• BebisiFebruari

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3


    Tänkte höra efter om det är någon som nu i dagarna har ägglossning och vill följas  till BIM?

    Jag fick idag 4/6 fullt utslag på ägglossningstestet jag tog i fm vid 11 tiden och 2 st nu på kvällen vid 19.30 (bilder finns i mitt galleri)

    Eftersom att jag slutade med mina p-piller den 7/4 så har jag ännu inte riktigt koll på hur lång mens cykel jag har men borde ha BIM ca den 17/6 om jag räknar ägglossningen från idag men kan ju skilja några dagar åt båda hållen :)


    Tänkte det kunna vara kul att följas åt med symptom och dyl så man slipper tjata ihjäl den stackars killen här hemma :) ni vet säkert vad jag menar ;)

    Jag och killen har iaf haft sex...  lör, sön, mån, ons och så ska jag hoppa på honom ikväll när han kommer hem från jobbet för sen ses vi inte förrän på sön morgon igen, hoppas det ska räcka och kanske ta sig denna gång :) dom säger ju att spermierna lever 3-5 dygn så man får ju hoppas och hålla tummarna.

    Här fortsätter vi att planera barn och följa oss som blivit gravida under tidens gång :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-06 12:07
    Här är dom tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m44538291.html Del 1

    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m47013892.html Del 2
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-15 14:55
    Tråd för listan med BF, ÄL samt BIM datum :)
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49383912.html
  • Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3
  • BebisiFebruari
    Summer skrev 2010-02-28 21:17:38 följande:
    Hej tjejer!Hoppas ni haft en bra helg. Jag har bloggat massor idag där jag berättar om min :)Måste fråga er som äter/ätit Niferex. Vad gör man då man blir så hård i magen? Har bara hunnit äta dem 4 dagar men det känns obehagligt att inte kunna gå på toa som vanligt. Vad gör man?Jenny: Din tillvaro låter underbar, jag är sååå avundsjuk! Jag längtar så tills det blir vår tur. Inatt fick min bästa vän en dotter! Åhhh...*drömmer mig bort*
    Ja, jag är sååå lycklig hur man än försöker så kan man inte sätta ord på hur underbar tillvaron är :)
    Tiden kommer gå fort och ännu fortare går det sen, kan inte fatta att maximilian är 8 dagar redan. Kul med din vän då kommer ni inte ha stor åldersskillnad mellan barnen :)

    Jag äter Niferex nu och jag äter all bran, solrosfrön och linfrön i min yoghurt på morgonen och ibland även som mellanmål, det håller igång min mage och så självklart massa vatten. Och försök röra på dig så mycket du kan för det håller igång magen
  • The Kittycats
    Summer skrev 2010-02-28 21:17:38 följande:
    Hej tjejer!Hoppas ni haft en bra helg. Jag har bloggat massor idag där jag berättar om min :)Måste fråga er som äter/ätit Niferex. Vad gör man då man blir så hård i magen? Har bara hunnit äta dem 4 dagar men det känns obehagligt att inte kunna gå på toa som vanligt. Vad gör man?Jenny: Din tillvaro låter underbar, jag är sååå avundsjuk! Jag längtar så tills det blir vår tur. Inatt fick min bästa vän en dotter! Åhhh...*drömmer mig bort*
    Jag blir inte hård, utan väldigt mycket tvärtom av Niferex... Jobbigt att vara så toalettberoende då kan jag säga. Så tyvärr har jag inga bra tips. Men jag mår iaf bättre av att ta dem på kvällen, istället för att ta dem på morgonen.
    ♥ bf 2010-07-20
  • Meadow

    Hej tjejer!

    Tänkte höra, någon mer än mig som får blodsockerfall då och då? Fick det idag igen, känns som att jag nästan ska svimma. Blir yrslig, får hjärtklappning och måste genast lägga mig eller sätta mig. Väldigt obehagligt. Svägerskan hade det, men det känns som att det är så tidigt? Nu hade jag ätit för kanske 2,5 timme sedan, så det borde inte haft med det att göra....

    ...Har också växtvärk en del, så jag vet inte om det är ngn växtperiod som är extra jobbig eller vad tusan det är. Usch.

    TIPS: Vatten och så häller ni i koncentrerad citronjuice, funkar även med lime. Kanon!

  • Summer
    Tack för tips om järntabletterna!

    Meadow: Jag kände precis som du de första 17 veckorna. Ständig hjärtklappning och svimningskänsla. Håll ut, det går över!

    Kram
  • smoolan

    Meadow - Jag får blodtrycksfall då och då nu i v.28. Vet inte vad det beror på. Just nu känns det också som magen växer som tusan. Men i den här fasen tror jag att jag läst att bebisen ökar i vikt med 25g/dag så det kan vara därför. Hade också väldigt mycket växtvärk i början precis som du. Det är bara att stå ut

  • mithrandil
    Meadow skrev 2010-03-01 16:08:48 följande:
    Hej tjejer!Tänkte höra, någon mer än mig som får blodsockerfall då och då? Fick det idag igen, känns som att jag nästan ska svimma. Blir yrslig, får hjärtklappning och måste genast lägga mig eller sätta mig. Väldigt obehagligt. Svägerskan hade det, men det känns som att det är så tidigt? Nu hade jag ätit för kanske 2,5 timme sedan, så det borde inte haft med det att göra.......Har också växtvärk en del, så jag vet inte om det är ngn växtperiod som är extra jobbig eller vad tusan det är. Usch.TIPS: Vatten och så häller ni i koncentrerad citronjuice, funkar även med lime. Kanon!
    Vad jag har förstått är blodtrycksfall vanligt bland dom som har lågt tryck och ofta i samband med att järnvärdet går ner. Ifall det stämmer eller inte vet jag inte.
    Har inte haft någo blodtrycksfall denna gången, men hade det med alexander och nu har jag lägre tryck och järnvärde än jag hade då. så jag blev tveksam. men det var min bm som sa att det berodde på det.

    summer: Har inge bra tips, jag slutade äta tabletterna och åt istället broccoli, blodpudding och drack blutsaft. fick inte upp värdena men de höll i sig iaf.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • BebisiFebruari

    Jag hade blodtrycksfall i början av graviditeten typ runt vecka 13-18 till och från, då det blev helt konstigt i huvudet, svettades, hjärtklappning och helt yr sen helt plötsligt så upphörde det.
    Det som hjälpte mig va att sova massor och ta det lugnt, absolut inte stressa för då kom det direkt.


  • The Kittycats

    Jag får väl också prova alla era tips. Har alltid haft lågt blodtryck, på gränsen till ok hela tiden (även med p-piller). Järnet låg ju iaf kvar på 116 som förra gången. Men innan sjönk det ju från 135.
    Sova massor är jag def. dålig på, liksom att stressa mindre


    ♥ bf 2010-07-20
  • mithrandil
    The Kittycats skrev 2010-03-01 20:26:24 följande:
    Jag får väl också prova alla era tips. Har alltid haft lågt blodtryck, på gränsen till ok hela tiden (även med p-piller). Järnet låg ju iaf kvar på 116 som förra gången. Men innan sjönk det ju från 135.Sova massor är jag def. dålig på, liksom att stressa mindre
    Vad är gränsen till okej för ett blodtryck?

    Sist hade jag 95/53 i tryck. tyckte det lät jäkligt lågt.
    när jag väntade alexander hade jag 110/60 vid varje mätning min ordinarie bm tog och det sa hon var lågt tryck.

    Mitt järn sjunker också ganska stadigt. irriterande. Ligger på 112 nu.
    Mitt tips om du inte äter järntabletter är att käka massa broccoli. Det funkade för mig sist.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3