädret! Åh vad man kan bli lycklig av sol! {#lang_emotions_sunny}

    Kittycat & smoolan, jag såg att ni undrade över mitt UL. De ville göra det för att jag känt av min Endometrios lite under graviditeten så de ville kolla om jag hade cystor på äggstockarna men efter både gyn-undersökning och UL så såg allt bra ut. Inga konstigheter så de tror att jag haft växtvärk helt enkelt som kan kännas olika från person till person.

    Vår lilla flicka mådde bra, vi fick både se henne på UL och höra hjärtljuden. Hon har också växt normalt enligt kurvan så allt känns frid och fröjd. Idag har hon sparkat extra mycket också (kanske för det buffat och puttat på henne så mycket). Jag hade gått upp ytterligare 2,5 kilo så nu har jag totalt gått upp 4,5 kilo och ska försöka hålla mig inom ramen av 6 kilo totalt (eftersom det är vad "graviditeten" väger) så jag har inte många kilon att spela med men jag ska försöka börja tänka mer på vad jag äter :)

  • mithrandil
    Summer skrev 2010-02-24 14:30:48 följande:
    Hej tjejor!Hoppas att allt är bra med alla i det fina strålande vädret! Åh vad man kan bli lycklig av sol! Kittycat & smoolan, jag såg att ni undrade över mitt UL. De ville göra det för att jag känt av min Endometrios lite under graviditeten så de ville kolla om jag hade cystor på äggstockarna men efter både gyn-undersökning och UL så såg allt bra ut. Inga konstigheter så de tror att jag haft växtvärk helt enkelt som kan kännas olika från person till person.Vår lilla flicka mådde bra, vi fick både se henne på UL och höra hjärtljuden. Hon har också växt normalt enligt kurvan så allt känns frid och fröjd. Idag har hon sparkat extra mycket också (kanske för det buffat och puttat på henne så mycket). Jag hade gått upp ytterligare 2,5 kilo så nu har jag totalt gått upp 4,5 kilo och ska försöka hålla mig inom ramen av 6 kilo totalt (eftersom det är vad "graviditeten" väger) så jag har inte många kilon att spela med men jag ska försöka börja tänka mer på vad jag äter :)
    En graviditet brukar väl väga mer än 6kg?
    bebisen kanske väger 4kg, moderkakan i sig kan väga ett par kg och sen väger fostervatten och vätskan man kan lägga på sig i kroppen väger också en del.
    Man brukar säga att en ökning med 12-13kg är optimalt.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Summer
    mithrandil skrev 2010-02-24 15:21:22 följande:
    En graviditet brukar väl väga mer än 6kg?bebisen kanske väger 4kg, moderkakan i sig kan väga ett par kg och sen väger fostervatten och vätskan man kan lägga på sig i kroppen väger också en del.Man brukar säga att en ökning med 12-13kg är optimalt.
    Inte på en överviktig person, utan en normalviktig så är det så. Vår bm sa att bebis väger omkring 3,5 kg + moderkaka ca 1 kg och fostervatten resten (om man inte samlar på sig extra mycket vatten förstås). Så mer än 6 kg behövs inte.

    Hur som helst så ska iallafall jag försöka att inte gå upp mer än dessa 6 kg pga min övervikt. Man kan ju alltid försöka {#lang_emotions_kiss}
  • The Kittycats
    Summer skrev 2010-02-24 16:41:25 följande:
    Inte på en överviktig person, utan en normalviktig så är det så. Vår bm sa att bebis väger omkring 3,5 kg + moderkaka ca 1 kg och fostervatten resten (om man inte samlar på sig extra mycket vatten förstås). Så mer än 6 kg behövs inte.Hur som helst så ska iallafall jag försöka att inte gå upp mer än dessa 6 kg pga min övervikt. Man kan ju alltid försöka
    Vet du vad du hade för bmi innan du blev gravid? Frågar eftersom jag själv är lite överviktig.
    Mysigt med både ul och få höra hjärtljuden
    Skönt att allt såg bra ut också.

    Idag var jag på akupunktur, ska väl gå 2 ggr i veckan enligt planen. Men jag "fegade" ur och vågade inte sätta nålar på de värsta ställena eftersom jag var rädd att det skulle göra för ont. Men han sa att det blir smärtlindring ändå, så att det var helt ok att mjukstarta.
    ♥ bf 2010-07-20
  • Summer
    The Kittycats skrev 2010-02-24 18:05:15 följande:
    Vet du vad du hade för bmi innan du blev gravid? Frågar eftersom jag själv är lite överviktig.Mysigt med både ul och få höra hjärtljuden Skönt att allt såg bra ut också.Idag var jag på akupunktur, ska väl gå 2 ggr i veckan enligt planen. Men jag "fegade" ur och vågade inte sätta nålar på de värsta ställena eftersom jag var rädd att det skulle göra för ont. Men han sa att det blir smärtlindring ändå, så att det var helt ok att mjukstarta.
    Nej jag vet inte vad jag har för BMI men jag har mycket övervikt (mer än 20 kg) trots att det kanske inte ser så ut (kilona säger mer än vad som syns). Jag vill absolut inte starta någon bantningshets här på tråden och du kan släppa det där med vikten helt. Det blir ju som det blir :)
    Varför var du på akupunktur? Var har du ont?
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3